AXD-ATH / 26-1-2015-13:30 | Olympic Air Dash8 Q400

  • Thread starter Thread starter rotomano
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Στις πτήσεις Aegean που γίνονται από την Olympic Air που έχω κάνει τον τελευταίο χρόνο στην αναγγελία καλωσορίσματος λένε στην πτήση της Aegean που πραγματοποιείται από την Olympic Air.Βέβαια έχω ακούσει και σε άγονη γραμμή που έχει κωδικό ΟΑ να λένε πρώτα το Aegean και ακολουθεί σε συνεργασία με την Olympic Air .Πράγματι το Olympic Air δεν αναφέρεται παρά μόνο μια φορά σε μια πτήση .Στο τέλος λένε σας ευχαριστούμε που πετάξατε μαζί μας Γνώμη μου είναι ότι πράττουν σύμφωνα με το τυπικό στις πτήσεις για λογαριασμό της Aegean .´Ισως θα έπρεπε να παρουσιάζεται το brand Olympic περισσότερο στις άγονες γραμμές .Αλλά και πάλι οι λιγότερο ειδικοί ταξιδιώτες δε δίνουν σημασία σε αυτά Θα σου πουν ότι πέταξα με την Ολυμπιακή ούτως η άλλως η πτήση πληρώματα στολές διαδικασίες είναι σχεδόν όμοιες επι της εποχής mig Πολλοί μάλιστα πιθανόν μη ειδικοί να μη γνωρίζουν για τη συγχώνευση με την Aegean Πχ το OAF που οι πτήσεις γίνονταν με πληρώματα Aegean πιθανόν κάποιοι επιβάτες να έλεγαν ότι ταξίδεψαν με την Ολυμπιακή επειδή το αεροσκάφος είχε τους κύκλους
 
Μπορεί να είχαν τα χρήματα και την αγόρασαν αλλά είχαν και τις διασυνδέσεις για να το κάνουν
νομίζω αυτό είναι το βασικότερο που δεν μου άρεσε στην υπόθεση της ΟΑ .Το ίδιο έγινε και με την ΚΑ.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.Πριν λίγα χρονιά την Α3 δεν την γνώριζαν,τώρα όλα έχουν αλλάξει και την γνωρίζουν όλοι.
Και την γνωρίζουν από καλή πλευρά.Προσωπικά δεν μπορώ να γράψω τίποτα κακό για την εταιρεία γιατί σε όλα ήταν άψογη .Το βασικότερο είναι να έχεις εμπιστοσύνη στην εταιρεία και αυτό έχω το έχω εισπράξει.

Τώρα ότι βγήκαν καινούργιοι κανόνες στο θέμα τον αποσκευών και μένα δεν μου αρέσει .
Τι να πω,λίγο τσιγκουνιά για μένα είναι.Εντάξει σε αυτό πρέπει να φταίνε οι σύμβουλοι που έχει η εταιρεία.
Αν η Α3 θέλει να βγάλει περισσότερα λεφτά, ας ανεβάσει την τιμή στο εισητήριο.
και εγώ την ίδια γνώμη έχω.
Απλώς ξεχνάνε ότι ο κόσμος μπορεί να θυμώσει και να διαλέξει μια άλλη εταιρεία που ας είναι και χειρότερη .
 
Τη δημιουργία επιπλέον εσόδων ανά επιβάτη από την διακριτή τιμολόγηση επιπρόσθετων υπηρεσιών όπως έσοδα αποσκευών, επιλογή θέσης, κλπ. την κάνουν πλέον όλες ανεξαιρέτως οι αεροπορικές εταιρίες Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Και τη κάνουν επειδή οι επιβάτες-πελάτες τους επιλεγούν πια την εταιρία που θα έχει το χαμηλότερο ναύλο στη μηχανή αναζήτησης.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Όποια εταιρία καταφέρει να βγάλει λοιπόν από τη μύγα ξίγκι επιβιώνει. Όποια δεν τα καταφέρει βάζει λουκέτο. Παραδείγματα δεκάδες κάθε χρόνο...
 
Προσωπική γνώμη μου είναι ότι αυτή η κίνηση είναι καθαρά θέμα κόμπλεξ. Αυτή την εικόνα την έχω εδώ και αρκετά χρόνια και λόγο διαφόρων αφορμών. Το τουπέ ενός μεγάλου μέρους της Α3 είναι ανεπανάληπτο. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι ο Ατρόμητος δεν μπορεί να αγοράσει την Manchester United χωρίς την απαραίτητη μόχλευση που μέχρι και ο ανοητότερος των ανόητων μπορεί να καταλάβει. Ας πάρει κάποιος την μπάλα από την εξέδρα. Εκεί απλά παρακολουθούν.

