OA vs LAN: μια απρόσμενη σύγκριση

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
George":3t1xu6d4 said:
Το climb performance (το ποιο?) του Α340 ήταν όντως...μικρό.
Άμα τα λέω εγώ... :wink:
Δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη μεγάλη εντύπωση που μας έκανε, όμως, το επίπεδο θορύβου της καμπίνας. Εκτός από τη φάση της απογείωσης, σε όλο το υπόλοιπο οι κινητήρες απλώς δεν ακούγονταν!
Γεγονός! Ό,τι πιό αθόρυβο έχω πετάξει, μετά όμως απο 2 πολύ γνωστά "πισωκίνητα", τα ΜD80 και 727 (και αυτά επειδή καθόμουν μπροστά, αλλα το αποτέλεσμα μετράει!)

Η Eva! Κάγκελο εγώ! Και να σκεφτείτε ότι δεν τη θυμόμουν στο 767 :oops: (πολύ μεγάλο λάθος! Αν τη βλέπατε, θα καταλαβαίνατε γιατί.)
ΚΑΙ ΤΗΝ 28D TI THN EXOYME? MONO ΓΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΘΟΝΕΣ ΙFE??? GRRRRRRRR :wink:

To 340 σας, παιδιά, ήταν με τα παλιά ή τα καινούρια? (Νομίζω έχω ξαναρωτήσει, αλλα δέν θυμάμαι την απάντηση!)

Για climb rate δεν ξέρω...πάντως συγκριτικά Α340 της Ο.Α σχετικα άδειο βέβαια με 744 της Air France υπερ φουλ ήταν τα ίδια...και το 744 σερνόταν.....Πρώτη φορά ένιωσα τόοοοοοοοοσο την βαρύτητα να μου υπενθυμίζει την ύπαρξη της :lol:

Eva said:
με ρωτάει. "Και δεν ήταν και ένας τέταρτος κύριος μαζί σας;" Κάγκελο εγώ!

Ax i Eva. Eprepe na tis eixa pei oti den 8a gurisw mazi tis. Ax... 8)

Oson afora ti sugrisi, gie emena proswpika den ti8etai 8ema. B767 kai ksero pswmi. Nomixw oti polloi pia 8a sumfwnisoun mazi mou. oson afora to climb, emena proswpika den me xalaei to slow tou A343. Alla kai to quick tou B763 einai 8eikon.

Ande paidia mou, grigora kai sta epomena. mas perimenoun kati Vietnam, Saudia, Northwest... Elate twra... :roll:

Mou fainetai pws h LAN einai kai g... tis etaireies. Oso gia to climb rate tou 340, apo LHR me OA kai gemati ptisi prosexa oti anevaine argoutsika kai zorizotan kai ligo. Fadazomai pws den itan kai gemato me kafsima. Alla oi business class theseis tis OA sta 340 skizoun.

ptsantis":m4o65jz1 said:
Mou fainetai pws h LAN einai kai g... tis etaireies.
Με λίγα λόγια: ΝΑΙ, είναι!

captainjumbo":m4o65jz1 said:
Ax i Eva. Eprepe na tis eixa pei oti den 8a gurisw mazi tis. Ax...
Τι να κάνουμε... Όταν εσύ περίμενες το..."όνειρο" να σου έρθει ουρανοκατέβατο, εμείς το ζούσαμε στον αέρα.

Και μιας και μας ρωτήσατε, LAN B763 FRA-MAD: new colours, LAN A343 MAD-FRA: old colours. Προσωπικά, δε με χαλάνε καθόλου τα καινούργια της. Τα βρίσκω πιο σύγχρονα και "φρέσκα". Εξακολουθούν να είναι χαρακτηριστικά, όπως και τα παλιά βέβαια. Αλλά επίσης δε με χάλασε που έχω να λέω ότι έχω πετάξει και με τα παλιά και με τα καινούργια!

George":fddyxqv8 said:
Ο έλεγχος διαβατηρίων τάχιστος και χωρίς πολλά πολλά, σε αντίθεση με τον έλεγχο χειραποσκευών. Γι΄αυτά αφήνω τον jerry, όμως, να σας τα πει με το δικό του μοναδικό τρόπο, γιατί άλλο να τα ζεις και άλλο να τα βλέπεις.
Ας πω εδώ τις τραυματικές μου εμπειρίες με τους ελέγχους :

Μαδρίτη : Έλεγχος χειραποσκευών:
Καταρχάς και εντελώς τυχαία, ανάγκασα τους υπαλλήλους ασφαλείας να παίξουν μαζί μου το παιχνίδι : «Έχω ένα ψαλιδάκι κρυμμένο μέσα στη βαλίτσα....»
Περνώντας από τον έλεγχο χειρααποσκευών στη Μαδρίτη με τους σοβινιστές Ισπανούς να μη μιλάνε αγγλικά και με μία αποσκευή...γεμάτη τρελά πράγματα...καταλαβαίνετε ότι ακολούθησαν στιγμές απείρου κάλους! Οι George και Hristos να έχουν τελειώσει εδώ και ώρα τον έλεγχο και εγώ να προσπαθώ να καταλάβω τι μου δείχνει ο υπεύθυνος στην οθόνη στηντ τσάντα μου για να το βρω. Ε, είχε και αυτή η αποσκευή τα collectables όλου τουκόσμου.. Τι πηρούνια από τη LAN, τι ποτηράκια από τη LAN, τι κάτι κεραίες ΝΑ με το συμπάθειο, τι τα safety και τα inflight magazines, τι φορτιστές,μηχανές,κινητά κ.τ.λ. Είχαν βρει τη χαρά τους οι άνθρωποι να κοιτάνε... Και να τα βγάζουν όλα αυτά έξω και να τα περνάνε χωριστά από τον έλεγχο ξανά και γω να τους κοιτάω και να χαμογελάμε όλοι μαζί... Και αφού βρήκαμε το ψαλιδάκι και μου το έδωσαν, να ψάχνει να βρει και ένα δεύτερο ψαλιδάκι... Μα βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, δεν έχω άλλο ψαλιδάκι, να του λέω, τίποτε αυτός... Μέχρι που του έδωσα την τσάντα να ψάξει μόνος του και ένιωσε την απογοήτευση σε όλο της το μεγαλείο για την αποτυχία του... Και έτσι πάει και αυτός ο έλεγχος.Αμ τα βάσανά μου δε θα τελείωναν εδώ...

Φρανκφούρτη-άφιξη: Έλεγχος διαβατηρίων:
Ο ξανθός-κομπλεξικός-ανεγκέφαλος-εξυπνάκιας γερμανός υπάλληλος κοιτάζει κανά 5λεπτο τη φωτογραφία και μετά χαμογελώντας αρχίζει τα παιχνιδάκια... Αμ δεν ήξερε με ποιον τα έβαζε... Με ρωτάει στα γερμανικά «Αυτή είναι η φωτογραφία σου?» Εγώ του απαντάω ότι μιλάω μόνο αγγλικά και αρχίζουμε ένα σουρεαλιστικό διάλογο μαζί και με το διπλανό υπάλληλο προσπαθώντας να με πείσουν ότι η μύτη μου στη φωτογραφία είναι διαφορετική... Μόνο στο Φουστάνο δε μου παν ότι έχω πάει... Και εγώ να μη τους δίνω σημασία γιατί δεν καταλάβαινα τι λέγανε και αυτοί να συνεχίζουν να κοιτάνε μία εμένα,μία τη φωτογραφία και η ώρα να περνάει... Και τελικά δεν ξέρω για ποιο λόγο με άφησαν και πέρασα...

Αυτά για τις τραυματικές μου εμπειρίες στους ελέγχους των ευρωπαικών αεροδρομίων...

Νομίζω ότι δε μπορώ να μη σταθώ στην πηγαία χαρά του πληρώματος που μας ξανείδε μπροστά του μετά από 2 μέρες και φυσικά να μην ενθουσιαστώ με την κουβέντα με την Eva, η οποία μας αναγνώρισε μόνη της και μας μίλησε... Είναι από εκείνες τις στιγμές τις οποίες πραγματικά δε μπορείς να περιγράψεις τη χαρά που νιώθεις και την ικανοποίηση για την αγάπη αυτή για τα αεροπλάνα... Ποιος ξέρει, ίσως κάπου εκεί που πετάνε, στην κρύα γη του Santiago να μας θυμούνται σαν τους τρελούς αεροπλανόφιλους Έλληνες με το εκρηκτικό ταπεραμέντο... Και τώρα πάω να ξεκουραστώ γιατί το έχω ρίξει πολύ στη φιλοσοφία...

