Argo Airways

  • Thread starter Thread starter stiv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
alex96":1l5xohhq said:
Φίλε Ηastaroth,ίσως να μην έχεις μάθει οτι διακόπτονται δρομολόγια πλοίων στο Ιόνιο αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.Να σου θυμίσω απλά οταν δεν υπήρχε η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου το πόσο συχνα έκλεινε λόγω καιρού το πορθμείο/quote]

Φίλε alex,αναφέρομαι σέ πλοία κλειστού τύπου και όχι σέ πλοία ανοικτού τύπου όπως είναι τά εν λόγω πορθμεία.Αυτά πράγματι διακόπτουν πολύ συχνά τά δρομολόγιά τους λόγω καιρού,όμως δέν έχω ακούσει ποτέ να βγαίνη απαγορευτικό γιά τά μεγάλα,κλειστού τύπου πλοία που επιχειρούν στο Ιόνιο,ενώ είναι σύνηθες φαινόμενο γιά τά επίσης μεγάλα,κλειστού τύπου πλοία που επιχειρούν στο Αιγαίο.Οπως είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο η δυσκολία προσέγγισης τών πλοίων αυτών σέ πολλά λιμάνια όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Χτές π.χ. διάβασα οτι το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ έκανε 2.5 ώρες να "δέση" στο λιμάνι τού Εύδηλου στην Σάμο,λόγω καιρικών συνθηκών.Πιστεύεις οτι στίς καιρικές αυτές συνθήκες ένα Twin Otter -ή ακόμα και Beriev- θα μπορούσε
α) νά προσθαλασσωθή στην τρικυμισμένη θάλασσα και β) νά μπή στο λιμάνι;

Ωστόσο θέλω να ρωτήσω:τα ελικόπτερα στα οποία αναφέρεσαι είναι περισσότερο ανθεκτικά απο τα υδροπλάνα στις καιρικές συνθήκες;

Τά ελικόπτερα στά οποία αναφέρομαι μπορούν να προσγειωθούν σέ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί όταν επικραοτούν άνεμοι π.χ. 3-4 μπωφόρ γιατί απλούστατα θά προσγειωθούν σέ μιά σταθερή επιφάνεια,ενώ το υδροπλάνο έχει να αντιμετωπίση,μέ τον ίδιο ακριβώς άνεμο,έναν κυματισμό ύψους περίπου 2-3 μέτρων,επομένως δέν μπορεί να προσθαλασσωθή.
Συνεπώς μιά πτήση που θα ματαιωνόταν άν ήταν προγραμματισμένη να γίνη μέ υδροπλάνο,μέ το ελικόπτερο είναι εφικτή.


Όσο για το θέμα του airtraffic,αυτό είναι σαφές:Τα α/φοι επιχειρούν εδώ και δυο χρόνια.

Μπορείς να μάς δώσης λοιπόν λεπτομέρειες γιά το ποιές διαδικασίες εφαρμόζονται;Π.χ.από πού παίρνουν οι πιλότοι άδεια αποθαλάσωσης;Σέ ποιόν υποβάλλουν σχέδιο πτήσης;Μήπως επιχειρούν σέ συνθήκες uncontrolled airspace,χωρίς να δίνουν αναφορές σέ κανέναν και χωρίς να παίρνουν clearances από κανέναν;Αυτό είναι μέν δυνατόν,αλλά όχι γιά εταιρείες που εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια.Τό να λέμε οτι "τά αεροσκάφη επιχειρούν εδώ και δύο χρόνια" δέν σημαίνει τίποτε,άν το καθεστώς υπό το οποίο επιχειρούν είναι ασαφές αλλά επειδή δέν έχει γίνει κάποιο ατύχημα μέχρι στιγμής οι πάντες αφήνουν τά πράγματα ώς έχουν....
 
Μα θα τα άφηναν να πετάνε χωρίς να είναι ξεκάθαρη η διαδικασία;'Η δεχόμαστε οτι ο operator έχει άδεια ή ας υποστηρίζει όποιος θέλει οτι θέλει ακόμα και χωρίς λογική και χωρίς στοιχεία.Όσο για τα 2-3 μέτρα κύμα,τόσο εγώ όσο και αρμοδιότεροι απο εμένα έχουμε πει και άλλες φορές:το όριο ύψους κύματος είναι ένα μέτρο.Προέτρεψα και άλλη φορά όποιον ενδιαφέρεται,να ανατρέξει στις αναφορές ατυχημάτων του τύπου για να δει τι έχει διαπιστωθεί εφόσον δε πιστεύετε στα όσα λέμε.Υπάρχουν επίσης τα Aircraft Flight Manuals τα οποία είναι σαφή.Όσο για το σε ποιό τύπο πλοίου επιβάλλεται απαγόρευση απόπλου και για πιο δρομολόγιο,νομίζω οτι απο ένα σημείο και μετά η σύγκριση με το α/φος είναι χωρίς νόημα.
Υ.Γ.:Σε καμμιά περίπτωση άνεμος 3-4 μποφώρ δε προκαλεί κυματισμό 2-3 μέτρων.
Φιλικά,Alex
 
Ο Alex έχει δίκιο σε ότι λέει. Κανένας δεν είπε ότι τα υδροπλάνα μπορούν να προσγειωθούν με 2-4 μετρα κύμα. Aλλα ξαναλέω ότι είπα πριν τα προβλήματα των operation είναι των εταιριών. Εδώ όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τις επένδυσης.
 
