AirNewZealand":28ieaimc said:
Θερμή παράκληση : μην γ*****τε και αυτό το θέμα
Aν πούμε μιά λιγότερο δακρύβρεχτη άποψη, θεωρείται ότι γ****με το θέμα?
makedonas":28ieaimc said:
Ηταν η εταιρεια που εφερε τη δημοκρατια στην Ελλαδα μετα το πεσιμο της χουντας.
Μπαρδόν ? Δεν το κατάλαβα αυτό? Α, εκτός αν εννοείς την σύγχρονη ελληνική έννοια της δημοκρατίας. Του νεποτισμού, του ρουσφετιού, της κλίκας, της ρεμούλας, των "δικών" μας των "άλλων", του γιαλατζί και υστερόβουλου συνδικαλισμού, τότε ναί. Η ΟΑ έφερε (και αυτή) την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Hastaroth":28ieaimc said:
Εχω βάσιμες ελπίδες οτι η Olympic Air θά ξαναγίνη "η παλιά Ολυμπιακή" από άποψη εξυπηρέτησης και αξιοπιστίας.Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει,τά αεροπλάνα γενικώς είναι περισσότερα -καί ο ουρανός παραμένει ο ίδιος-και επομένως οι καθυστερήσεις λόγω κυκλοφορίας πλέον είναι αναπόφευκτες
Αγαπητέ μου Hastaroth , εν έτει 2009 δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η εξυπηρέτηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κόστος. Οι καθυστερήσεις λόγω κυκλοφορίας (ελέω τεχνολογίας), μειώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και είναι γενικά ελάχιστες. Οι αναγγελίες στα ελληνικά αεροδρόμια για καθυστέρηση μιάς ή δύο ωρών λόγων εναερίου κυκλοφορίας είναι μούφα γαλβανιζέ.
Ένα τελευταίο θα πώ και σκεφτείτε το λίγο.
Αν σε άσχετο χρόνο, πρίν πχ 3-4 χρόνια, σας έλεγε κανείς ότι η ΟΑ θα έκλεινε (γιατί έκλεισε μην γελιόσαστε), 4 μέρες πρίν από βουλευτικές εκλογές, και στα κανάλια δεν θα λεγόταν κουβέντα (1μιση λεπτό ρεπορτάζ είχαν), οι εφημερίδες τίποτα στις πρώτες σελίδες, και οι συνδικαλιστές δεν θα βγάζανε κίχ...................τί θα λέγατε?
Τί εννοώ? Ότι αυτό που έχει συντελεστεί είναι απίστευτο. Το έλεγα έκπληκτος από τότε που μάθαμε το σχέδιο που ενέκρινε η ΕΕ. Αυτοί που βάφανε αεροπλάνα και καίγανε τροχόδρομους, πού πήγανε? Μήπως η λύση τελικά ήταν καταπληκτική γι'αυτούς και παρ'όλα αυτά θεωρούσαν τον αρμοδιο υπουργό persona non grata. Τον άνθρωπο που τους έσωσε?
Αυτά τα αποχαιρετώ με χαρά.
Και εγώ έχω τις εμπειρίες τις δικές σας και τις νοσταλγίες. Στενοχωριέμαι για τους φίλους μου αεροπόρους που θα πετάνε γραφεία από εδώ και στο εξής, αλλά τα πακέτα που θα πάρουν και θα παίρνουν μου απαλύνουν την στενοχώρια και δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Το εννοώ όπως το λέω.
Όπως και να το κάνουμε όμως, στενοχωρήθηκα πολύ περισσότερο όταν έκλεισαν μικρότερες ελληνικές αεροπορικές, και άφησαν τον κόσμο στην κυριολεξία στο δρόμο, όχι μόνο χωρίς αποζημίωση, όχι μόνο χωρίς αποκατάσταση και μέριμνα για το τί θα γίνουν αλλά και ένα φέσι 3 ή 4 μηνών ακατάβλητων δεδουλευμένων.
Αυτούς δεν τους αποχαιρέτησε κανείς!