Ακόμα και ο CCO της Α3 έχει παραδεχτεί ότι ακόμα και η νΟΑ είχε αρκετά καλύτερο προϊών από τους ίδιους και σε μερικές περιπτώσεις σε αρκετά καλύτερες τιμές. Για την Olympic Airways και Airlines την έτρωγε τόσα και τόσα χρόνια μια στρατιά παρασίτων ανάμεσα σε ορισμένους απαραιτήτους και εργατικούς υπάλληλους.

Σχετικά με την Star Alliance και την συμμετοχή της Α3 έχω πολλά να πω αλλά θα περιοριστώ στο να αναφέρω ότι το αμφιλεγόμενο Brand visibility δεν μεταφράζεται σε κρατήσεις ούτε σε τίποτα. Όποιος νομίζει ότι δουλεύει και πολύ αυτό το σύστημα έχει ανέβει σε κάποιο σύννεφο και απλά περιμένει την ώρα να πέσει από αυτό.

Η ΟΑ ήταν ένα Global brand, η Α3 ένας διάττοντας αστέρας που δεν θα διαδραματίσει ποτέ σημαντικό ρόλο στο Industry. Είναι λίγο σκληρό αυτό που θα πω αλλά νομίζω ότι είναι ένας αντικατοπτρισμός της βλαχιάς και του νεοπλουτισμού μιας ανώριμης κοινωνίας ανθρώπων.

Σχετικά με την πτήση δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το νόημα αυτής της κίνησης. Η πτήση είναι Olympic Air operated by Olympic Air. Το ότι η Olympic Air είναι θυγατρική της Aegean γιατί απαραίτητα σημαίνει ότι η πτήση είναι Α3. Οι πτήσεις της German Wings είναι πτήσεις Lufthansa ή μήπως είναι Lufthansa operated by German wings; Αυτό που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι το κάνουν για οικονομικούς-φορολογικούς λογούς. Αυτό που θα εκτιμούσα από έναν επιχειρηματία είναι να σεβαστεί ένα Brand name που δεν του ανήκει αλλά το έχει νοικιάσει , όσο σέβεται και αυτό που έχει δημιουργήσει με λίγο αμφιλεγόμενες πρακτικές. Αλλά το κόμπλεξ είναι κόμπλεξ. Και για να το τερματίσω, αυτό που έχω να πω είναι: μικρέ μου Θοδωρή, δεν θα γίνεις ποτέ Αρίστος. GET OVER IT.
 
nick15801":3tw9abyl said:
Σχετικά με την πτήση δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το νόημα αυτής της κίνησης. Η πτήση είναι Olympic Air operated by Olympic Air. Το ότι η Olympic Air είναι θυγατρική της Aegean γιατί απαραίτητα σημαίνει ότι η πτήση είναι Α3.

H πτήση είναι Aegean με service provider την OA. Οι θέσεις που πωλούνται ανήκουν στο inventory της Aegean. Η Olympic Air είναι ο ιδιοκτήτης του μέσου με το οποίο εκτελείται η πτήση. Το ίδιο συμβαίνει και στις πτήσεις της SAS που εκτελούνται για λογαριασμό της από τη Blue1.

Η Olympic Air, παραμένει ως primary carrier των πτήσεων, για τις οποίες λαμβάνει επιδότηση ("Άγονα"). Οι θέσεις που πωλούνται σε αυτές τις πτήσεις, αφαιρούνται από το inventory της ΟΑ και η Αιγαίου κάνει marketing αυτών.

Στο πρακτικό της υπόθεσης. Οι τίτλοι μεταφοράς (εισιτήρια, EMD κλπ), που εκδίδονται από την Αιγαίου (αριθμός 390.........), λόγω της ιδιότητας μέλους της Star Alliance, έχουν μεγαλύτερο "αντίκρυσμα" στο interlining. Με άλλα λόγια, τα εισιτήρια, που εκδίδονται από την Αιγαίου, γίνονται αποδεκτά από πολύ περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο, από εκείνα της Ολυμπιακής, δηλαδή, σε ένα εισιτήριο της Αιγαίου, μπορούν να βάλουν το προϊόν τους και άλλες εταιρείες και η Αιγαίου να πουλήσει αντίστοιχα το δικό της σε αγορές στις οποίες δεν έχει παρουσία ή δίκτυο. Αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό για την ΟΑ στον ίδιο βαθμό και δεν υπάρχει και λόγος να γίνει.

