z_pilot
First-Class-Member
- Περιοχή
- Θεσσαλονίκη
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGTS
Re: d
Ταπεινή μου γνώμη όμως όσον αφορά τη λαική ρύση που ανέφερες είναι ότι καλό είναι να μην υπερεκτιμούμε κάποιες σχολές και εμμέσως υποβιβάζουμε κάποιες άλλες.Προφανώς το ΕΜΠ έιναι πολύ καλό όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα άλλα πολυτεχνία δεν είναι καλά.Στο κάτω κάτω δεν χαρακτηρίζουμε μια σχολή ανώτερη ή κατώτερη από την άλλη βάσει των μορίων που απαιτούνται για να μπεις γιατί τότε θα λέγαμε ότι το Μαθηματικό ή το Φυσικό είναι κατώτερες σχολές από κάποιες άλλες με μεγαλύτερη βάση,κάτι που είναι τουλάχιστον τρελό.
Εντάξει φίλε.Δεν υπάρχει λόγος να να ανεβαίνουν τα επίπεδα της συζήτησης.Προφανώς είναι λάθος να μιλάω για κάποια πράγματα που δε γνωρίζω εφόσον λέω λανθασμένα πράγματα και ζητώ συγγνώμη.DSP":2i7u6irk said:Επειδή (από ό,τι έχω καταλάβει) είσαι ακόμη ανάμεσα στη Β και στη Γ λυκείου (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) και επίσης από τα λεγόμενά σου φαίνεται πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι η μηχανολογία, ούτε τι ακριβώς είναι όλα αυτά τα μαθήματα που διδάσκονται στις δυο σχολές, συγχωρείσαι για αυτά που γράφεις σχετικά με τη μηχανολογία και την αεροναυπηγική. Αν θέλεις, βέβαια, πες μας και εμάς τι είναι το τελείως άσχετο με την αεροναυπηγική και την επιστήμη του μηχανικού.
Υπάρχει και η λαϊκή ρύση, εξάλλου, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Για μια ακόμη φορά: οι δυο σχολές είναι το ίδιο γενικά ως προς τα μαθήματα. Το ΕΜΠ ωστόσο είναι το κορυφαίο ΑΕΙ της χώρας σε έρευνα, προγράμματα και καθηγητές, με τη σχολή ΜΜ να έχει το βαρύτερο και πληρέστερο πρόγραμμα, καθώς και τα περισσότερα θεσμοθετημένα εργαστήρια. Οι σπουδές, παρά τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και της νοοτροπίας της πλειοψηφίας των φοιτητών, κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.
Τώρα, αν κάποιος νομίζει πως κάποιο πχ οικονομικό μάθημα ή οι μεταλλικές κατεργασίες, ή ο αυτόματος έλεγχος δεν έχουν σχέση με την αεροναυπηγική, είναι κατά τη γνώμη μου τελείως εκτός τόπου και χρόνου
(και η Wikipedia μπορεί να φανεί χρήσιμη - ένα γρήγορο ψάξιμο στα αεροπορικά ατυχήματα βοηθάει πολύ στην αντίληψη του εύρους της επιστήμης του αεροναυπηγού μηχανικού)
Ταπεινή μου γνώμη όμως όσον αφορά τη λαική ρύση που ανέφερες είναι ότι καλό είναι να μην υπερεκτιμούμε κάποιες σχολές και εμμέσως υποβιβάζουμε κάποιες άλλες.Προφανώς το ΕΜΠ έιναι πολύ καλό όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα άλλα πολυτεχνία δεν είναι καλά.Στο κάτω κάτω δεν χαρακτηρίζουμε μια σχολή ανώτερη ή κατώτερη από την άλλη βάσει των μορίων που απαιτούνται για να μπεις γιατί τότε θα λέγαμε ότι το Μαθηματικό ή το Φυσικό είναι κατώτερες σχολές από κάποιες άλλες με μεγαλύτερη βάση,κάτι που είναι τουλάχιστον τρελό.