E-Check από Aegean

• Thread starter Thread starter anno1978
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το θέμα είναι ότι κάλεσα την Aegean και μου είπαν ότι για να είμαι 100% σίγουρος καλύτερα να μην κάνω web check-in.
Anyway, δεν έχει νόημα να το κυνηγήσω γιατί θα είμαι στο αεροδρόμιο περίπου 2,5 πριν την αναχώρηση. Τουλάχιστον η Aegean μου επιτρέπει να διαλέξω θέση για το MUC-ATH χωρίς να ολοκληρώσω το check-in. :D

Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα.

Αγόρασα εισιτήριο από πράκτορα: SKG-LCA το οποίο ήταν:
SKG-ATH με Α3
ATH-LCA με OA

Ο πράκτορας μου έδωσε 2 κωδικούς web-checkin αλλά όταν πήγα να κάνω το πρώτο με την Α3 μου τύπωσε και τα δύο b.p. (ναι, και της ολυμπιακής!)

Στο αεροδρόμιο η κοπέλα τσέκαρε την αποσκευή μέχρι το τέλος και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με την κοπέλα στο counter, όντως δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχα εκτυπώσει το κάθε boarding pass στο site της εταιρίας του.
Ευχαριστώ όσους το έγραψαν και συγνώμη που δε σας εμπιστεύτηκα.

Οταν ταξιδευει καποιος για ενα προορισμο με ανταποκριση π.χ. την αθηνα,το check in που θα γινει απο το πρωτο αεροδρομιο αναχωρισης καλυπτει και της αθηνας? Και τις αποσκευες τις παραλαμβανει στον τελικο προορισμο?

Ευχαριστω

Τις αποσκευές πάντα τις παραλαμβάνεις στον τελικό σου προορισμό.. Το check-in δεν το χω καταλάβει πως γινεται (μια μου κόβουν για τη 1 πτήση, μια για όλες).. Αν πετάς με την ίδια εταιρεία κ στην 2η πτήση, τότε κατα 99,9% δν θα χρειαστεί να ξανακάνεις...

Οταν οι πτησεις σου ειναι στο ιδιο εισιτηριο, ανεξαρτητα απο το ποια εταιρια κανει τα επομενα σκελη, τοτε τσεκαρεις through για ολες τις πτησεις.

Πχ RHO-ATH OA , ATH-PRG OK, PRG-STO OK
Αν ειναι στο ιδιο εισιτηριο την ιδια μερα, τοτε η ΟΑ θα σε εκανε check-in σε ολα τα σκελη. Το ιδιο και η OK στην επιστροφη!

Οταν εχεις κλεισει σε ξεχωριστο εισιτηριο τη μεταφορα σου μεταξυ 2 και παραπανω πτησεων, τοτε το ταξιδι σου τυπικα δεν θεωρειται ταξιδι με ανταποκριση, αλλα 2 χωριστα point-to-point εισιτηρια (για τα οποια αναλαμβανεις εσυ και μονο την ευθυνη μη εμφανισης λογω ακυρωσης η καθυστερησης της πρωτης σου πτησης)!

Να σας πω 2 δικιές μου περιπτώσεις που δεν συναίβει αυτό:

SKG-FCO AZ και FCO-OPO TP --> μου δώσανε boarding pass και για τις 2 πτήσεις..
Επιστροφή: OPO-MXP TP, MXP-FCO AZ και FCO-SKG AZ --> Στο ΟΡΟ μου δώσαν μονο για την πτήση προς ΜΧΡ και μετά έκανα ξανά!

Και το ακόμα πιο περίεργο γιατί ήταν η ίδια εταιρεία:
MAD-ATH και ATH-SKG όλο με Α3, ξαναέκανα check στην Αθήνα...

Αγαπητέ NFEEFE δεν είναι πάντα έτσι.
Πριν 2 χρόνια πέταγα με AIRBERLIN για Ν.Υόρκη από Ντύσσελντορφ και ενώ είχα 2 διαφορετικές κρατήσεις , μία DUS-JFK-DUS και άλλη ATH-DUS-ATH , στην επιστροφή από Ν.Υόρκη με ρώτησαν στο check-in αν ήθελα η αποσκευή μου να πάει κάπου αλλού επειδή κατάλαβαν πως πιθανόν να αλλάζω πτήση . Εγώ τους είπα πως έχω άλλη κράτηση με την ίδια εταιρία για την Αθήνα αλλά 28 ώρες αργότερα . Αυτοί μου απάντησαν κανένα πρόβλημα, είδαν την κράτηση μου και έτσι η βαλίτσα μου ήρθε κατευθείαν στην Αθήνα.
Αντίθετα αυτό δεν ήταν δυνατό (και με βάλανε να μαζεύω αποσκευές και να ξανατσεκάρω) τον περασμένο Δεκέμβριο που πέταξα Κάιρο με Α3 και συνέχισα αμέσως με EGYPTAIR για LUXOR αλλά ούτε τον προηγούμενο μήνα που πέταγα με LOT ΑΤΗ-WAW-KRK επειδή λέει το πρώτο σκέλος το είχα εκδόσει με εξαργύρωση μιλίων ενώ το δεύτερο ήταν πληρωμένο. Στην πρώτη περίπτωση και οι δύο πτήσεις ήταν STAR ALLIANCE ενώ στην δεύτερη μιλάμε για την ίδια εταιρία τη LOT.
Πιστεύω πως είναι θέμα οργάνωσης των συστημάτων τους.

Είναι λίγο περίεργη η φάση.. Και δν μπορώ να βρω λόγο γιατί κάποιες φορές γίνεται κ κάποιες όχι..

Πριν κάποια χρόνια θυμάμαι, ένας φίλος μου είχε κλείσει χωριστά ΟΡΟ-LGW με ΤΡ και LGW-SKG με U2. Στο ΟΡΟ ζήτησε να πάρει την αποσκευή του κατευθειαν SKG, και όντως το κάνανε χωρίς κανένα πρόβλημα..

Αυτό που έμαθα πρίν λίγο είναι ότι αν ταξιδεύεις με βρέφος δεν μπορείς να κάνεις E- Check-in στην Aegean. Επειδή είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω με βρέφος, γνωρίζει κάνεις αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε άλλες εταιρίες; (Αν και δεν είναι κύριο κριτήριο για την επιλογή του να επιλέξεις ή όχι μια εταιρία, είναι πάντως ένα μειονέκτημα στο βαθμό που άλλοι προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα).