Re: d
z_pilot":s4fw3zer said:
pilot767":s4fw3zer said:
Πιο πανω διαβαζα οτι μαθαινεις πραγματα που δεν θα χρειαστουν
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ειναι οτι,οτι μαθαινεις ειναι καλο ασχετα απο το επαγγελμα που θα επιλεξεις
Δεν αντιλέγω αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για μηχανολογία αεροσκαφών γιατί να μάθει και μηχανολογία που δεν έχει καμία σχέση με τα αεροπλάνα?Άλλο να μάθεις και για κάτι παραπλήσιο όπως πχ το αυτοκίνητο που θα σε βοηθήσει και στο αντικείμενό σου και άλλο να ψοφήσεις στο διάβασμα για να μάθεις για κάτι τελείως άσχετο.
Επειδή (από ό,τι έχω καταλάβει) είσαι ακόμη ανάμεσα στη Β και στη Γ λυκείου (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) και επίσης από τα λεγόμενά σου φαίνεται πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι η μηχανολογία, ούτε τι ακριβώς είναι όλα αυτά τα μαθήματα που διδάσκονται στις δυο σχολές, συγχωρείσαι για αυτά που γράφεις σχετικά με τη μηχανολογία και την αεροναυπηγική. Αν θέλεις, βέβαια, πες μας και εμάς τι είναι το
τελείως άσχετο με την αεροναυπηγική και την επιστήμη του μηχανικού.
Υπάρχει και η λαϊκή ρύση, εξάλλου, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Για μια ακόμη φορά: οι δυο σχολές είναι το ίδιο γενικά ως προς τα μαθήματα. Το ΕΜΠ ωστόσο είναι το κορυφαίο ΑΕΙ της χώρας σε έρευνα, προγράμματα και καθηγητές, με τη σχολή ΜΜ να έχει το βαρύτερο και πληρέστερο πρόγραμμα, καθώς και τα περισσότερα θεσμοθετημένα εργαστήρια. Οι σπουδές, παρά τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και της νοοτροπίας της πλειοψηφίας των φοιτητών, κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.
Τώρα, αν κάποιος νομίζει πως κάποιο πχ οικονομικό μάθημα ή οι μεταλλικές κατεργασίες, ή ο αυτόματος έλεγχος δεν έχουν σχέση με την αεροναυπηγική, είναι κατά τη γνώμη μου τελείως εκτός τόπου και χρόνου
(και η Wikipedia μπορεί να φανεί χρήσιμη - ένα γρήγορο ψάξιμο στα αεροπορικά ατυχήματα βοηθάει πολύ στην αντίληψη του εύρους της επιστήμης του αεροναυπηγού μηχανικού)
Μπορεί να ακούγονται λίγο σκληρά όλα αυτά, αλλά πραγματικά στα λέω φιλικά - πρέπει να ανοίξεις λίγο τους ορίζοντές σου. Σύγκρινε αν θέλεις και τα προγράμματα ξένων πολυτεχνείων.