OA vs LAN: μια απρόσμενη σύγκριση

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
alexander":1amw80w2 said:
idio aeroplano stin idia ptisi, mono me allo plirwma profanws e?????
Ακριβώς έτσι, axel! Βλέπετε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει το πλήρωμα;

alexander":1amw80w2 said:
oso gia ton mr. moderator.... mporw na fantastw ;-) 8) 8) :D :D
Πολύ καλά φαντάζεσαι. Στον ελεύθερο χρόνο που είχαμε, αποφάσισε να αγοράσει κάποια ψιλοπράγματα από τα καταστήματα του αεροδρομίου. Τη Frankfurter Allgemeine, τη Sueddeutsche Zeitung κ.λ.π. Τι άλλο; :wink:

@jerry
Ase ta gandia kata meros giati exei kai krua autes tis meres. :wink:
Uperoxo to dwraki tis anaxwrisis mou. 14o para8uro apo to telos kai 8a deis ti fatsa mou :lol: Thanks ta mala. Telika ginetai sullogi me aeroplana pou eimai mesa... :lol: Thanks pws kai den se baglarosan stro FRA-ATH. Oxiu tipota, alla paei kaka to gouri :wink:

@george
To C eixes parei nee mou? Gi auto den se afine i igoumeni se iremia? :lol:

@ moderator
Ti sou xarise esena i Santa Beatte? E? :wink:

Σας είχα υποσχεθεί την τελική σύγκριση ΟΑ-LAN! Διαβάστε, λοιπόν, πώς έχει το πράγμα. Θα είμαι ψυχρός και σκληρός :lol:

Οι πτήσεις με ΟΑ ήταν ευχάριστες, με καλό seat pitch, άνετα καθίσματα και αεροπλάνο καθαρό και σε καλή κατάσταση. Ως συνήθως, έμεινα με μικτές εντυπώσεις από τα πληρώματα θαλάμου επιβατών: αφενός είδαμε πολύ σωστούς επαγγελματίες, φιλικά και εξυπηρετικά άτομα που χαίρονταν να βοηθήσουν και αφετέρου άτομα που έδειχναν αδιάφορα και χωρίς όρεξη γι' αυτή τη δουλειά. Δε συνεχίζω την κριτική γι' αυτό το θέμα, γιατί θα επεκταθώ πάάάρα πολύ...
Δύο πράγματα που μου άρεσαν: ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της καμπίνας και...το κανάλι με τα παραμύθια στο audio! Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο σημάδι παλιμπαιδισμού, αλλά όταν προσπαθούσα να κοιμηθώ, μου έκανε καλό :lol:
Τελική τιμή: 196 ευρώ και κάτι ψιλά σε ναύλο X (το φθηνότερο :evil: ). Γενικά, όμως, no regrets.

Η διαφορά με τη LAN ήταν σημαντική. Υπήρχαν λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά (τις ανέφερα αναλυτικά νομίζω...), αλλά το κυριότερο ήταν τα πληρώματα. Δούλευαν για μια μεγάλη εταιρία και το έδειχναν! Φαινόταν ότι τη δουλειά τους τη χαίρονταν και ήταν εξυπηρετικές και ευγενικές επειδή το ήθελαν.
Υπήρχαν σίγουρα και μειονεκτήματα που δε σας ανέφερα πριν, όπως π.χ. ότι στο site της LAN δεν υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά πολλών σημαντικών κομματιών (π.χ. των όρων χρήσης του e-ticket), το ότι στο σκέλος της επιστροφής δε μας έδωσαν ακουστικά ή το ότι το χειριστήριο του IFE πολλές φορές ήταν κολλημένο και δεν έβγαινε από το κάθισμα. Αλλά όλα αυτά ήταν μικροπράγματα, ίσως ανάξια αναφοράς.
Τελική τιμή: 145 ευρώ (!!!!!), από μόνη της ικανή να με κάνει να ξαναπετάξω!

Συμπέρασμα: Ίσως, τελικά, οι δύο εταιρίες να μη συγκρίνονται. Εξάλλου, οι πτήσεις με LAN ήταν σκέλη υπερατλαντικού δρομολογίου και το service ήταν άλλου επιπέδου έτσι κι αλλιώς. Αλλά, και έτσι να το πάρουμε, ευκαιρίες για ταξίδια με widebodies εντός Ευρώπης υπάρχουν πολλές και οι τιμές είναι προκλητικές. Εκμεταλλευτείτε τις άφοβα!!!

Ωραίο παιδία το report. τέλειο :!:

Προσπαθώ να βρω ευρωπαϊκά δρομολόγια όπως αυτό της LAN Chile
με εκτός
Ευρώπης αεροπορικές εταιρίες... Θέλω την βοήθεια σας

Υπάρχει ένα σχετικό θέμα για ενδοευρωπαϊκά δρομολόγια διαφόρων εταιριών εκτός Ευρώπης εδώ. Υπάρχουν κι άλλα και το ωραίο είναι ότι συνήθως μπορείς να έχεις long-haul service σε πτήσεις μικρής διάρκειας και με αρκετά χαμηλές τιμές!