Φωτογραφική μηχανή εν πτήση

  • Thread starter DR
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Χωρίς να παραβλέπω το γεγονός ότι στις μέρες μας μπορείς να βρείς ότι φωτογραφία θέλεις στο ίντερνετ, όπως επίσης ότι υπάρχει το google-earth, να θυμίσω ότι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο, και οι αεροσυνοδοί υποχρεούνται να κάνουν αυτό που έκαναν σε εσένα. Δεν το κάνουν για να σου σπάσουν τα νεύρα. ;)

Παράλληλα όμως, οι κάμερες (βάσει των κανονισμών JAA, στους οποίους υπόκειται και η Ελλάδα, άρα και η Αιγαίου), απαγορεύονται κατά την "δυναμική" ΄φαση της πτήσης (τροχοδρόμηση-απογείωση-προσέγγιση-προσγείωση) και σε καταστάσεις ανάγκης.

Οι κάμερες ανήκουν στην κατηγορία των συσκευών που παρόλο ότι δεν εκπέμπουν σήμα (όπως τα κινητά πχ), έχουν κάποια ακτινοβολία έστω και αμελητέα. Η δουλειά των αρχών είναι να προβλέπουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, όσο αμελητέοι και να είναι. "Δυστυχώς", δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ικανοποίηση του χόμπυ του καθενός.

Αυτά λέει ο νόμος. Αν έχεις προσέξει στο εισητήριό σου (ή το ε-ticket), υπάρχουν κάτι τεράστια κατεβατά με μικρά γραμματάκια που λέγονται όροι ταξιδίου. Εκεί μέσα λέει όλα αυτά (και άλλα πολλά).

Η κοπέλα την δουλειά της έκανε. Τώρα αν στο παρελθόν έχεις χρησιμοποιήσει κάμερα στην προσγείωση και την απογείωση και το πλήρωμα ή έκανε το κορόιδο ή δεν το είδε, τότε μάλλον αυτοί δεν κάναν καλά την δουλειά τους, και ας νόμιζες εσύ ότι ήταν cool πλήρωμα ;)


Φίλε μου MerNion, αν οι αρχές θεωρήσουν ότι οι μπαταρίες των ρολογιών είναι επικίνδυνες, οφείλεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες τους όσο και αν φαίνονται παράλογες. Τα χρήματα που πληρώνεις για ένα αεροπορικό εισητήριο, σου δίνει το δικαίωμα να μπείς σε ένα αεροπλάνο και να πάς από το Α στο Β. Δεν σουν δίνει το δικαίωμα να κάνεις ότι γουστάρεις στη διαδρομή. Θα κάνεις ότι γουστάρουν αυτοί. Έτσι παίζεται το παιχνίδι.
 
Τα τελευταία posts περί χρήσης φωτογραφικών μηχανών εν πτήση μεταφέρθηκαν στο υπάρχον topic.
 
Καταρχήν αναθεωρώ για την συγκεκριμένη πτήση γιατί μου διέφυγε οτι ήταν από το Ηράκλειο.. Εκεί υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και απαγορεύεται ρητά η φωτογράφηση οπότε καλά κάναν και σου είπαν να μην τραβάς.
Κατά δεύτερον, οσο αφορά το γενικότερο θέμα τις απαγόρευσης με βάση το νόμο που λέει ο φίλος gonso.. Δεν ξέρω για τις κάμερες γιατί δεν τραβάω ποτέ βίντεο.. Εγώ αναφέρομαι στην φωτογραφική μηχανή μου. Απαγορεύεται και αυτή; Τι λένε οι κανονισμοί της JAA για αυτές gonso; thx
 
Καλοι οι κανονισμοι, αλλα να συναδουν με τον αιωνα που ζουμε. Στον επομενο που θα μου πει "μην τραβας, παμε/φευγουμε απο Ηρακλειο" θα του χαρισω ενα screenshot απο το Google Earth με πανοραμικη αποψη του αεροδρομιου...
 
Οι παλαιού τύπου φωτογραφικές επιτρέπονται καθ'όλη την πτήση (πλήν Ελληνικών στρατιωτικών αεροδρομίων).

Οι ψηφιακές κάμερες (φωτο ή βίντεο ή και τα δύο) ανήκουν σε μία κοινή κατηγορία. Άρα δεν υπάρχει διαφοροποίηση και ισχύει αυτό που έγραψα πιό πάνω για την βιντεοκάμερα.

747, αυτό είπα και εγώ. Ότι οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν ακόμη παρότι είχαν γραφτεί για να καλύψουν το πρόβλημα παρεμβολών που δημιουργούσε το PDA του Παπαφλέσσα στα καριοφύλια κατά την μάχη στο Μανιάκι.

Αυτό που απλά σχολίασα είναι ότι δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πληρώματα που ακολουθούν τους κανονισμούς. Τα παράπονά μας στο Μάαστριχτ.
 
gonso":3cel0dcb said:
Αυτό που απλά σχολίασα είναι ότι δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πληρώματα που ακολουθούν τους κανονισμούς. Τα παράπονά μας στο Μάαστριχτ.

Γι' αυτό και εγώ δεν κάθομαι να αντιδικήσω μαζί τους αλλά τους αφήνω να κάνουν την δουλειά τους και μόλις κάτσουν, κάνω και εγώ την δική μου και όλοι ευχαριστημένοι...
 
Εμένα πάντως γιατί όταν, εν πτήση και λίγο πριν την προσγείωση στο Μακεδονία, ακούω την ανακοίνωση περί "απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών λόγω του στρατιωτικού χαρακτήρα του αεροδρομίου" με πιάνει κάτι και βγάζω συνέχεια φωτογραφίες?
 
Ρε παιδιά τί περί στρατιωτικού και βλακείες λες και οι άλλες χώρες δεν έχουν ούτε ντακότες ούτε canandair.Και στο κάτω κάτω πίσω από την 383 ο χώρος είναι γεμάτο με σαράβαλα παλαιά αεροσκάφη,να τα πάρουν από εκεί και να τα πάνε αλλού για να βγάζουμε και εμείς ανενόχλητοι τις φωτογραφίες μας!!
 
Aristoteles":24l6kgxk said:
Ρε παιδιά τί περί στρατιωτικού και βλακείες
Εκδηλώνουμε την ανασφάλεια μας με τέτοιες βλακείες επειδή κατά βάθος ξέρουμε πόσο αδύναμοι είμαστε στρατιωτικά.
 
Δεν θα διαφωνήσψ καθόλου αγαπητέ sx1xv αλλά να πάρουν τα μέτρα τους και στην τελική αν είναι έτσι πυ δυστηχώς έτσι έχουν τα πράγματα ποιος ο λόγος να υπαρχει ελληνικό κράτος όποιος Αλβανός θέλει μπαίνει όποιος Ρώσος όποτε του την καπνίσει μπαίνει!Ελεος δηλαδή έρχεται ο κάθε πολίτης στα όριά του με τις μ@#$%ς του κάθε ηλίθίου!!!
 
Top