CHRISTOS55":2bgzkdye said:
Φίλε GEM, οι πληροφορίες μου λένε πως δεν τα επιθεωρούν - προετοιμάζουν για κατ' εξαίρεση πτήση μεταφοράς οι τεχνικοί τα παρακολουθούσαν αυτά τα 7,1/2 χρόνια, αλλά κάποιοι άλλοι που πληρώνονται για αυτές τις εργασίες.
Αυτό είπα και εγώ, υπάρχει κάτι μεμπτο σε αυτό;
CHRISTOS55":2bgzkdye said:
Δεν γνωρίζω με τι πτυχία και αναγνωρήσεις κάνουν αυτές τις εργασίες αλλά αυτό είναι θέμα άλλης υπηρεσίας. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Μήπως η Ελληνική ΥΠΑ είχε την υποχρέωση να ενημερώσει την αντίστοιχη του Καζακστάν ότι τα α/φη αυτά ήταν έξω από παρακολούθηση CAMO και preservation τους τελευταίους μήνες?
Ούτε εγώ το ξέρω, πιστεύεις όμως ότι υπάρχει κάτι παράνομο; