Η πώληση των ΟΑ και η Pantheon

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Το κλείσιμο των ΟΑ και η Pantheon

Εσύ δεν είσαι προκλητικότατος (και ανήθικος) που βγάζεις την προσωπική μας επικοινωνία στη φόρα;
Και φυσικά απαντήσεις στις ερωτήσεις δεν έχω λάβει ακόμα...
Εκτός αν πιστεύεις πως θα "ενοχληθούν" οι υπόλοιποι... Μέχρι και τον τίτλο του topic αλλάξανε για πάρτη μας :)
Ακόμα να σου πω πως δεν προσπαθώ να δημιουργήσω κανένα κλίμα. Ίσα ίσα που όποτε έχω χρόνο μπαίνω και συμμετέχω σε κάτι
που το βλέπω σαν μια παρέα aviation enthusiasts με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε κοινά ενδιαφέροντα.
Όμως συναντώ τα posts σας και μου "φτιάχνετε" τη μέρα. :evil: Οπότε δεν μπορώ να μην πάρω θέση.
Λοιπόν αρκετά το κουράσαμε το θέμα. Σας βαρέθηκα εσένα και τους όμοιούς σου.
Και στην αρχή πίστευα πως είχες κάτι διαφορετικό και θα βγάζαμε άκρη.
Αλλά 30 χρόνια βολέματος και συνδικαλισμού δεν διαγράφονται έτσι εύκολα... Έχει ποτιστεί κάθε κύτταρο...ΤΕΛΟΣ.
Αν φυσικά συνεχίσεις τις προκλήσεις, εδώ είμαι...

Re: Pantheon Airways

docORL":3fh2o788 said:
Ολοι στο ιδιο τσουβαλι....

Φυσικό δεν είναι??

Ειδαμε τον καπιταλισμο, που μας εφερε, και τι θα γινει σε λιγακι....!

Πού μας έφερε???
Μέσα στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη (Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) και με το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου στην τσέπη μας (ούτε να φανταστώ δεν θέλω πού θα ήταν σήμερα η Δραχμή και οι τιμές/πληθορισμός αν δεν είχαμε το Ευρώ....)

Γιατι, δικα τους ειναι? Του πατερα τους? Θα επρεπε να διαχειριστουν προς οφελος του Ελληνικου Λαου, και οχι να τα πουλανε σε εξευτελιστικη τιμη, (και τα χρηματα που πανε αραγε?)

Όχι . Των Ελλήνων φορολογούμενων είναι και αποφάσισαν ότι δεν θέλουν άλλο να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να γεμίζουν μία ξεπατοκαλάθα.......
Τα χρήματα (αν υπάρξουν χρήματα ....) θα πάνε στα δημόσια ταμεία.

Τωρα στα "γεραματα" θα ψηφισω Παπαρηγα! Ετσι για να βρουνε κατι τα παιδια μου.Ετσι για να προλαβω να μην πουλησουν τα λαμογια, τα νοσοκομεια, τις συγκοινωνιες, τα σχολεια, την ενεργεια....!

Εγψ προσωπικα, απο οικονομικης αποψεως, ειμαι "βολεμενος" αν θες...............Τα παιδια μου σπουδαζουν στο εξωτερικο, και θα μεινουν εκει.

Μόλις χάσει κανείς τα προνόμια για πότε γίνετε κουμουνιστής !!!!!
Τί κόπτεσαι για τα παιδιά σου??
"Έξω" δεν θα "βρούν" τίποτα από τα καλά που θα τους προμηθεύσει η Παπαρήγα :(

Φίλτατε docORL ,

Ειλικρινά καταλαβαίνω την πικρία όλων όσων εργάζονται στην ΟΑ (συνεπώς και την δική σου ) όμως πρέπει κάποια στιγμή (ίσως όχι τώρα εν θερμώ ) να σκεφτείτε πώς έφθασε εδώ που είναι σήμερα η ΟΑ.
Φταίνε μόνο οι πολιτικοί η έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι εργαζόμενοι σε αυτή???

Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεν διέφθειραν τους δε προς άγραν ψήφων και προνομίων αντίστοιχα και αντιστρόφως (Δες διαχρονικά ποιά πολιτική παράταξη παίρνει πάντα τις εκλογές........)
ΠΟΤΕ δεν κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν ΚΕΡΔΗ για την εταιρεία .
Δεν υπήρχε εξ άλλου λόγος .
Το χρήμα (και μάλιστα σκανδαλωδώς προκλητικό ) έρεε στα ταμεία της ΟΑ και απο εκεί στις τσέπες των εργαζομένων της , μόνο που δεν ήταν από την παραγωγή της αλλά από το υστέρημα των φορολογουμένων .

Ευτυχώς που υπάρχει και η Ε.Ε και έβαλε ένα τέλος σε αυτή την μαύρη τρύπα.
Αν περιμέναμε από τους ντόπιους πολιτικούς φοβάμαι ότι και τα παιδιά των παιδιών σου θα πλήρωναν για τον "Εθνικό Αερομεταφορέα" (και θα πετούσαν με νοικιασμένα 17ετίας Boeing....).

Το να αποκαλειται καποιος δημοσιως "ανηθικος", ειναι ποινικο αδικημα, (συκοφαντικη δισφημηση, αν δεν κανω λαθος) πραγμα το οποιο αφ'ενος χαρακτηριζει τον γραφοντα, αφ'ετερου εχει και ποινικες ευθυνες και ο ιδιος αλλα και ο moderator ο οποιος δεν προστατευει τους θιγομενους, απο το παρον.
Θα παρακαλουσα τους υπευθυνους Κυριους του παροντος, να λαβουν αμεσα μετρα, για να μην επαναληφθουν τετοιου ειδους ασχημιες, που μας προσβαλουν ολους.

Re: Pantheon Airways

aas59":1xslixcu said:
ΠΟΤΕ δεν κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν ΚΕΡΔΗ για την εταιρεία .
Αγαπητέ aas54. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι σε μία κοινωνία που λειτουργεί ,οι συνδικαλιστές προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και οι διοικήσεις τα συμφέροντα των μετόχων, σε αυτή την περίπτωση του υπουργείου οικονομικών και κατ επέκταση του ελληνικού λαού.
Απ την σύνθεση ή την σύγκρουση των δύο θα έπρεπε να προκύπτει ο μέσος δρόμος προς το συμφέρων και των δύο.
Το να κατηγορούνται οι συνδικαλιστές για κακή διοίκηση νομίζω είναι ελληνικό φαινόμενο.
Εν πάση περιπτώσει αποφάσισε. Εάν η γνώμη σου είναι ότι οι συνδικαλιστές πρέπει να συν διοικούν τότε δέχομαι την κριτική σου, εάν όχι τότε η ευθύνη είναι 100/100 των διοικήσεων, δηλαδή και των μετόχων , δηλαδή και του ελληνικού λαού που ουδέποτε πίεσε πολιτικά να κάνουν κάτι για την ΟΑ. Αδιαφορία, μεγάλα και μικρά συμφέροντα δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι όλοι οι μηχανισμοί που θα έπρεπε να συγκρατήσουν τους συνδικαλιστές δεν λειτούργησαν.
Κάτι σαν να αφήνουμε τα κλειδιά στο αυτοκίνητο με την πόρτα ανοιχτή και την μηχανή αναμμένη και μετά να κατηγορούμε τον κλέφτη.

Συμφωνώ φυσικά πως σε μία ευνομούμενη πολιτεία έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα , όμως στις ΔΕΚΟ (και στην ΟΑ) στο Δ.Σ συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Συνεπώς και οι εργαζόμενοι (όχι μόνο ουσιαστικά αλλά και τυπικά) έχουν ευθύνη για την πορεία της εταιρείας.

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν είναι θέμα «γνώμης μου» , αλλά πραγματικότητα που δυστυχώς από την πλευρά του συνδικαλισμού δεν αναλαμβάνεται καμία ευθύνη για το παρελθόν της εταιρείας.

Ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές ακόμα και όταν κυνηγώντας το μέγιστο για τα μέλη τους , αδιαφόρησαν για το από πού ερχόταν αυτά τα προνόμια .
Αν ερχόταν από την συμμετοχή τους στα κέρδη τότε δεν νομίζω να συζητούσαμε τώρα για το μέλλον της , όμως προερχόταν από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Εχουμε μερες τωρα να ακουσουμε νεα σχετικα με την πωληση τον Ο.Α κατατεθηκαν οι προσφορες?

χρωσταγε το αλευρι μας πηρε και τον γαιδαρο

Ετσι λειτουργουν οι ιδιωτικες που εχω δουλεψει αυτο δεν περιμενα να το δω......

Ας γινει ιδιωτικη να ηρεμησουμε
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4490457

Re: χρωσταγε το αλευρι μας πηρε και τον γαιδαρο

Captain Jack":e93ub63w said:
Ετσι λειτουργουν οι ιδιωτικες που εχω δουλεψει αυτο δεν περιμενα να το δω......

Οχι φίλε μου οι ιδιωτικές εταιρείες δεν λειτουργούν πια έτσι.
Το νέο σύστημα είναι: οταν υπογράφεις σύμβαση εργασίας υπογράφεις και την παραίτησή σου με ανοιχτή ημερομηνία (στο κείμενο της οποίας βέβαίως ορίζεται σαφώς οτι δεν έχεις καμμία πλέον απαίτηση απο τον εργοδότη) . Οποτε θέλουν "παραιτείσαι", (συνήθως μία μέρα πρίν λήξει η συμβασή σου αν είναι ορισμένου χρόνου). Απλά συμπληρώνουν την ημερομηνία και δεν κάθονται να ταλαιπωρούνται με επιθεωρήσεις εργασίας και λοιπές αηδίες. Η ΟΑ έχει μείνει πίσω, σωστά λές, να ιδιωτικοποιηθεί να ησυχάσουμε...

Ας μην βιαστούν κάποιοι να πούν οτι είναι στο χέρι του εργαζόμενου να μην δεχτεί αυτή την πρακτική γιατι το σύστημα δουλεύει με 2 κατηγορίες εργαζόμενων: αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη για δουλειά, κι αυτούς που ξέροντας οτι οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι συνθήκες εργασίας χάλια το δέχονται υπολογίζοντας oτι θα φύγουν αμέσως μόλις βρούν κάτι καλύτερο.

Συγνωμη, ο κ Χατζηδακης δεν ειχε πει οτι απο τα τελη Οκτωμβριου η Πανθεων θα αναλαμβανε τα δρομολογια των ΟΑ με τα αεροπλανα των ΟΑ εως να γινει η ιδιοτικοπιοιση και μετα η Πανθεων αλλαζει ονομα σε Ολυμπιακη. Δεν νομιζω οτι υπαρχη λειτουργια της Πανθεων μηπως ξερει κανεις περισσοτερα? Το ΑΤ4 της Πανθεων τι κανει πεταει η καθεται ακομη?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.