LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

. Σαφώς καλό θα ήταν όλα τα αεροδρόμια να έχουν φυσούνες αλλά οικονομικά και για τα μεγέθη αρκετών αεροδρομίων αυτό δεν είναι εφικτό.
Σε προσφατο ταξίδι μου στο Ζαγκρεμπ, το οποίο εχει περίπου τη μιση κινηση απο το SKG, χάρηκα τις φυσούνες που διέθετε και κατάλαβα οτι πολύ απλά οι γερμανοί εδώ στην Ελλάδα ειναι φτηνιάρηδες..Αλλωστε το έχω υποστηρίξει και σε άλλες αναρτήσεις μου, οτι τα έργα που έγιναν στα ελληνικά αεροδρόμια ειναι φτηνιάρικα, με δευτεροκλασάτα υλικά και το αποτέλεσμα είτε αρχίζει ήδη να φαίνεται ή θα φανεί σε πολύ λιγα χρόνια.

Κι όμως: Όσον αφορά την λειτουργία – και μ΄αυτό εννοώ τους χρόνους αναμονής στους ελέγχους και στις αποσκευές, τις καθυστερήσεις που οφείλονται στο handling του αεροδρομίου κλπ. το SKG είναι αρκετά καλό. Και πολύ καλύτερο από πολλά γερμανικά αεροδρόμια (είτε της Fraport είτε όχι). Για να μην μιλάμε για την κατάσταση πριν από την ιδιωτικοποίηση.

Προσωπικά, το θεωρώ πιο σημαντικό απ΄το εάν έχει φυσούνες ή όχι (ακόμα εάν έχει κάποιο αεροδρόμιο, αυτό δεν σημαίνει ότι και η δική σου πτήση είναι σε πύλη με φυσούνα...) και από την πολυτέλεια του κτιρίου. Αρκεί τα φτηνιάρικα υλικά να μην δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία. Κάτι που βέβαια θα δούμε τα επόμενα χρόνια....

Και κάτι το θετικό: μετά από περίπου ένα χρόνο και σε πτήσεις με LH/LX/OS υπάρχει ξανά πρόσβαση στο fast track.

Σε προσφατο ταξίδι μου στο Ζαγκρεμπ, το οποίο εχει περίπου τη μιση κινηση απο το SKG, χάρηκα τις φυσούνες που διέθετε και κατάλαβα οτι πολύ απλά οι γερμανοί εδώ στην Ελλάδα ειναι φτηνιάρηδες..Αλλωστε το έχω υποστηρίξει και σε άλλες αναρτήσεις μου, οτι τα έργα που έγιναν στα ελληνικά αεροδρόμια ειναι φτηνιάρικα, με δευτεροκλασάτα υλικά και το αποτέλεσμα είτε αρχίζει ήδη να φαίνεται ή θα φανεί σε πολύ λιγα χρόνια.
Ισχύει ότι στο Μακεδονία υπάρχει μια φτήνια αλλά όλα σχετικά είναι, τα μεταξωτά βρακιά...:p Το αεροδρόμιο είναι συμμαζεμένο αρκετά και για μένα το βασικό του θέμα είναι αυτή η ντροπή που ονομάζεται λεωφορείο 01Χ για πρόσβαση, πέρα από τα ταξί.

Ειδικά οι τουαλέτες είναι ό,τι πιο φθηνό και πρόχειρο έχω δει σε αεροδρόμιο. Όχι παλιό αλλά φθηνό.
Χειρότερες απο τουαλέτες συνοικιακού άρπα-κόλλα καφέ-τυρόπιτα.
Και η σήμανση επίσης πάσχει. Κάκιστη επιλογή γραμματοσειράς.

Και το ολοκαίνουργιο τέρμιναλ στο ZAG με σύμβαση παραχώρησης σε ξένους (Γάλλους) χτίστηκε που θα εκμεταλλεύονται για 30 χρόνια από το κτίριο και τα πάρκινγκ μέχρι τα οικόπεδα. Ξεπούλημα κανονικό κι εκεί :mrgreen:

Και είναι και πρωτεύουσα κράτους όπως και να το κάνουμε

Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο - Δεν μπορούν να προσγειωθούν τα αεροπλάνα
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία από το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι διάδρομοι του αεροδρομίου πλημμύρισαν ενώ προβλήματα δημιουργούνται και στις πτήσεις.

Ειδικότερα, δύο πτήσεις με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, μία από την Πράγα και μία από το Ντίσλεντορφ που επρόκειτο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία άλλαξαν δρομολόγιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πηγή: Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο - Δεν μπορούν να προσγειωθούν τα αεροπλάνα

Με αύξηση, έστω και οριακή 1% σε σχέση με το 2019, αναμένεται να κλείσει η φετινή χρονιά για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ή αλλιώς πάνω από 20% σε σχέση με πέρσι, και είναι σημαντικό αυτό με την έννοια ότι έχουμε πλήρη ανάκαμψη, ενώ απουσιάζουν σημαντικές αγορές όπως είναι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Είδαμε ανάπτυξη από άλλες αγορές όπως της Ιταλίας, από την Ελβετία, από την Πολωνία, από τη Ρουμανία.

Σε ερώτηση για το πολυαναμενόμενο άνοιγμα προς την αμερικανική αγορά, ο διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος τόνισε πως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. «Δεν είναι εύκολο για καμία νέα αγορά, πόσω μάλλον με την αμερικανική. Χρειάζεται προσπάθεια, στρατηγικός σχεδιασμός και συνολική αποτελεσματική προώθηση του προορισμού στην αγορά της Αμερικής. Θεωρούμε ότι είναι στους στόχους μας, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Θεσσαλονίκη: Με οριακή αύξηση σε σχέση με το χρυσό 2019 θα κλείσει η χρονιά για το αεροδρόμιο Μακεδονία

Δεν μπορω αλλο με αυτες τις πα...ριες για πτησεις προς ΗΠΑ οταν δεν εχουμε Μαδριτη, Λισσαβωνα, Εδιμβουργο, Ελσινκι, Βαλενθια, Πόρτο, Κατάνια, Παλέρμο, Λυών, Μπορντω, Ντουμπάι κτλ , οταν οι υπαρχουσες πτησεις ειναι με λιγες συχνοτητες κ εποχικες και ουτε καν στις πτήσεις εσωτερικου το καλοκαιρι δεν εχουν ακομα αναπληρωθει τα κενα