Ως εδώ προσπάθησα να εξηγήσω και να περιγράψω μία από τις πτυχές του ζητήματος.

Όσοι φωνάζετε για απαξίωση του ΟΑ brand από την Αιγαίου, να σας θυμήσω ότι για πολύ κόσμο ανά τον πλανήτη, η ΟΑ ήταν συνώνυμη της ταλαιπωρίας, της ανοργανωσιάς και της ασυνέπειας και δεν ξέρουν όλοι, πως από το 2009, τα πράγματα είχαν αλλάξει.
 
Σχετικά με την ΟΑ ας μην την αγόραζε τότε. Δεν τον πίεσε κανένας. Το interlining δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των συμμαχιών. Και το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσει κάποιος ένα segment με Aegean δεν σημαίνει ότι θα το κάνει κιόλας. Ο λόγος νομίζω είναι προφανής.
 
aakunz":1uirke14 said:
Όσοι φωνάζετε για απαξίωση του ΟΑ brand από την Αιγαίου, να σας θυμήσω ότι για πολύ κόσμο ανά τον πλανήτη, η ΟΑ ήταν συνώνυμη της ταλαιπωρίας, της ανοργανωσιάς και της ασυνέπειας και δεν ξέρουν όλοι, πως από το 2009, τα πράγματα είχαν αλλάξει.

Συμφωνώ απόλυτα. Στο εξωτερικό, η ΟΑ παραμένει συνώνυμο για απεργίες, καθυστερήσεις, ταλαιπωρία κλπ., και σίγουρα όχι για καλές υπηρεσίες. Ενώ η Α3 έχει γενικά καλή φήμη, ως μια αξιόπιστη εταιρία, με καλές τιμές (βέβαια, δεν βλέπουν τόσο το πρόβλημα των μονοπωλιακών γραμμών εσωτερικού), καλές υπηρεσίες.

Και πρσωπικά, δεν έχω σοβαρά παράπονα για την Α3.

Καραμήτρος Air":1uirke14 said:
Τη δημιουργία επιπλέον εσόδων ανά επιβάτη από την διακριτή τιμολόγηση επιπρόσθετων υπηρεσιών όπως έσοδα αποσκευών, επιλογή θέσης, κλπ. την κάνουν πλέον όλες ανεξαιρέτως οι αεροπορικές εταιρίες Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Και τη κάνουν επειδή οι επιβάτες-πελάτες τους επιλεγούν πια την εταιρία που θα έχει το χαμηλότερο ναύλο στη μηχανή αναζήτησης....
Έτσι είναι. Εάν μας αρέσει ή όχι, αυτό είναι η τάση της αγοράς. Προσωπικά θεωρώ ότι γίνεται λίγο υπερβολή με τις έξτρα χρεώσεις, αλλά απ΄την άλλη πλευρά δεν είναι και τόσο κακό να πληρώσεις μόνο αυτό που όντως χρειάζεσαι.

Και για τις χειραποσκευές: Τα 8 κιλά τα έχουν πολλές εταιρίες, και παραδοσιακές, όπως η Lufthansa, Austrian, Swiss – που επίσης κατά καιρούς το ελέγχουν. Και αν βλέπω το μέγεθος και τον αριθμό χειραποσκευών που κάποιοι έχουν μαζί τους, σωστά κάνουν. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα επιπλέον εσώδων, αλλά εάν ο καθένας έχει μεγάλη βαλίτσα συν μεγάλη τσάντα Laptop συν σακούλες duty free δεν χωράνε στα Overhead bins.

Ούτε έχω την εντύπωση ότι η Α3 προσπαθεί να βγάλει όσο γίνεται περισσότερα λεφτά από τις αποσκευές. Στο Gate, στις Βρυξέλλες προσφέρουν ακόμα και Priority tags σε όποιον είναι πρόθυμος να παραδώσει την βαλίτσα του, στην Αθήνα συχνά υπάρχει ανακοίνωση για την δυνατότητα δωρεάν παράδοσης της βαλίτσας… Και αν βλέπω τις βαλίτσες, είμαι σίγουρη ότι πολλές είναι και μεγάλες και βαριές, δηλαδή θα μπορούσε εύκολο να τις χρεώσει.
 
Γράφτηκε πιο πριν: "Αυτό που θα εκτιμούσα από έναν επιχειρηματία είναι να σεβαστεί ένα Brand name που δεν του ανήκει αλλά το έχει νοικιάσει ".

Αυτό ισχύει; Είναι νοικιασμένο το σήμα της Olympic Air;

Κατά δεύτερον, αυτά περί σεβασμού του brand name είναι χωρίς βάση, καθώς α) το brand Olympic όπως είπε και ο Aakunz πιο πάνω ήταν μάλλον απαξιωμένο και β) και μόνο η διατήρηση ενός επιπλέον brand, κοστίζει - και κοστίζει αρκετά.

Προφανώς διατηρείται για κάποιο λόγο - αλλά αυτά περί σεβασμού σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργίας είναι ανούσια.
 
Να συμπληρώσω κάτι που μας διέφυγε όλους. Η συγκεκριμένη πτήση εκτελείται με DASH 8 Q400 όπου τα overhead bins είναι πολύ μικρότερα των A320, ως εκ τούτου όχι μόνο το βάρος αλλά και ο όγκος αποτελούν καθοριστικό παράγοντας για το κατά πόσον η αποσκευή θα τοποθετηθεί στο overhead, ή αν θα παραδοθεί στο cargo με priority tag και θα βγει πρώτη κατά την έξοδο του επιβάτη από το αεροσκάφος. Να υπενθυμίσω ότι όχι μόνο η Αιγαίου, αλλά όλες οι αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως έχουν όριο τόσο στις διαστάσεις όσο και στο βάρος των αποσκευών. Αν δε έχετε ταξιδέψει εξωτερικό και έχετε κάνει check-in σε counter, πάντα κοιτούν την χειραποσκευή και αν τους φανεί ογκώδης ζητούν να την ζυγίσουν. (Μιλώ από προσωπική εμπειρία τόσο στο αεροδρόμιο του AMS, LHR, FRA, όσο και στην Αμερική και στο Μέξικο ή Ασία). Αν είναι πέραν του επιτρεπομένου βάρους (κάποιες εταιρίες ξεκινούν από 5 κιλά χειραποσκευή μέχρι και 12 κιλά), σου ζητούν είτε να την αδεiάσεις ή να την τσεκάρεις σαν κανονική αποσκευή.

Ως προς την πτήση με μικρά αεροσκάφη (πχ. DASH, CRJ, ERJ 145, FOKKER) κατά την είσοδο στο αεροσκάφος η υπεύθυνη εδάφους ελέγχει οπτικά τις χειραποσκευές, και όσες θεωρούνται μεγαλύτερες από το χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει στο Overhead το αεροσκάφος, ή κάτω από το κάθισμα, βάζει ένα TAG. Κατά την είσοδό σου στο αεροσκάφος η αεροσυνοδός βλέπει το TAG και σου ζητά να αφήσεις την χειραποσκευή στην άκρη της πόρτας πριν επιβιβαστείς. Εκεί τοποθετείται στο cargo. Κατά την άφιξή σου στο αεροδρόμιο προορισμού, πριν την έξοδό σου έχουν ήδη ξεφορτώσει της χειραποσκευές με το TAG οι οποίες σε περιμένουν αμέσως μετά την κάθοδό σου από την (σκάλα-πόρτα), οπότε την παίρνεις χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από τα Bagage Belts. Αυτό γίνεται παντού, άρα δεν βλέπω γιατί να μην γίνει στο συγκεκριμένο DASH.

Αν τώρα η πτήση είναι ψιλοάδεια, τότε αφήνουν να περάσεις και κάτι που ενδεχομένως να μην χωρά στο overhead, το οποίο θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε κάποια άδεια σειρά θέσεων.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα μικρά αεροσκάφη ο έλεγχος του βάρους και η τοποθέτηση αυτού (είτε ως επιβάτης είτε ως αποσκευή) είναι ιδιαίτερης σημασίας για την σωστή ευστάθεια του αεροσκάφους κατά την απογείωση, γιαυτό, και ειδικά στα μικρά αεροσκάφη, απαγορεύεται η αλλαγή θέσης πριν την απογείωση του αεροσκάφους, ακόμη και αν είναι άδειο.
 
Top