Η πώληση των ΟΑ και η Pantheon

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Pantheon Airways

AOA
Kατ'αρχας, θα πρεπει να γνωριζεις οτι ΚΑΝΕΝΑΣ πιλοτος δεν ελαβε μερος σε "συνδικαλιστικες διαδικασιες", οπως ανεφερες, και τις οποιες καταδικασαμε.
Ποτε δεν βαλαμε κανεναν μπροστα μας, και δεν χρησιμοποιησαμε κανεναν σαν ασπιδα.
Επειδη εχεις short memory, θα σου υπνεθυμισω το 2003, οταν ο αληστου μνημης Βερελης, ΕΞΩΠΕΤΑΞΕ μεσα σε μια νυχτα, κυριολεκτικα στον δρομο, 130 περιπου συναδελφους, αφου ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ εναν ολοκληρο Κλαδο, ΚΑΝΕΝΑΣ παο τους συμβασιουζους, τους μηχανικους, τους οποιους εργαζομενους, δεν καταδικασε αυτο!
ΚΑΝΕΝΑΣ!
Ουτε ΟΣΠΕΣ ουτε μοσπες!
Ουτε το 86 οταν γεμισε ο Κορυδαλλος απο συναδελφους, που τους κυνηγουσε ο αλλος ευπατριδης Αρκουδεας!
Που ηταν τοτε η ΟΣΠΑ και οι αλλοι εργαζομενοι?
Η ΕΧΠΑ εκανε απλα το καθηκον της Προασπισε τα συμφεροντα μας, και πολυ καλα εκανε.

Τωρα, ο συνδικαλισμος επιβαλεται, φυσικα με κανονες, και οχι ανεξελεγκτος-κομματικοποιημενος. Για ρωτα και αυτους που πετανε στον ανταγωνιστη, τι τραβανε, και δεν το μαρτυρανε....
Καποτα θα ξυπνησουν, και θα ομαδοποιηθουν, για να εχουν στοιχειωδη εργασιακη προστασια.
Ο συνδικαλισμος, εχει πολλα κακα, αλλα και πολλα καλα.
Ειτε το θες, ειτε οχι.
Οταν εισαι μονος εξω απο το μαντρι, γινεσαι ευκολη τροφη ....η μηπως κανω λαθος?
Τελος, ειμαι ευτυχης που το Κρατος με προικισε με τοσα πτυχεια, (ratings) τα οποια εχω σε ισχυ, και τα οποια θα θρεψουν την οικογενεια μου, και θα σπουδασουν τα παιδια μου.

Και επειδη καποιος εγραψε για "οικογενειοκρατια-παιδια πιλοτων" κλπ, τον πληροφορω, οτι εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους. Οταν δε ανακοινωσα στην οικογενεια μου οτι θελω να γινω πιλοτος, η αντιδραση ηταν "ταξιτζης θα γινεις"?
Βλεπετε, ο πατερας μου ηθελε να αναλαβω τα καραβια του.....που τωρα εχει ο αδελφος μου,.
Προτιμησα "αεροποριλικι" απο "χρημα".
Αυτα!
(και φυσικα απο χρημα.......αυτα που κερδισα, και που καμμια σχεση δεν εχουν με αυτα που θα μπορουσα να ειχα).

Η δική μου θέση δεν είναι αντίθετη με την τοποθέτηση του Κυβερνήτη, ο κλάδος του οποίου είναι ούτως η άλλως πολύ καλά αμοιβόμενος / πολυ καλά κάνει!/ απλά διαφωνώ θεσμικά με τα εν Ελλάδι κρατούντα των 2,3,4 ταχυτήτων εργαζομένων κλπ.,όσον αφορά Νομοθεσίες, Κυβερνήσεις που δυστυχώς αποκλύνουν πολύ των υπολοίπων της ΕΕ , οπότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Δεν είναι όμως κρίμα κι άδικο οι φουκαράδες εργαζόμενοι π.χ της Siemens και του Λαναρά και τόσοι άλλοι του ιδιωτικού τομέα ,να είναι ουσιαστικά στο δρόμο άνεργοι στα 50/τους, απροστάτευτοι ??
ΥΓ Αγαπητέ φίλε Κυβερνήτη , επειδή αναφέρθηκες σε μένα, αν θέλεις γράψε μου πμ να τα πούμε, μπορεί και να γνωριζόματε, κοινωνιολογικά έχω διαφορετικές απόψεις, όχι με τις θέσεις και τις διαχρονικές σου τοποθετήσεις , είμαστε σε μια χώρα αλαλούμ, οπότε αναγκαστικά μπαίνουμε όλοι στο ίδιο παιχνίδι!

Nontas":29tu18td said:
Ετσι απο περιέργεια ρωτάω... τα βιογραφικά στα links που παραθέτεις τα διάβασες?
Πόσοι από εμάς ξέρουν πραγματικά να "διαβάζουν" ένα βιογραφικό?

από docORL την Σήμερα, 18:21

AOA
Kατ'αρχας, θα πρεπει να γνωριζεις οτι ΚΑΝΕΝΑΣ πιλοτος δεν ελαβε μερος σε "συνδικαλιστικες διαδικασιες", οπως ανεφερες, και τις οποιες καταδικασαμε.
Ποτε δεν βαλαμε κανεναν μπροστα μας, και δεν χρησιμοποιησαμε κανεναν σαν ασπιδα.

Είχα αναφερθεί σε άλλο ποστ ότι οι Πιλότοι δεν έχουν καμία σχέση με τα καμώματα των Πατέστων και ότι προσπαθούσε να σας εμπλέξει ως συμμετέχοντες σε όλες τις κινητοποιήσεις και πολλά άλλα!

No news, good news?

Μήπως έχει κάποιος να προσθέσει κάτι νεότερο για την Pantheon Airways :?:

Βρε παιδια ελατε στη θεση του κυριου Κυβερνητη των ΟΑ, εσεις τι θα κανατε στη θεση του? Μπορει να μην μας αρεση γιατι εμεις οι φορολογουμενοι θα πληρωνουμε το μισθο του, και πολλων αλλων φυσικα, αλλα εσεις στη θεση τους τη θα κανατε?

δεν θα προκαλουσαμε αυτους απο τους οποιους ζηταμε να μας στηριξουν. εμας δηλαδη που αγαπαμε την ολυμπιακη ως επιβατες και φορολογουμενοι και οχι σαν εργαζομενοι και αμεσα ενδιαφερομενοι....

by the way ωραια ορθογραφια

Το μουτζουρωμένο Atari τις Pantheon τι κάνει ??

Αν πιστευεις οτι προκαλεσα, κανεις λαθος.
Προκαλουν αυτοι που εφεραν την κατασταση σε αυτο το σημειο.
Ισως ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει τι αναφερει ο νομος για το κλεισιμο (στην κυριολεξια) της εταιριας.
Καταφεραν, και τους το αναγνωριζω, να εξαγορασουν 8000 ατομα, με χρηματα δικα μας (και εγω φορολογουμενος ειμαι), και δεν ανοιξε ουτε μια μυτη!
Τι αλλο να πω?
Ο Ελληνας, θα καταλαβει σε λιγο καιρο τι παει να πει μονοπωλειο, ιδιωτικα κριτηρια, οικονομικα αποτελεσματα.
Αλλο να εισαι απ'εξω και αλλο να βλεπεις την καθημερινη απαξιωση και λειλασια του εθνικου πλουτου . Ναι πλουτου! Οπως ειναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα λιμανια, ο ΟΣΕ η ΟΑ.
Τα πουλαμε ολα, αφου τα απαξιωσαμε, ριχνουμε τον σπορο "ο ελληνας πληρωνει" , εξαγωραζουμε συνειδησεις, και στο τελος, τρωνε τα χρηματα, δημιουργουν ιδιωτικα μονοπωλεια, και θα το πληρωσουν οι σημερινοι νεοι.
Δεν ειμαι αριστερος. ΝΔ ημουν! Τωρα τι κανω?
Οσο για την ΠΑΝΘΕΟΝ, αυτη θα υπαρχει μεχρι να πουληθει η ΟΑ. αΠΟ 1/1 θα κανει wet-lease απο ΟΑ, μεχρι ο νεος ιδιοκτητης αποφασισει για το μεγεθος της νεας εταιριας.

Αν καί έχει ξεφύγει η συζήτηση από το θέμα,θά ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πρός τον κ.docORL.

1.Είναι,ή δέν είναι αλήθεια,ότι -επί ΠΑΣΟΚ κυρίως- η κρατικοποιημένη ΟΑ χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ώς μέσον "βολέματος" διαφόρων κομματικών "ημετέρων",μέ αποτέλεσμα νά αποκτήση πλεονάζον προσωπικό (το οποίο βεβαίως ήταν ζημιογόνο γιά την εταιρεία);

2.Άναφερθήκατε σέ κάποιον που μίλησε γιά οικογενειοκρατία.Πρός τιμήν σας,αναφέρατε οτι εσείς δέν ήσασταν από αυτούς.Προσωπικά,έχω φίλους πιλότους που είναι παιδιά πιλότων (καί μάλιστα πιλότων μέ όνομα καί ιστορία καί συμβολή στην ανάπτυξη τής ΟΑ).Αν θέλετε,μπορώ μέσω ΠΜ νά σάς αναφέρω ονόματα,πρός τεκμηρίωσιν τών όσων λέω.Αφού υπήρξατε επί 30ετίαν πιλότος στην εταιρεία,φαντάζομαι οτι θά γνωρίζετε καί τους υιούς καί τούς πατέρες αυτών.

Εχω επίσης καί φίλους πιλότους που ΔΕΝ είναι παιδιά πιλότων.Λογικό είναι,δέν υπήρξαν όλοι οι κάτοικοι τής Ελλάδας πιλότοι.Αλλά οικογενειοκρατία υπάρχει στην ΟΑ (καί) στόν κλάδο αυτό.

3.Λέτε ότι Ο Ελληνας, θα καταλαβει σε λιγο καιρο τι παει να πει μονοπωλειο.Τό 1986 (μιά και αναφέρατε αυτή τη χρονιά),υπήρχαν άλλες Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες πέραν τής ΟΑ;

Δέν αποτελούσε λοιπόν αυτό ένα μονοπώλιο,καί μάλιστα κρατικό;

4.Οταν λέτε "θά κάθωμαι καί θά παίρνω καί το 75% καί μάλιστα αφορολόγητο",δέν είηαι αυτό μιά πρόκληση;Εκτός άν το γράψατε μέ πρόθεση νά καυτηριάσετε την κατάσταση αυτή,αφού-όπως λέτε παρακάτω-έχετε ήδη βρεί δουλειά στό εξωτερικό,οπότε "πάω πάσο"...

ΚΙ'εγώ θα ήθελα να εξακολουθήση να υπάρχη η ΟΑ,αφού ώς επιβάτης έχω τίς καλύτερες εντυπώσεις από τά ταξίδια που έχω κάνει μ'αυτήν.Αλλά ώς φορολογούμενος,δέν θα ήθελα να υπάρχη μιά ΟΑ που απαιτεί να πληρώνω γι'αυτήν ακόμα και όταν δέν μπαίνω στά αεροπλάνα της.......

[OFF TOPIC MODE DISENGAGED]

fotis wrote:

Μήπως έχει κάποιος να προσθέσει κάτι νεότερο για την Pantheon Airways :?:

Ας ασχοληθουμε επιτελους με το θεμα μας και ας αφησουμε τις κοκορομαχιες που δεν αφορουν κανεναν μας και καταντανε βαρετες...

Σημερινο αρθρο απο την Ελευθετοτυπια που αποκαλειται αποκλειστικες πληροφοριες για τους νεους προορισμους της Πανθεον και τον μελλοντικο στολο.

Κοβονται αρκετοι προορισμοι για να παει σε μεγεθος στο 65% της σημερινης ΟΑ . Αυτοι ειναι Τίρανα, Βελιγράδι, Βιέννη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμστερνταμ και Μαδρίτη. Επισης κοβονται οι πτήσεις προς Καναδά, προς Γιοχάνεσμπουργκ και προς Ντουμπάι και Κουβέιτ.
Ο στολος θα αποτελειται απο 36 αεροσκάφη, δύο από τα οποία θα είναι για μεγάλα δρομολόγια, δεκαεπτά μεσαίων αποστάσεων και άλλα τόσα μικρά (17) για τις νησιωτικές κυρίως πτήσεις.

Επειδη ολοι οι εργαζομενοι της ΟΑ λενε συνεχεια οτι δεν ξερουν τι θα γινει με την καινουργια εταιρια και οτι τα μαθαινουν και αυτοι απο τις εφημεριδες τοτε εδω ειναι προς ενημερωση ολων
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=95266452

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.