Η πώληση των ΟΑ και η Pantheon

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Pantheon Airways

Νά υποθέσω οτι τά "μεγάλα δρομολόγια" θά είναι το εξής ένα:ATH-JFK ;

Δέν βλάπτει πάντως το οτι θά ξεκινήση σάν ψιλο-regional.

Μόνη μου απορία:γιατί,αφού θα είναι ιδιωτική εταιρεία πλέον,θά πάρη εκ προοιμίου καί τά άγονα;Δέν πρέπει να προκηρυχτή διαγωνισμός γι'αυτά;

Κρίμα και πάλι κρίμα!

Hastaroth":nc6qdzuq said:
Δέν βλάπτει πάντως το οτι θά ξεκινήση σάν ψιλο-regional.
Πολύ σωστή επιλογή είναι, αν θέλουν το νέο σχήμα να είναι στοιχειωδώς βιώσιμο.

Μόνη μου απορία:γιατί,αφού θα είναι ιδιωτική εταιρεία πλέον,θά πάρη εκ προοιμίου καί τά άγονα;Δέν πρέπει να προκηρυχτή διαγωνισμός γι'αυτά;
Ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, οι άγονες γραμμές υποχρεωτικά δίνονται κατόπιν διαγωνισμού.

Θα ηθελα να απαντησω στα ερωτηματα του Hastaroth.
1. Βεβαιως και επι ΠΑΣΟΚ, και επι ΝΔ, και επι “οικουμενικης”, εισηλθαν απο το παραθυρο πολλοι, μα παρα πολλοι Η αληθεια ειναι οτι απο το 1998 και μετα, αρχισε η ελλατωση αυτων, και η αντικατασταση τους απο “ωρομισθιους” (βλεπε ειλωτες, αιχμαλωτοι της καθε κυβερνησης), για να εχουν οι 300 την ψηφο τους.
Αυτο ομως δεν ειναι δικαιολογια για να στιγματισει και αυτους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δουλευαν στην εταιρια, και εξακολουθουν να δουλευουν με ευθυνη και σεβασμο μεχρι τελους, ουτως ωστε ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ να ειναι ασφαλης .
2. Δυστυχως η “οικογενειοκρατεια” ηταν και ειναι να μεγαλο προβλημα στην εταιρια αυτη, αλλα και στην ζωη. Ακομα και στον ιδιωτικο τομεα, οπου ανθει περισσοτερο. Βεβαιως, τα παιδια των “παλιων” δεν φταινε. Εφταιξε η νοοτροπια αυτων (των παλιων), που θεωρουσαν την εταιρια “δικη τους”, και εμας τους “μη οικογενειοκρατες” ξενους, και αρα τα παιδια τους καλυτερα απο εμας. Και ειχαμε πολλα παραδειγματα, οπου “τεκνα” με 300 ωρες πειρα να ειναι 30 θεσεις μπροστα απο ατομα με 3000 πειρα, στην αρχικη επετηριδα. Παραδειγματα παμπολλα. Και οποιος απο την ΟΑ διαβαζει αυτα, να ειστε σιγουρος οτι θα λεει “γεια στο στομα σου”.
3. Το 86 υπηρξαν κατι “λαμογιοεταιριες” που η θεα τυχη μας “στερησε” ενα σοβαρο ατυχημα.
Δεν θεωρω την εποχη εκεινη σοβαρη. Τωρα ειναι ! Και θα το καταλαβει ο ελληνας επιβατης, οταν θα κλεινουν δρομολογια γιατι δεν συμφερουν, και οταν η μεταβαση στην Θεσλονικη θα κι=οστιζει παραπανω απο το Λονδινο. Τα “καρτελ” θα οργιασουν. Δεστε τι γινεται με τις αγωνες των πλοιων…..
4. Δεν ειναι προκληση αγαπητε μου. Προκλητικοι ειναι αυτοι που βαζουν στην συνταξη χειριστες 40 ετων, που τους εχει πληρωσει ο Ελληνας φορολογουμενος “χρυσους” (εκπαιδευσεις κλπ), και τους οποιους θα χασει, γιατι κανενας σοβαρος απο εμας, δεν θα πιστεψει οτι θα καθεται σπιτακι του, να πληρωνεται, σε αυτην την ηλικια, και να μην παει καπου εξω, οπου θα του προσφερουν εργασια με αποδοχες ανθρωπινες. Κοροιδα ειναι οι ξενοι? Θα μας βρουνε ετοιμους, νεους, με μεγαλη πειρα .
Αυτα ηθελα να γραψω, και κακως καποιοι με παρεξηγησαν. Αγαπαμε την ΟΑ, και να ειστε σιγουροι, οτι μπορει να μας εχουν χρυσωσει με το παραπανω το χαπι, αλλα οταν θα ειμαστε στα “ξενα”, και ενδεχομενως σε πολυ πιο μοντερνα και καινουργια αεροπλανα, η σκεψη μας θα ειναι ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΚΥΚΛΟΥΣ, που καποιοι (πρασινοι και μπλε), για λογους πολιτικους και διαπλοκης, καταφεραν να την διαλυσουν, οπως κανουν τωρα και με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και,καικαι….
Παρτε το χαμπαρι, ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!

Αν ο υποψηφιος ειναι σοβαρος, οπως πχ, το Καταρ (και οχι η ΚΑΤΑΡ), τοτε ποιος θα τους εμποδισει να ανοιξουν πολλες γραμμες ?
Αν ο υποψηφιος ειναι "μικρου διαμετρηματος", τοτε τα ψωμια της ΟΑ θα ειναι μετρημενα.
Στην πρωτη περιπτωση, η ζωη του ανταγωνιστη, θα τελειωσει γρηγορα, στην δευτερη θα γινει γιγας.
Τι λετε τωρα?

Αυτό ακριβώς είπα κι'εγώ.

Ουσιαστικά,πρόκειται γιά μιά νέα αρχή,μέ λίγους προορισμούς,γιά να "πιάση" η εταιρεία στό επιβατικό κοινό.

Σιγά-σιγά,θά αναπτυχθούν και θά ξανανοίξουν καί τίς άλλες γραμμές.Οπως θα έκανε κάθε άλλος ιδιώτης επιχειρηματίας.

Γιά τίς απαντήσεις επί τών ερωτημάτων μου,θά απαντήσω μέ ΠΜ.

ΥΓ.Οταν λέμε "ΤΟ Κατάρ" εννοούμε τό κράτος (εμιράτο) τού Κατάρ.Ο υποψήφιος αγοραστής είναι Η Qatar Airways,οπότε σωστά τό είπαν οι προλαλήσαντες (άν καί "ποιητική αδεία" παραλείπουν το Airways,το οποίο εννοείται από τά συμφραζόμενα).

docORL
Αν ο υποψηφιος ειναι σοβαρος, οπως πχ, το Καταρ (και οχι η ΚΑΤΑΡ), τοτε ποιος θα τους εμποδισει να ανοιξουν πολλες γραμμες ?
Αν ο υποψηφιος ειναι "μικρου διαμετρηματος", τοτε τα ψωμια της ΟΑ θα ειναι μετρημενα.
Στην πρωτη περιπτωση, η ζωη του ανταγωνιστη, θα τελειωσει γρηγορα, στην δευτερη θα γινει γιγας.
Τι λετε τωρα?
unquote

Φίλε cpt ωραία μας τα λές , έπρεπε όμως ως έλλην να τοποθετείσαι θετικά για μια άλλη ή και άλλες υπό δημιουργία ιδιωτικές ελληνικές εταιρίες, αντ' αυτού διακρίνω πάντα στις τοποθετήσεις σου ένα μίσος για τον "ανταγωνιστή".
Πως την έχετε δει όλοι εσεις της ΟΑ την αγορά στην Ελλάδα + τους άλλους εγαζόμενους, μόνο η ΟΑ και όλοι οι άλλοι στον καιάδα???
Λυπάμαι φίλε cpt, για την νοοτροπία σου που δεν σέβεσαι τουλάχιστον τους συναδέλφους εργαζόμενους στον ανταγωνιστή !! Όπως ξέρεις οι καιροί είναι δύσκολοι και επειδή είσαι νέος, ωραίος και σπουδασμένος τζαμπέ, σε αντίθεση με άλλους που σπούδασαν self sponsored, σου συνιστώ να σκέπτεσαι λίγο σωστότερα, διότι μπορεί να αναγκασθείς να εργασθείς κι εσύ στον "ανταγωνιστή" , όπως αρκετοί συνάδελφοί σου της ΟΑ έως τώρα!!

docORL καιρό είχαμε να σε ακούσουμε, σε χορτάσαμε όμως τις τελευταίες ημέρες!
Είναι πολύ προκλητικό να γράφεις αυτά τα πράγματα (παρόλο που είναι πέρα για πέρα αληθινά) σε ένα δημόσιο forum ατόμων
που αγαπούν την αεροπορία και δεν έχουν συμφέροντα από αυτήν.
Επειδή όμως τώρα είναι εύκολο να βγάζουμε γλώσσα, θα μου πεις γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για να σώσετε την "αγάπη σας";
Γιατί δεν πήγατε κανέναν στο εισαγγελέα; Γιατί δεν φροντίσατε να σπάσετε την "πατροκρατία"; Γιατί δεν απεργήσατε ποτέ για αυτά τα θέματα,
αλλά μόνο όταν θίγονταν τα άπειρα προνόμιά σας;
Αυτά τα ερωτήματα θα με βασανίζουν αιώνια γιατί κανένας από τους συναδέλφους σου στον "Εθνικό Αερομεταφορεά" δεν έχει τολμήσει να απαντήσει.

Επίσης είσαι και εσύ ένας από τους υποστηρικτές της εκπληκτικά ανοικτόμυαλης νοοτροπίας, "Μακριά από τα μονοπώλια, όμως το δικό μας μονοπώλιο είναι καλό"!

Μετά εξεγείρεσαι πως "Πωλείται η Ελλάς".
Γιατί να μην πωληθεί; Το κράτος επιχειρηματίας έχει αποτύχει παγκοσμίως και επομένως τις επιχειρήσεις του πρέπει να τις αναλάβει άλλος
ώστε να τις βάλει στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης και της κερδοφορίας και όχι της εσωστρέφιας και του βολέματος "δικών μας παιδιών".

Τώρα, το αν θα βρείτε δουλειά στις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού εγώ πολύ το αμφισβητώ.
Ξέρετε, αυτές οι εταιρίες μπορεί να εκτιμούν την τεράστια εμπειρία σας όμως δεν γουστάρουν βολεμένους συνδικαλιστές. Αλλά και από την πλευρά σας,
αν μπείτε μέσα και δείτε πως η εταιρίες αυτές δεν "τρέχουν" όπως η ΟΑ, θα τα μαζέψετε γρήγορα και θα προτιμήσετε να ζείτε από τα έτοιμα (πακέτο Χατζηδάκη)... Βαριά η αεροπορική ξενιτιά...

Τέλος την καραμέλα με την ασφάλεια πετάξτε την επιτέλους. Διότι αν το δούμε στατιστικά, εταιρίες που κατηγορείτε για επικίνδυνες, έχουν μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, ενώ η "ασφαλεστέρα όλων" και απώλειες αεροσκαφών έχει και νεκρούς επιβάτες (και φυσικά πληρώματα).

Τέλος την καραμέλα με την ασφάλεια πετάξτε την επιτέλους. Διότι αν το δούμε στατιστικά, εταιρίες που κατηγορείτε για επικίνδυνες, έχουν μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, ενώ η "ασφαλεστέρα όλων" και απώλειες αεροσκαφών έχει και νεκρούς επιβάτες (και φυσικά πληρώματα).

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του ανωτέρω "συναδέλφου ", αναφορικά με το παραπάνω τελευταίο του σχόλιο, που αναγκάστηκε αγανακτισμένος φαντάζομαι, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, να αναφερθεί στο γελοίο επιχείρημα των εμπαθών / όχι όλων/ επιχειρημάτων περί ασφάλειας !! αμαν πια με την καραμέλα της ασφάλειας!
Με την αφορμή αυτή θα παρακαλούσα τον κ. cpt , όπως και άλλους που δεν τόλμησαν, να σχολιάσει τα βιντεο που ανέβηκαν στο tube, σε άλλο τοποικ του φορουμ και να σχολιάσει το αθέμιτο ,απαράδεκτο και αισχρό περιεχόμενο που παρουσιάζουν!!

Λαθος. Δεν ενδιαφερεται η QATAR AIRWAYS.
Ενδιαφερεται ενα fund "Καταριανο", στο οποιο αν δεν κανω λαθος, ηγειται ο προθυπουργος του Εμιρατου.
Στην περιτωση που τελικα η ΟΑ "αγοραστει" απο το fund αυτο, τοτε η QATAR AIRWAYS θα κανει το management της ΟΑ.
Οι δημοσιογραφει δεν ειναι και τοσο ενημεροι....

ΑΟΑ
Απ'οτι καταλαβα το αοα ΕΙΝΑΙ ANGLE OF ATTACK....
Λυπαμαι, αλλα μαλλον υπερεβης τα δεοντα και...στολαρισες!
ΠΟΤΕ δεν σχολιασα τους συναδελφους μου στον ανταγωνισμο.
Σχολιασα, και θα σχολιαζω παντα, το παρασκηνιο που εγινε και γινεται, ξερεις με τα κοττερα των ιδιοκτητων του ανταγωνισμου και τον αληστου μνημης Μπαρω, το κλεισιμο κατοπιν εντολων προορισμων της ΟΑ, για να παει την αλλη μερα ο ανταγωνιστης....κλπ.
Αυτα σχολιαζω, και αυτα κατακρινω.
Και αυτα ειναι που πληρωνεις και θα συνεχισεις να πληρωνεις εσυ σαν φορολογουμενος, και εγω σαν φορολογουμενος (ειμαι και εγω ενας απο αυτους που φορολογουνται)
Μην μπερδευεις, και μην βαζεις στο κειμενο σου, πραγματα που ΠΟΤΕ δεν ειπα, και ποτε δεν εννοησα!
Η εργασια ειναι ιερο πραγμα, και καλα κανουν και εργαζονται εκει συναδελφοι, οι οποιοι ειναι και φιλοι. Προσωπικα εχω φιλους εκει περισσοτερους απο οτι "εδω".
Τελος ειναι γεγονος οτι υπαρχει αυτη η "εχθρα" εκ μερους μικρης μεριδας συναδελφων, και απο "εδω" και απο "εκει". Ανθρωπινα ειναι αυτα, και γινονται παντου. Εδω πλακωνονται οι γαυροι με τους βαζελους.....για μια μπαλλα!
:mrgreen:

Ξεχασα να σε ενημερωσω, οτι "ΤΖΑΜΠΕ" ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ στην ΟΞΦΟΡΔΗ....
Πληρωσαν οι γονεις μου, και μαλιστα οσο εκανε ενα διαμερισμα το 1979, ενδεχομενως πριν γεννηθεις.
Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει.
Τελος, αν εχεις αντιπαραθεσεις, δεν εχεις παρα να μου στειλλεις πμ και θα σου απαντησω.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.