Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
flesland":2ghzdkij said:
osc4r":2ghzdkij said:
Μου απάντησαν πως η πολιτική τους είναι να ΜΗΝ πληρώνουν ξενοδοχεία σε περίπτωση ανωτέρας βίας (απεργία). Στον κανονισμό αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν φταίνε γλυτώνουν μεν την αποζημίωση αλλά πρέπει και πάλι να καλύψουν διαμονή.
Τι προτείνετε να κάνω;
Ευχαριστώ.

Από ότι κατάλαβα θα είσαι στο εξωτερικό και είναι υποχρεωμένοι να σου καλύψουν το ξενοδοχείο.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Έχετε καμία ιδέα για το ποιός είναι ο πιο άποτελεσματικός τρόπος να διεκδικήσω από την Aegean τα δικαιώματα του επιβάτη;

Δε νομίζεις ότι είναι καλύτερα να περιμένεις να δεις αν θα γίνει ή όχι η πτήση;
Να διεκδικήσεις αποζημίωση/φροντίδα για κάτι από το οποίο δεν έχεις (ακόμα) ζημιωθεί... μου ακούγεται λίγο άστοχο.

Επίσης, καλό θα ήταν η συγκεκριμένη κουβέντα να συνεχιστεί εδώ:
viewtopic.php?f=74&t=5518&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%8F%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91+%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%8F%CE%9D&start=240#p137420

Αν η πτήση σου επιστρέφει στην Αθήνα γύρω στα μεσάνυχτα, η εταιρεία θα καθυστερήσει την αναχώρηση από το εξωτερικό, ούτως ώστε να φτάσει στην Ελλάδα ή να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο, μετά την λήξη της απεργίας. Μου έχει τύχει με Alitalia και με Swiss. Συνήθως η αλλαγή αυτή γνωστοποιείται από την προηγούμενη μέρα. Επίσης, εάν υπάρχουν κενές θέσεις, μεταφέρονται και επιβάτες από άλλες πτήσεις σε αυτήν την πτήση.

fotis":3dx558gn said:
Δε νομίζεις ότι είναι καλύτερα να περιμένεις να δεις αν θα γίνει ή όχι η πτήση;
Να διεκδικήσεις αποζημίωση/φροντίδα για κάτι από το οποίο δεν έχεις (ακόμα) ζημιωθεί... μου ακούγεται λίγο άστοχο.

Η ερώτησή μου αφορά μόνο την περίπτωση που γίνει η απεργία και εξαιτίας της ακυρωθεί η πτήση.

καλησπερα σε ολους οπως ολοι βλεπουμε οι τελευταιες αποριες ειναι για τις νομιμες αποζημιωσεις που δικαιουται ο επιβατης. Κανω μια ερωτηση γιατι ειναι θεμιτο καποιος να αγονια για τα λεφτα του και εμενα που μου τα κοβουν ΟΛΑ να μην κανω απολυτως τιποτα?? η ερωτηση ειναι απλη ολες οι απαντησεις ,επιθεσεις, επικρισεις, δεκτες Εκτος ΑΠΟ ΜΙΑ οτι αν δεν την εκανα την απεργια δεν θα δημιουργειτο αυτο το προβλημα... γιατι εαν δεν απατωμαι μια απεργια αυτο εχει σκοπο να αποφερει καποια δυσλειτουργια. Καποιες αντιδρασεις για τις απεργιες των Μ.Μ.Μ οι καρτες απεριοριστων διαδρομων που εχει ο κοσμοσ πληρωσει???? σκορπιες σκεψεις.... καληνυχτα ΜΑΣ.....

Συγγνώμη, αλλά αν δεν το έχεις καταλάβει, έχουν κόψει λεφτά από όλο τον Ελληνικό λαό... ο κόσμος πεινάει, άλλοι δεν πληρώνουν ΔΕΗ και δεν έχουν ρεύμα και αντί να λες ευχαριστώ το Θεό που τουλάχιστον παίρνεις ακόμα μισθό (γιατί δεν είναι μακρινό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, όπου προφανώς δεν θα παίρνεις τίποτα), διεκδικείς κι άλλα; Σόρι, είσαι λάθος, κι εμένα σαν ιδιωτικό υπάλληλο μου έκοψαν χρήματα από τα λίγα που παίρνω, αλλά δεν κάνω κι έτσι. Off topic ήταν αυτό και σόρι, όμως δεν μπορώ να βλέπω τέτοια μηνύματα από ανθρώπους που είτε δεν ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους είτε δεν τους νοιάζει τι συμβαίνει γύρω τους.

Pulsar, σ' ευχαριστώ για την (αρκετά καθησυχαστική) απάντησή σου.... πείσε με τώρα να ξεπεράσω την υψοφοβία/αεροπλανοφοβία/κλειστοφοβία μου :P

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! την σταση πληρωμων την θεωρω δεδομενη αλλα ετσι χωρις καμμια αντιδραση να παω πατο..... δεν διεκδικω αλλα... απλα λεω οτι στην αρχη της ανταποδοτικοτητας, που ισχυει , αν δεν απατωμαι , στην εννοια του eurocontrol, γιατι να μου κοψεις κατι που 1)φορολογειται στην πηγη 2)φορολογεις εμενα και ταυτοχρονα με βαζεις στα ρετιρε και 3 και μαλλον το καλυτερο οτι αμα μειωσω την διαθεσιμοτητα του εναεριου χωρου θα χασεις εσοδα??? . Οσον αφορα το περι οτι δεν βλεπω δεν ξερω τι συμβαινει γυρω μου μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να σου αποδειξω το αντιθετο.. μια ερωτηση το αφεντικο σου που σου εχει σαν δουλο, και μην μου πεις οχι, πληρωνει κανονικα φορους?? το σπιτακι, το καραβακι, το αυτοκινητακι, η κοπελλια απο την ταυλανδη, δηλωνονται κανονικα ? γιατι μαλλον και εσυ εισαι μαζι με εμενα που δεν μπορω να κρυψω απολυτως τιποτα.... ή εχεις αυτοκινητο της επιχειρησης και κινητο της εταιρειας??? το ρωταω ... αν και η αγωνια που δειχνεις φαινεται να μην εισαι μεσα σε αυτους... ευχαριστω

Αδελφέ μου αν είχα αυτοκίνητο και κινητό της εταιρείας θα ταξίδευα business class και δεν θα έψαχνα τη φθηνότερη πτήση με ανταπόκριση 8 ωρών στη Ζυρίχη (απλά το αναφέρω, προφανώς και δεν το ήξερες).

Επίσης, τους μειώνεις τα έσοδα, αλλά σπας τα νεύρα χιλιάδων πολιτών που έχουν προγραμματίσει/κανονίσει ταξίδια κλπ κλπ, εσύ τα ξέρεις καλύτερα, μην τα λέμε χωρίς να έχουν νόημα. Όπως και ήδη ξέρεις πως είτε απεργήσεις είτε όχι, η πορεία σου (όπως και όλων μας) είναι προδιαγεγραμμένη. Να πεις ότι αρνείσαι να ελέγξεις αεροπλάνο πολιτικού που πάει σημαντικό ταξίδι (ή χειρότερα, διακοπές), να έρθω από κάτω και να κουνάω σημαίες μαζί σου... το να κόβεις έτσι όμως τις ζωές και τα σχέδια χιλιάδων αθώων πολιτών (που όπως εσύ λένε το ψωμί, ψωμάκι) το θεωρώ άσχημο.

Άσχετο, αλλά επίκαιρο. Πριν 2 μήνες ήμουν μέσα σε ταξί και κάποια πορεία γινόταν στην Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη).

Ταξιτζής: "Αντε με τους παλιομ@λ@κες, δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας, να βγάλουμε το ψωμί μας με τις πορείες τους".

Ενάμιση μήνα μετά με θυμάμαι με το αμάξι να περιμένω 4 ώρες στο λιοπύρι για να ανοίξουν οι ταξιτζήδες τους δρόμους και να πάμε στις δουλειές μας.

Συμπέρασμα; Είναι το μόνο που μπορώ να σου δικαιολογήσω... ότι ο καθένας κοιτάει τον κ@λο του και αδιαφορεί παντελώς για τους υπόλοιπους. Ίσως κι εγώ αν είχα τη δυνατότητα (γιατί τώρα αν απεργήσω σαν ιδιωτικός υπάλληλος, μάλλον θα το κάνω μόνιμα, άσχετα αν είναι δικαίωμά μου), να το έκανα...

απηντησες σχεδον σε ολα........σου ευχομαι καλα ταξιδια να θυμασαι οτι εκεινη την ωρα ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ και να ευχεσαι ο μηχανικος που εχει κοιταξει το αεροπλανακι σου να ειναι ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗς ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.....καλα σου ταξιδια see you in hell.... ή με αλλα λογια στην πλατεια.....