Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
LEKPO1A":d8n0fed1 said:
seven4seven":d8n0fed1 said:
Διαφωνώ. Η Kosova Airlines δεν εχει αεροπλανο (τωρα), αλλα στη μοναδική αναφορά σ´αυτην που βρηκα στην Wiki, λεει οτι ακομα υφίσταται σαν εταιρεια.

GP707":d8n0fed1 said:
Κι εγώ δεν την έβαλα γιατί ναι μεν υπάρχει στα χαρτιά αλλά εδώ και χρόνια χωρίς αεροπλάνο

Εφόσον μιλάμε για μια spotterική ερώτηση, νομίζω πιο σωστό κριτήριο είναι αν υπάρχει αεροσκάφος βαμμένο ακόμα ή όχι σε αυτό το livery.

Θέτεις εναν αυθαίρετο κανόνα, και επισης εχεις γράψει "νομιζω". Δε μας νοιάζει τι νομίζεις. :D
Μπορεις να μου βρεις απόδειξη οτι η Kosova ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ; Αν ναι, δεν ξαναμιλαω για το θεμα. Η μονη αναφορά που βρηκα, ξαναλέω, λεει οτι τωρα δεν εχει αεροπλανο, αλλα σαν εταιρεια υφίσταται.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 6 (by Gonso) : Ο Μικρός Πρίγκηπας, γράφτηκε από τον Antoine de Saint-Exupéry. Μεγάλη αεροπορόφατσα αλλά και συγγραφέας. Το όνομά του δώθηκε στο αεροδρόμιο της Λυών.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 7 (by Gonso): Δεν δυσκόλεψε πολύ. Nederland έδειχνε, βασίλισσα έδειχνε, όποιος πρόσεξε το J και ήξερε από Ολλανδικές αποικίες, βρήκε την πριγκίπισσα Τζουλιάνα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 8 (by Gonso): Αυτό το αεροδρόμιο το μετάνιωνα την ώρα που το βάζαμε. Δεν πίστευα να έβρισκε κανείς τί ήταν αυτό που έβλεπε. Ευτυχώς το βρήκατε αρκετοί. Είναι το αεροδρόμιο της Σαβάνα στην Georgia των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν δύο τάφοι μεσα στον διάδρομο

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 9 (by Gonso) : To χαρακτηριστικότατο φουτουριστικό terminal της TWA στο JFK.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 10 (by Gonso): Tα χαρακτηριστικά τσαντήρια του τέρμιναλ στο Denver, αντικατροπτίζονται στο καινιούργιο ξενοδοχείο.

συνεχίζεται......

Ελα,ελα,για παμε στην 13... 8) :twisted:

seven4seven":30smlups said:
Μπορεις να μου βρεις απόδειξη οτι η Kosova ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ; Αν ναι, δεν ξαναμιλαω για το θεμα. Η μονη αναφορά που βρηκα, ξαναλέω, λεει οτι τωρα δεν εχει αεροπλανο, αλλα σαν εταιρεια υφίσταται.
Η αλήθεια είναι ότι η wikipedia δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή. Επειδή το είχα ψάξει αρκετά το συγκεκριμένο θέμα για το αν θα τη βάλω ή όχι, δεν μπορεί να ισχύει σαν εταιρία όπως λέει το wiki αφού δεν έχει καν site ή άλλες πληροφορίες οπουδήποτε. Αν ίσχυε το "The airline however continues to work with other airline companies" θα είχε contact info ή έστω κάτι στο παγκόσμιο ίντερνετ. To wikipedia στο οποίο ο καθένας κάνει edit δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή. Ως εκ τούτου δεν την έβαλα κι εγώ

LEKPO1A":3listrb2 said:
26. Α. Sukhoi Superjet B. 787 Γ. A350 Δ. A380

Πως γίνεται οι κινητήρες στο Β,Γ,Δ υποερωτημα να ανήκουν στα παραπάνω αεροπλάνα;

Ας απαντήσει κάποιος εκ των υπευθύνων του κουίζ.

Γιατί δεν είναι κινητήρες!!!!! Είναι tailcones.

Στο wiki της Kossova έκανα ένα edit και το πήρε με τη μία χωρίς πολύ κόπο!!!! :roll: :mrgreen:
Το ξανα-αφήνω όπως ήταν πριν... :wink:

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 11 (by Gonso) : Όποιος είναι άνω των 30, ξέρει αμέσως ότι ο κύριος είναι ο John Wayne. Από εκεί και πέρα είναι εύκολο να βρεί κανείς ότι το Orange County Santa Anna , έχει το όνομά του.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 12 (by LEPKO1A) : Μία γρήγορη αναζήτηση "που κατούρησε ο Χρήστος", μας βγάζει 18ο αποτέλεσμα το αεροδρόμιο που ψάχναμε. Για τα υπόλοιπα το αφήνω στον ίδιο.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 13 (by LEPKO1A): Ήθελε να μάθει όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς, ότι υπάρχει αεροδρόμιο στην Τανζανία που λέγεται Mafia. Από εκεί και πέρα θα τον αφήσω να απαντήσει. Πρωτού πετάξετε παντόφλες και τασάκια, σκεφτείτε τί φωτο θα βάζατε εσείς για να δείξετε μαφία;

Αυτά.

Τέλος και πρίν αρχίσουμε με τις βαθμολογίες, να πούμε ότι ότι προβλήματα προέκυψαν, ήταν απόρροια του ελάχιστου χρόνου που είχαμε για να κάνουμε crosscheck o ένας στις ερωτήσεις του άλλου. Είχαμε αρκετό καιρό να το κάνουμε, αλλά μας έσκασε μεγάλη εμπλοκή τελευταία στιγμή, όταν ο LEPKO1A ανακάλυψε ότι υπάρχει πατέντα στο google όπου ανεβάζεις μία φωτογραφία και αυτό σου λέει τί βλέπεις! Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε μία μία τις φωτό να τις καμουφλάρουμε και να ελέγξουμε αν μπερδέψαμε το google! Έτσι χάσαμε πολύ χρόνο που θα ήταν αφιερωμένος στον επανέλεγχο.

Είναι επίσης φανερό, ότι τα κουίζ δεν θα είναι ποτέ πιά τα ίδια, οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει κουίζ. Έτσι θα είναι πιό πολύ περιγραφικά και όχι φωτογραφικά. Όποτε και εάν ξανακάνουμε κουίζ.

Επανέρχομαι με απαντήσεις στα σχόλιά σας.

LEKPO1A":18hrsbbc said:
Εφόσον μιλάμε για μια spotterική ερώτηση, νομίζω πιο σωστό κριτήριο είναι αν υπάρχει αεροσκάφος βαμμένο ακόμα ή όχι σε αυτό το livery.

Με βάση αυτή τη λογική και για καθαρά σποττερική ερώτηση, ΟΥΤΕ το 732 της First Air υπάρχει πια. Αποσύρθηκε το 2014 ενώ το F100 πετούσε σαν Greenland Express μέχρι το Νοέμβριο του 2014.

Ζητάω λοιπόν, ν' αναγνωριστούν ως σωστές και η Greenland Express και η Kosova Airlines.

gonso":3ovtrzjy said:
ΕΡΩΤΗΣΗ 23 (by George): Και οι μανούλες συνέχισαν να κλαίνε. Όταν μου την έστειλε ο George, δεν τον ρώτησα ποιό αεροδρόμιο έιναι για να το βρώ μόνος μου. Πρέπει να παίξω και εγώ! Μου πήρε περίπου μία - μιάμιση ώρα. Όταν το βρήκα είπα: "Μπουζουμπούρα;;;; Ε΄όχι, αυτό πάει πολύ!" Όμως, την στιγμή που μπόρεσα να το βρώ εγώ, σκέφτηκα μετά ότι γιατί όχι;
H πιο υπερεκτιμημένη ερώτηση του quiz. Ακόμα και με τον πιο "χαζό" τροπό για να φτάσει κάποιος στο Burundi θέλει 27 χώρες...
Αν πιάσουμε μόνο τις χώρες της Αφρικής λόγω terrain και μεγέθους α/δ μένουν 6 και άμα είμαστε full πονηροί και πιάσουμε τις Αφρικανικές χώρες που έχουν νηολογηθεί DC-3(το είχα βρει εύκολα στο google τότε, τώρα όχι) φεύγουν κανα δυο ακόμα.
Να ήταν καμιά Zambia η απάντηση να πω εντάξει....

gonso":3ovtrzjy said:
ΕΡΩΤΗΣΗ 26 (by Gonso): Δεν ήταν δύσκολη. Δυστυχώς δεν είχα παρατηρήσει νωρίτερα το καινούργιο tailcone του 737max να γινότανε χαμός!
Την φωτό από το Α350 που η προοπτική της με μπέρδευε και έφαγα δυο νύχτες να το βρώ παρακαλώ..

Είχαμε αρκετό καιρό να το κάνουμε, αλλά μας έσκασε μεγάλη εμπλοκή τελευταία στιγμή, όταν ο LEPKO1A ανακάλυψε ότι υπάρχει πατέντα στο google όπου ανεβάζεις μία φωτογραφία και αυτό σου λέει τί βλέπεις! Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε μία μία τις φωτό να τις καμουφλάρουμε και να ελέγξουμε αν μπερδέψαμε το google! Έτσι χάσαμε πολύ χρόνο που θα ήταν αφιερωμένος στον επανέλεγχο.
To οποίο υπήρχε από το προηγούμενο quiz. Το καμουφλάρισμα το αφήνω ασχολίαστο :wink: :wink: :wink: ....

flying Doc":333bdx27 said:
Ενστάσεων συνέχεια. Ο launch customer του Α330-200 ήταν η ILFC που τα νοίκιασε στην Canada 3000. Αφορα την ερωτηση 14.

Γιώωωωργοοοο, σε ζητάνε.

seven4seven":333bdx27 said:
Διαφωνώ. Η Kosova Airlines δεν εχει αεροπλανο (τωρα), αλλα στη μοναδική αναφορά σ´αυτην που βρηκα στην Wiki, λεει οτι ακομα υφίσταται σαν εταιρεια.

Αν ψάξουμε στην εφορία ανωνύμων εταιρειών, υπάρχει περίπτωση η Galaxy ή η Axon, να υφίστανται σαν εταιρείες. Χωρίς αεροπλάνο, όλοι ξέρουμε αν είναι ή δεν είναι ενεργές εταιρείες.

GP707":333bdx27 said:
H ομοιότητα του με το αεροδρόμιο της Κάσου στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πολύ μεγάλη. Τα δε βουνά στο φόντο αριστερά του αεροδρομίου παραπέμπουν στην Κάρπαθο που είναι δίπλα. Ελάχιστες λεπτομέρειες δείχνουν ότι δεν είναι Κάσος... Και σε τόσο μικρή φωτο δεν είναι ορατές.

Έχεις δίκιο ότι τα βουνά βορείως μπορεί να τα περάσεις για την Κάρπαθο. Το φάντομ έχει μεγάλη ουρά, αλλά όχι τόσο μεγάλη για να καλύψει πλήρως τα νησιά Αρμαθειά και Μεγαλονήσι, που θα βλέπαμε άνετα αν ήταν η Κάσος.

flying Doc":333bdx27 said:
Με βάση αυτή τη λογική και για καθαρά σποττερική ερώτηση, ΟΥΤΕ το 732 της First Air υπάρχει πια. Αποσύρθηκε το 2014 ενώ το F100 πετούσε σαν Greenland Express μέχρι το Νοέμβριο του 2014.
Ζητάω λοιπόν, ν' αναγνωριστούν ως σωστές και η Greenland Express και η Kosova Airlines.

Doc, μήν μπερδεύεις τις ερωτήσεις για να θολώσεις τα νερά! Αν είχα βάλει μία φωτογραφία με Α300Β4 της ΟΑ, και ρώταγα ποιά εταιρεία είναι, θα μου έλεγες ότι έχει κλείσει; Η 24 ρωτάει στον ενεστώτα με το ρήμα "έχει", δύο φορές.