Ερωτησεις-εντυπωσεις-προτάσεις σχετικα με το R.B.F.

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπερα φιλοι το νεο περιοδικο ποτε θα βγει?

Σήμερα :D τουλάχιστον σή,ερα το βρήκα στη Γλυφάδα.

Να ρωτήσω κάτι.Σίγουρα θα έχει ξαναερωτηθεί αλλά δεν έχω το χρόνο να ψάξω τώρα.Πού μπορώ να βρω τα παλιά τεύχη του RBF?Εκτός από online παραγγελία.

Το αγόρασα δύο φορές και βρήκα ότι: τα θέματα ήταν λίαν ενδιαφέροντα αλλά η σύνταξη και η ορθογραφία στα περισσότερα άρθρα θύμιζε νηπιαγωγείο. Γιατί?

mimithem":21nculuo said:
xristos":21nculuo said:
Υπάρχει εξάλλου και η αφήγηση για το ατύχημα με το YS-11A της ΟΑ το 1972.

Και γι'αυτό το περιστατικό που πολύ ωραία περιγράφει το περιοδικό,θα ήθελα να σας διηγηθώ μια ιστορία.Έλεγε κάποτε ένας γνωστός του πατέρα μου που τότε ήταν στρατιώτης στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σμύρνης περί αυτού του δυστυχήματος.Είχε φτάσει αργοπορημένος και αυτός στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και συνάντησε κάποιον κύριο στο γκισέ της Ολυμπιακής φωνάζοντας ότι "το αεροπλάνο θα έπεφτε" και ότι αρνούνταν να επιβιβαστεί!!!Ρωτώντας τον γιατί είχε αυτή την άποψη τους απάντησε ότι μια γύφτισα στην Καλούτσιανη(περιοχή στα Γιάννενα όπου ζουν αρκετοί τσιγγάνοι)του είπε ότι το αεροπλάνο για Αθήνα θα έπεφτε!!!Ακούγοντας αυτά τα λόγια ο γνωστός που έλεγε την ιστορία αποφάσισε και αυτός να μην πάρει την πτήση,σώζωντας πιθανώς τη ζωή του... :hello?: Εγώ όταν άκουσα αυτή την ιστορία ανατρίχιασα πραγματικά και προβληματίστηκα αρκετά.Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος να διασταυρώσουμε αυτό το γεγονός.Ψέμματα πάντως δε νομίζω να μας έλεγε ο άνθρωπος... :? Εσείς τι γνώμη έχετε???

Ο Χαρδαβέλλας το έμαθε? Τι λέτε ρε παιδιά....

@ mimithem

Συγγνωμη για το off-topic αλλα πιστευω οτι εχει ενδιαφερον.Αυτο το topic ειχα πολυ καιρο να το παρακολουθησω και μολις διαβασα το post του mimithem ανατριχιασα ειλικρινα.Ειχα ακουσει σχετικα με την τυχη που ειχε ενας οικογενειακος μας φιλος.Τωρα μου το επιβεβαιωσε και ο πατερας μου.Θα πετουσε με τη συγκεκριμενη πτηση οταν ενας γνωστος του την προηγουμενη μερα-απ'το πουθενα- του ειπε ''μην πεταξεις με αυτη την πτηση θα εχει πολυ ασχημο καιρο!''(Δεν ξερω αν οντως ειχε).Οντως δεν πεταξε και ο ανθρωπος μεχρι σημερα κανει τον σταυρο του για την τυχη που ειχε!Εμαθα επισης οτι ενας συναδελφος του, του ζητησε δανεικα για να πεταξει κι αυτος αλλα ο γνωστος μας δεν ειχε κι ετσι δανειστηκε απο αλλου.Καλυτερα να μην τα ειχε δανειστει..

ikonoklastis":zgedkzpc said:
Το αγόρασα δύο φορές και βρήκα ότι: τα θέματα ήταν λίαν ενδιαφέροντα αλλά η σύνταξη και η ορθογραφία στα περισσότερα άρθρα θύμιζε νηπιαγωγείο. Γιατί?

Να διευκρινίσω αυτό που έχω πει πολλές φορές.
Η κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αλλά "η σύνταξη νηπιαγωγείου" από συνεργάτες του περιοδικού με παγκόσμια απήχηση με αναγκάζει να σου απαντήσω γιατί το βλέπεις έτσι.

Μην το παίρνεις προσωπικά, πολλοί συνάδελφοι σου στην Υ.Π.Α. έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν ένα (οποιοδήποτε μάλλον) αεροπορικό περιοδικό. Φυσιολογικό βέβαια. Η κατάσταση της Γενικής Αεροπορίας ας πούμε, που αναφερόμαστε συνεχώς στο περιοδικό, είναι λίαν επιεικώς θέματα....

Ορθογραφία

Τί σχέση έχει η κατανόηση κλπ ενός θέματος (άρθρου) με την ορθογραφία? Αν η ορθογραφία βρίθει λαθών τότε και το όλο άρθρο γελοιοποιείται άσχετα από την σημαντικότητα του θέματος που θίγει. Βέβαια η κακιά ορθογραφία θίγει και ενοχλεί πρωτίστως εκείνους που αντιλαμβάνονται τα λάθη.....Οσο για την ΥΠΑ μην γενικεύετε. Απλά να ξέρετε ότι το 80% των υπαλλήλων της βρέθηκαν στο χώρο τελείως τυχαία και δεν έχουν ΤΟ πάθος με τα αεροπλάνα κλπ. Ισως αυτό να πειράζει μερικούς που ενώ έχουν το πάθος δεν τους <κάθεται> κάποια εργασία στον ευρύτερο αεροπορικό χώρο. Όσο για περιοδικό <παγκόσμιας απήχησης> κτλ. δεν ήξερα ότι ασχολούνται παγκοσμίως με τα της Ελληνικής γενικής αεροπορίας.....Χαλαρώστε.

Elliott LGAV":35ghtjam said:
συνεργάτες του περιοδικού με παγκόσμια απήχηση
Προφανώς το "παγκόσμια απήχηση" πάει στους συνεργάτες του περιοδικού. Αυτό νομίζω ότι εννοεί ο Elliott LGAV! :roll:

Ναι αλλά....

και η κακιά ορθογραφία που ανέφερα πηγαίνει στα άρθρα που είτε μεταφρασμένα είτε όχι είναι γραμμένα στα Ελληνικά. Δεν με πειράζει η έκδοση του Μεξικού (φερ`ειπείν) διότι η ορθογραφία του ενδιαφέρει τους Μεξικανούς.

Αντί να λέμε ένα μπράβο για την προσπάθεια του περιοδικού και των συνεργατών του καθόμαστε και ασχολούμαστε με το αι και α,β,γ,δ.
Ελλαδάρα ολέ.
RBF συνέχισε έτσι και κάνε και όσα ορθογραφικά λάθη θέλεις <<δαιν μασ νηαζι>> :)