Σχετικά με τη διαμάχη 767-340, νομίζω ότι τείνω προς το 767...Είναι το κάτι άλλο, τώρα τι να λέμε, και το διαπιστώνει κανείς από την πρώτη στιγμή που θα μπεις και δεις αυτή την άνετη καμπίνα...

Kai ego simfono, den yparxei poio oraio kai aneto aeroplano apo to B767, ase pou exei kai tis ligoteres mesaies theseis apo otidipote allo, sxedon olles oi theseis einai eite parathiro eite diadromos. Arketos xroros gia tous agones metaksi parathirou kai kathismatos kai anetoi diadromoi.
Oso gia ta galleys yparxei men polis xoros alla einai kai thema aeroporikis eterias. Exei psifisti kai to poio passenger friendly aeroplano to B767. As elpisoume oti to 7E7 tha einai eksisou aneto.

B767: άνετη η 2-3-2, αλλά κακή εντύπωση μου έκαναν τα μικρά ντουλαπάκια χειραποσκευών. Με πληρότητα κοντά στο 80-85% ήταν όλα γεμάτα (και η βαλίτσα μου δε χωρούσε...). Rocket climb εγώ δεν αισθάνθηκα και αυτό είναι λογικό με τη συγκεκριμένη πληρότητα. Εξάλλου, ούτε ο ορίζοντας φαινόταν από το παράθυρο (βράδυ), ούτε πληροφορίες για υψόμετρο και διανυθείσα απόσταση είχαμε (στα 767 της LAN το IFE δεν τα γράφει). Οπότε, δεν το έζησα για να το κρίνω.

Α340: το 2-4-2 δεν είναι καθόλου κακό και τα ντουλαπάκια σημαντικά μεγαλύτερα. Ο ρυθμός ανόδου σαφώς μικρότερος, αλλά και το επίπεδο θορύβου σαφώς χαμηλότερο (να σημειωθεί ότι και στα δύο αεροπλάνα καθόμασταν πίσω και κοντά στους κινητήρες, στην περιοχή του μεγαλύτερου θορύβου δηλαδή).

Συμπέρασμα: κρίνοντας ως επιβάτης και μόνο, σε μία μακρυνή πτήση θα προτιμούσα το Α340, γιατί με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η ησυχία της καμπίνας και η άνεση του να έχω όλες τις χειραποσκευές μου "κρυμμένες" και όχι στα πόδια μου. Το ποιο από τα δύο έχει το μεγαλύτερο πιλοτήριο ή galley δεν είναι δουλειά δική μου. Τα θαυμάζω μεν στο 767, αλλά ως enthusiast. Ως επιβάτης δε μου κάνουν τη διαφορά.

Ας μην αρχίσουμε πάντως να μιλάμε για τεχνολογική υπεροχή, οικονομικότερη λειτουργία κ.λ.π., γιατί σχόλια γι' αυτά δεν μπορούν να γίνουν απλώς από μία πτήση. Θα γίνουμε off topic και δεν το θέλω...

as fortoso kai ego tis photographies mou ;), (tora pou mas eklepse o dimitris tin show ;):) )

Jerry is also speakless...
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1809

sorry for the horizon, but i think this is eva...?(first one on the left side)
shrug.gif

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1810

May I introduce you: " The World of LAN" (& apostolos)
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1906

George & the happy captain
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1907

The Workhorse...
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1905

return

Inflight pics over Switzerland

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1904

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1903

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1902

----

filika

χαχαχα οι φώτος είναι όλα τα λεφτά !! Α ρε πρόεδρε!! ( με τον απο πίσω να πάει να πάρει λίγη απο τη δόξα σου :lol: ) .....Ο Jerry φαίνεται ερωτευμένος με το κάθισμα χεχε :lol: