Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
GP707 σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. :)
Αν και δεν είμαι spotter, η φωτογραφία είναι το πάθος μου και προσπαθώ συνέχεια να μαθαίνω και να βελτιώνομαι. :wink:

Θα συμφωνήσω ειδικά όσον αφορά την πρώτη με το DH8-Q400 και τα σύννεφα. Πολύ όμορφη φωτογραφία.

Σε χτεσινοβραδυνή μου διακομιδή από Πάρο, χρειάστηκε να σβήσω, οπότε βρήκα την ευκαιρία όσο ο VanGas πάλευε με την ΜΠE, να βγάλω δύο φωτό από τα παρκαρισμένα εκεί, που τα είχα σταμπάρει από καιρό:
:arrow: Brandli BX-2 Cherry, (OE-CBH)
:arrow: PIPER PA.32 300 CHEROKEE SIX (SX-ANU)
Ελπίζω να τα πετύχω και με daylight :mrgreen:

Στο γυρισμό, δεν άντεξα να μην βγάλω μια φωτό της motherbase στο φως της αυγής:
:arrow: LGEL

Αγαπητά μέλη,

με μεγάλη χαρά έλαβα σήμερα ένα πολύ ωραίο δώρο και φυσικά θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας :D : η συνάδελφος μου Ζαζά, έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας στην οικογένεια της Aérospatiale που ξεκίνησε στο Παρίσι και συνεχίστηκε στον Νότο έως και σήμερα, μού παραχώρησε μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Concorde στην Μασσαλία το 1974, ως ενθύμιο για την τελευταία της μέρα πριν συνταξιοδοτηθεί.

Πρόκειται πιστεύω για μια σπάνια φωτογραφία καθώς στο διαδίκτυο βρήκα μόνο 1-2 ακόμα από την ίδια επίσκεψη. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι να ακούς το πώς περιμέναν οι εργαζόμενοι την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, τομή στην ιστορία της αεροναυπηγικής και της βιομηχανικής καινοτομίας.

Την ευχαριστώ θερμά και ελπίζω να σας αρέσει! :great: :great:

gallery/image_page.php?image_id=21919

Αγαπητέ flesland, μαζί με τις ευχαριστίες μας στη Ζαζά και σε σένα φυσικά, σου προτείνω προσωπικά να της προτείνεις να βάλει και υπογραφή στη φωτογραφία της. Κάτι τοις παραπάνω αλλά που να αναδεικνύει τη μεγαλειώδη αυτή προσφορά της. (π.χ... zaza and the art of a real historic aviation moment..) :idea:

δικοί της

Πέρασα τυχαία σήμερα από το λιμάνι της Ελευσίνας, όπου ανάμεσα σε σωλήνες, σκουπίδια και λοιπά ογκώδη, βρήκα αντικείμενα σποτερικού ενδιαφέροντος :mrgreen: :
Μέσα στα χαλάσματα(που λέει ο λόγος), 2 ελικόπτερα Ericsson SkyCrane, προφανώς άρτι αφιχθέντα με κάποιο πλοίο.
Η εικόνα τους έξω από το λιμάνι
Το N189AC (Gypsy Lady) και
Το N243AC (Marty).

payneful_tales":1eiicehc said:
Αγαπητέ flesland, μαζί με τις ευχαριστίες μας στη Ζαζά και σε σένα φυσικά, σου προτείνω προσωπικά να της προτείνεις να βάλει και υπογραφή στη φωτογραφία της. Κάτι τοις παραπάνω αλλά που να αναδεικνύει τη μεγαλειώδη αυτή προσφορά της. (π.χ... zaza and the art of a real historic aviation moment..) :idea:
δικοί της

Είναι λίγο αστείο αλλά αυτός που υπέγραψε ήμουν εγώ.. Ήταν τόσο χαρούμενη που ψηφιοποίησα την φωτογραφία και την εκτύπωσα για αυτή σε μεγάλο μέγεθος, που με έβαλε να γράψω και το όνομα μου :lol:

Σχετικά με την φωτογραφία σου payneful_tales :
gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=21926

αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στην πατέντα NOTAR των MD
http://en.wikipedia.org/wiki/NOTAR (και φυσικά στο google)

Στα πλαίσια συνεκπαίδευσης, η Ισραηλινή Αεροπορία, η Πολεμική Αεροπορία και η Αεροπορία Στρατού, πετάνε για ακόμη μια χρονιά σε κοινούς σχηματισμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Τα ελικόπτερα μαζεμένα στην αεροπορική βάση της Λάρισας, είναι ένα αρκετό όμορφο και ενδιαφέρον θέαμα από πολλές πλευρές. Δυστυχώς, οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπουν να πλησιάσουμε πολύ τα "εργαλεία" τους και να τα δούμε (και να τα φωτογραφίσουμε :wink: ) από κοντά. Ειδικά όσοι έχουν compact με ψευτοzoom, υποφέρουν :twisted: . Η κάμερά μου έχει τραβήξει κάποια αρκετά καλά πλάνα, αλλά δεν έχω πια χρόνο να ασχολούμαι με το youtube... οπότε, ανεβάζω εδώ μερικές ενδιαφέρουσες -υποκειμενικά πάντα- φωτογραφίες από την Λάρισα γενικά 8) .

:arrow: -Το επετειακό Phantom της 337ΜΠΚ, πακτωμένο κοντά στην είσοδο της Αεροπορικής Βάσης.
:arrow: -"Ζωτικές" διαδικασίες, από 2 Phantom και (2) F-16, που δεν είναι πακτωμένα :lol:
H επόμενη είναι διπλό ποστ, παρακαλώ διαγράψτε την: --->αυτή

Από τα ελληνικά apache έβγαλα αρκετές φωτό, επέλεξα όμως να ανεβάσω την επόμενη, λόγω του ότι στο βάθος, πίσω από το ελληνικό ελικόπτερο, κυμματίζει το "Αστέρι του Δαυίδ"
:arrow: Apache

Δύο από τα ελικόπτερα της Ισραηλινής αποστολής, αν και δεν ξέρω πώς ονομάζουν οι Ισραηλινοί τους αντίστοιχους τύπους των ελικοπτέρων τους. Θα χρησιμοποιήσω τις αμερικάνικες ονομασίες:
:arrow: -IAF Apache & Blackhawk

Φυσικά, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει -φτου φτου...:
:arrow: -HAF Puma & Apache

Δυστυχώς δεν είχα ευρυγώνιο φακό να χωρέσουν κι άλλα ελικόπτερα, σε αυτό το
:arrow: appron overview.

Η Ισραηλινή ηγεσία, αφίχθη στο Beech 200CT Super King Air
:arrow: 711.

Και για το τέλος, κάτι άσχετο: Το cessna της αερολέσχης: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:arrow: SX-APR