Emirates στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είμαι αρκετά καχύποπτος και γω.Τόσα έχουν ακουστεί στο παρελθόν.Υπάρχει εμμονή με δήθεν πτήσεις των εταιριών του κόλπου από Αθήνα προς Νεα Υορκη.Και όχι τίποτε άλλο, η 12η Μαρτίου είναι πολύ κοντά ως ημερομηνία.
Ελπίζω το μέλος που πόσταρε την είδηση να έχει ελέγξει την αξιοπιστία της.

O Κος Αγγελής που "τρέχει" το ιστολόγιο κατα την ταπεινή μου γνώμη είναι σοβαρότατος δημοσιογράφος και άνθρωπος. Μούφα δικιά του δεν παίζει, ότι παίζει είναι απ΄τις πηγές του, στην προκειμένη περίπτωση απ΄την ΥΠΑ. Το μέλλον θα δείξει για το ΑΤΗ-EWR και μάλιστα σύντομα αν ισχύει το 12/3.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα που τελικά σήμερα επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρία με δελτίο τύπου:

https://www.emirates.com/media-centre/e ... via-athens

Aθήνα - Newark : 16:40 - 22:00 LT
Newark - Αθήνα : 23:45 - 15:05 LT

:D :D

Πρώτον, αυτό είναι καταπληκτικό νέο (αν και ήλπιζα ότι θα το έκανε η QR την οποία προτιμώ μακράν σαν εταιρία).

Το ερώτημα όμως είναι... έχουμε ήδη την EK105/106, βάζουν από φέτος και την EK103/104, και τώρα έρχεται και η EK209/210?!? Εάν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθέι για DXB-ATH αυτό σημαίνει ότι τριπλασιάζονται οι πτήσεις, και μάλιστα μόνο με 777 (αφού τα 330 έχουν φύγει)?! Εκτός εάν κόψουν την 103/104, ή δεν επιτρέπουν DXB-ATH στην καινούρια, το οποίο όμως δεν έχει και μεγάλο νόημα...?

EDIT: Άκυρο, το λέει ο tim clark: "After careful review, Emirates concluded that extending one of our Dubai-Athens flights to Newark would be commercially and operationally feasible."

Πολύ καλό το νέο αυτό.

Πως και δεν πετάει όμως για JFK ;; Μήπως επειδή το κάνει ήδη με ενδιάμεσο σταθμό το Μιλάνο ;;

Άρα τον καλοκαίρι από Dubai για Αθήνα θα έχουμε κάποιες μέρες την πτήση αυτή , την πτήση από Λάρνακα συν δυο καθημερινές απευθείας ή μόνο μια καθημερινή απευθείας ;;;

Θα υπάρχουν δύο απευθείας πτήσεις Ντουμπάι-Αθήνα εκ των οποίων η μία θα συνεχίζει για Newark. Οι πτήσεις μέσω Λάρνακας σταματάνε.

http://www.routesonline.com/news/38/air ... ht=larnaca

Πολύ ευχάριστο νέο.Καλοστέριωτο το δρομολόγιο.Μπράβο και στο φίλο μας ΟΑ702 που πρώτος δημοσίευσε εδώ την είδηση και εγώ τον αμφισβήτησα.
Επειδή έχω ταξιδέψει δύο φορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορείς να πετάς απευθείας και μάλιστα με μια εταιρία όπως η emirates.Μένει να δούμε και τις τιμές.
Well done και για τον AIA και ακόμα καλά καλά δεν μπήκε το 2017...

Tα μπράβο τα δικαιούται ο Αγγελής που το "οσμίστηκε", το διπλοτσέκαρε και το δημοσίευσε. Εγώ απλά το αναμετάδωσα, πάντα όπως ξέρετε σχεδόν όλοι οι παλαιότεροι με τη βεβαιότητα -στο μέτρο του δυνατού- ότι ο "αγγελιοφόρος" και οι πηγές του είναι καρατσεκαρισμένες.

Στο θέμα μας, ξεχωρίζω ότι μιλάμε για year round πτήση κι ότι κυβέρνηση μαζί με ΔΑΑ έκαναν την κίνηση για προσέλκυση αερομεταφορέα. Θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα γυρίσει στο JFK, προφανώς αν πάει όπως τα υπολογίζουν όλοι κι όταν βρεθούν σλοτ, μιάς και το EWR είναι deadend σε feed και connections. Πoλύ θα ήθελα να μάθω αν και ποιές άλλες αεροπορικές, πλήν βεβαίως της QR, ενδιαφέρθηκαν...