E-Check από Aegean

Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς ότι η Aegean αποφάσισε να αλλάξει το δρομολόγιο ATH-STR via SKG, βάζοντας 321 στο δεύτερο σκέλος (SKG-STR) και κρατώντας 320 στο πρώτο (ATH-SKG). Αυτό έχει αρχίσει από τον Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος. Από την πρώτη μέρα που το έμαθα μέσω του φόρουμ (κανα δίμηνο-τρίμηνο πριν) είχα την απορία πώς θα κάνουμε web checkin (η ερώτηση μάλιστα βρίσκεται στην παρούσα σελίδα 4-5 posts πιο πάνω). Πετάω αύριο το πρωί και μόλις έμαθα ότι..... ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!! :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ειλικρινά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!! Η πτήση είναι στις 7 το πρωί και εγώ δε μπορώ να κάνω checkin και να επιλέξω θέση και θα πρέπει να τρέχω στο αεροδρόμιο χαράματα για να φάω στα μούτρα ολόκληρη ουρά μέχρι να μπω στο αεροπλάνο!!! Κρίμα γιατί τους θεωρούσα σοβαρούς αλλά το συγκεκριμένο πραγματικά τους ρίχνει πολύ στα μάτια μου. Για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν 321 στο ATH-SKG (στις 7 το πρωί, άρα υποθέτω ότι το 321 μάλλον απλά βγάζει τη νυχτα στη Θεσσαλονίκη) μας βάζουν όχι μόνο να αλλάξουμε αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά μας κόβουν και τη δυνατότητα του web checkin, και μάλιστα χωρίς να το αναφέρουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Απαράδεκτοι.

ps. γνωρίζω ήδη πως πολλοί θα αρχίσουν να με κράζουν με τη λογική "σιγά ρε μπάρμπα, παλιά δηλαδή που δεν είχαμε web checkin τι έκανες;" και "καλά εδώ άλλοι κάνουν άλλα κι άλλα κι εσύ κολάς σ'αυτό;" κλπ. Πλέον όμως δεν είμαστε στο "παλιά". Ένας λόγος που ποτέ δεν έκλεισα εισιτήριο με Athens ήταν ότι (όταν είχα να κάνω εσωτερικό δρομολόγιο τουλάχιστον, δεν ξέρω αν άλλαξε πλέον) δεν είχαν web checkin. Αν ήξερα ότι η Aegean το έκοψε θα είχα κλείσει με άλλη εταιρία.
ps 2. με πληροφόρησαν από το τηλέφωνο, αφού τους εξήγησα μόνος μου ότι το εισιτήριό μου αν και φτηνό επιτρέπει web checkin (.....) αλλά έχουν αλλάξει τύπο αεροσκάφους για το δεύτερο σκέλος ("μισό λεπτό να το δω... α, έχετε δίκιο, μάλλον γι αυτό δε θα μπορείτε, αφού αλλάζει και ο τύπος αεροσκάφους...") ότι μπορώ να κάνω self checkin στο αεροδρόμιο σήμερα... Τουλάχιστον θα γλιτώσω την περαιτέρω ταλαιπωρία αύριο το πρωί. Για να κρατάμε και λογαριασμό βέβαια θα χάσω μια ώρα για να τρέχω σήμερα στον Ελ Βεν και θα σκάσω και ένα 10ρικο σε διόδια και βενζίνη για να γίνει αυτό.

Απαράδεκτοι... και εμένα με είχε ξενίσει αυτή η αλλαγή αεροσκάφους στο κομμάτι Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Προσθέτει ένα σωρό πολυπλοκότητα μόνο και μόνο για να γλιτώσουν λίγα χρήματα...

Από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις self-checkin (που όσες φορές έχω δει έχει σαφώς λιγότερο κόσμο από ότι το κανονικό check-in) γιατί δεν πας αύριο το πρωί μια και καλή να γλυτώσεις και το πέρα-δώθε;

Πέρισυ που ταξίδευα για Παρισι με την Α3, έκανα web check in, πήγα κανονικά να καθήσω στη θέση μου, και ανακάλυψα οτι θα έπρεπε να είμαι κάπου μεταξύ τουαλέτας και galley. Προφανώς έγινε downgrade από 321 σε 320 και δεν ειδοποιήθηκα ποτέ. Ρώτησα την κοπέλα που να καθήσω, μου είπε να περιμένω μισό λεπτο, πήρε την κάρτα επιβίβασης και εξαφανίστηκε. Το ένα λεπτό έγινε ένα τέταρτο και κάποια στιγμή μου είπε οτι μπορώ να καθήσω οπου βρω κενό γιατι ολοι οι επιβάτες ήταν μεσα. Μολις αρχισε η καταμέτρηση, ακουσα να φωνάζουν το όνομα μου από τα μεγάφωνα, σηκώθηκα και πηγα μπροστά για να μου πουν ποια ήταν η καινούρια μου θέση που μου είχε δωσει το σύστημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να με ενημερώσουν οταν πήγα να αφήσω τη βαλίτσα; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήξεραν και τότε για την αλλαγή του αεροσκάφους. Το ωραίο της υπόθεσης ήταν όταν ζήτησα την κάρτα επιβιβασης πριν φτάσουμε μηπως και γίνει καμία στραβή με τη βαλίτσα... Υστερα από ένα δεκάλεπτο αναμονής η απάντηση της αεροσυνοδού ήταν η εξής "ξέρετε, η κάρτα σας έμεινε στην Αθήνα, αλλα μην ανησυχείτε, σας διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά οτι η βαλίτσα σας έχει φορτωθεί..." :with:

Τελικά λοιπόν πήγα σήμερα ως το αεροδρόμιο να κάνω το check-in μου. Το μηχάνημα αρχικά μου έδωσε κάποια θέση, δε θυμάμαι ποια. Πάτησα "αλλαγή θέσης" και απλά κράσαρε :shock: Μετά από αρκετή ώρα μου είπαν ότι τελικώς καλά θα κάνω να πάω σε ένα γκισέ για να μου κάνουν check-in κανονικά καλού-κακού. Εκεί με ενημέρωσαν ότι το σύστημα με είχε ΗΔΗ κάνει check-in πριν πέσει. :? Σε κάθε περίπτωση τους ζήτησα να με βάλουν σε συγκεκριμένη θέση και μου είπαν ότι αυτό γίνεται μόνο για το πρώτο αεροπλάνο και στο δεύτερο δε γίνεται να πειράξουν τη θέση που μου είχε δωθεί αυτόματα. Τελικά όταν πήγε να κάνει την αλλαγή η κοπέλα εντυπωσιάστηκε και η ίδια βλέποντας ότι μου είχε δώσει αυτόματα την ίδια θέση και στο δεύτερο σκέλος. Επιστρέφοντας θα πάω να κάνω το ίδιο στην STR, και θα ζητήσω να με βάλουν στην τελευταία σειρά του 321, γιατί πραγματικά είμαι περίεργος να δω τι θέση θα μου δώσει "αυτόματα" στο 320 που θα χρησιμοποιήσω στη συνέχεια.... :twisted: :twisted: :mrgreen:

Πάντως πιστεύω ότι θα πρέπει τουλάχιστον να σπάσουν το flight number στα δύο σκέλη για να κάνουμε τουλάχιστον ένα through check in σαν άνθρωποι ή έστω σαν δύο ξεχωριστά itineraries. Δεν ξέρω αν γίνεται γενικώς και πώς, το να κόβουν όμως εντελώς το web check in μου φαίνεται μέγα λάθος.

Καλά ακόμα κλειστό είναι το web check-in? Για δυο μέρες δε μας είχαν πει; Εντωμεταξύ μου τη βαράει στα νεύρα η λογική των Ελληνικών εταιριών (όχι μόνο αεροπορικών) που θεωρούν ότι δεν έχουν λόγο να ενημερώνουν για τίποτα. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω, τόσο μεγάλο κόστος θα είχε να στείλουν ένα mail σε κάθε πελάτη τους που θα ταξιδέψει (παράδειγμα) αύριο και να του γράψουν ότι το web check-in θα είναι κλειστό και να του πουν τις εναλλακτικές του; Γιατί δηλαδή να μην το ξέρω και να πρέπει να περιμένω να ΜΠΩ για να τσεκάρω και να μου πει "επ, φίλος, λάθος!"; Και για ποιον λόγο να μη μας πληροφορούν καν ΕΑΝ δουλεύει το self check-in στο αεροδρόμιο; :rant:

Γνωρίζει τέλος πάντων κανείς ΑΝ δουλέυει το SELF check-in στον Ελ Βεν;

edit: :rant: Ούτε το self check-in δουλεύει :rant:

Γιατί όταν ταξιδευουν 2 άτομα σε κοινή κράτηση στο web check-in ενώ σε αφήνει να κρατήσεις αρχικά όποια θέση θες στο τέλος σου δίνει ότι θέλει; Μου έχει τύχει να ζητήσω 2 παράθυρα μπρος πίσω, παράθυρο κι διάδρομο ίδιας σειράς, ή παράθυρο και μέση, και μου έχει δώσει τα άσχετα. Κάθε φορά πρέπει να λέω στον υπάλληλο στο drop off desk ότι θέλω αλλαγή θέσης.
Σας έχει συμβεί αυτό ποτέ;

Το συγκεκριμένο πρόβλημα όχι, μου έχει τύχει όμως να κάνω e check-in για δύο άτομα και να τυπώνει μόνο την πρώτη στη σειρά κάρτα επιβίβασης.

Μου έχει συμβεί κι εμένα σε πτήση για Χανιά ενω είχα ζητήσει παραθυρο - μέση τελικά πηρα διαδρομο μέση.ευτυχώς το παράθυρο είχε μείνει κενό.Η απάντηση απο την κοπέλα ήταν μήπως κόλησε το σύστημα.δεν με κάλυψε πάντως.αυτά.αν μάθεις κάτι άλλο για πες το.

Καλησπερα συμφουριτες,

Ηθελα να μαθω οσον αφορα το echeckin εαν μπορω να το κανω και για τα 2 σκελη αυθημερον δλδ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την ιδια μερα.
Υπαρχει στο αεροδρομιο ανεξαρτητο counter για e check in???