Hastaroth":34t7vo66 said:
Ωστόσο,αυτά τά δεκάδες νησιά (κυρίως στο Αιγαίο,γιατί περί αυτού φαντάζομαι οτι πρόκειται) δέν χωρίζονται από τόσο μεγάλες αποστάσεις ώστε να είναι τόσο απαραίτητο να συνδέωνται αεροπορικώς μεταξύ τους.Στίς περισσότερες περιπτώσεις η διαδρομή μέ το πλοίο διαρκεί γύρω στήν μία ώρα (και μέ τό ταχύπλοο λιγώτερο),καί επί πλέον οι έχοντες όχημα και επιθυμούντες να το πάρουν μαζί τους,έχουν την δυνατότητα αυτή.
ε........? :stupid:
Ωραίο ακούγεται έτσι όπως το λες. Μακάρι να αντιπροσώπευε και την πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.


‘Εμείς οι Αθηναίοι’ και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων που τα έχουμε όλα στα πόδια μας ανά πάσα στιγμή, θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα και φυσικά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι σε άλλα μέρη κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σε πολύ βασικά θέματα.

Πχ. Ασπούμε ότι θες να κάνεις ένα απλό εμβόλιο στο παιδί σου και δεν έχει παιδίατρο…παρά μόνο στο απέναντι (και κοντινό) νησί. Λες….έχει καράβι…? Αν ναι …έχει απαγορευτικό…? Αν όχι…τι ώρα γυρνάει….? Προλαβαίνω να κάνω τις δουλειές μου και να γυρίσω…ή θα πρέπει να διανυκτερεύσω στο άλλο νησί? Την επόμενη μέρα θα έχει καράβι για να φύγω? Αν όχι πότε έχει και πόσο πρέπει να μείνω εκεί? Μήπως να νοικίασω ένα sea taxi ?(εφόσον υπάρχει, και ο καιρός του επιτρέπει να ταξιδεύσει). Αντέχει η τσέπη μου για τόσα έξοδα? Πόσο μπορώ να λείψω από την δουλειά μου?

Και αυτό είναι ένα ελάχιστο παράδειγμα του τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Τα έγραψα απλοϊκά για να γίνω πλήρως αντιληπτή.
Όχι δεν είναι Χ-FILES είναι η Ελληνική πραγματικότητα.
Με ένα υδροπλάνο ένα τέτοιο θέμα μπορεί να λυθεί σε μισή μέρα. Και αποδεδειγμένα πλέον.


GP707 Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2007 - 9:06 Θέμα δημοσίευσης:

Μα δε μιλάμε για σύνδεση νησιών του στυλ Παρος-Νάξος, αλλά για νησια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Δεν είναι θέμα τόσο απόστασης, είναι θέμα μεγέθους, θέσης και τι παρέχεται σε ένα νησί (ή σε ένα μέρος που για τον οποιοδήποτε λόγο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην συγκοινωνία/ επικοινωνία με άλλα μέρη τον χειμώνα). Και να έχουμε υπ’ όψιν, ότι ο ντόπιος θα συντηρήσει ένα υδροπλάνο και όχι ο τουρίστας. Καλό είναι να κοιτάμε το δασος και όχι το δέντρο. Τα διαδικαστικά ας τα αφήσουμε στους αρμόδιους.
Ο τουρισμός δεν πάσχει από υδροπλάνα, πάσχει από νοοτροπία.
Η Ελλάδα δεν πάσχει από ιδέες, πάσχει από ανθέλληνες.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
 
MindTraveller":8q4to17h said:
Δεν είναι θέμα τόσο απόστασης, είναι θέμα μεγέθους, θέσης και τι παρέχεται σε ένα νησί (ή σε ένα μέρος που για τον οποιοδήποτε λόγο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην συγκοινωνία/ επικοινωνία με άλλα μέρη τον χειμώνα). Και να έχουμε υπ’ όψιν, ότι ο ντόπιος θα συντηρήσει ένα υδροπλάνο και όχι ο τουρίστας. Καλό είναι να κοιτάμε το δασος και όχι το δέντρο. Τα διαδικαστικά ας τα αφήσουμε στους αρμόδιους.
Ο τουρισμός δεν πάσχει από υδροπλάνα, πάσχει από νοοτροπία.
Η Ελλάδα δεν πάσχει από ιδέες, πάσχει από ανθέλληνες.

Πολύ καλά τα λέει ο φίλος μας.
 
Προχωράει η ArGo...

Τελευταίες εξελίξεις στη γραμμή υδροπλάνων από το Βόλο : 'Το Μάρτιο τα πρώτα δρομολόγια από εταιρεία μεξικανοαμερικάνικων συμφερόντων...'
Oλόκληρο το άρθρο απο την εφημερίδα Θεσσαλία εδώ.
 
Μάλιστα.

Πληθαίνουν τά υδροπλάνα στην χώρα μας,ενώ αντιθέτως τά πλοία (που τα χρειαζόμαστε περισσότερο) λιγοστεύουν.

Καί μιά απορία:στο παρατιθέμενο άρθρο αναφέρεται οτι τά υδροπλάνα τών μεξικανοαμερικάνων θά προσθαλασσώνωνται στόν Φλοίσβο.

Δηλαδή εκεί που κάνεις το μπάνιο σου ωραία-ωραία θα σού'ρχεται στη μούρη ο πλωτήρας ενός υδροπλάνου;

Έχει πάει κανείς από τους Μεξικανοαμερικάνους στόν Φλοίσβο να δή τί γίνεται,ιδίως το καλοκαίρι;

Καί επαναλαμβάνω γιά πολλοστή φορά μιά άλλη απορία μου:μέ το air traffic control τί γίνεται;Είπαμε,αεροπλάνα είναι αυτά,όχι πλοία....
 
Λίγος ανταγωνισμός και στο χώρο των υδροπλάνων δε θα κάνει κακό. Βοηθάει στο να μένουν (ή να μπουν) σε εγρήγορση και οι ήδη υπάρχοντες...
 
Top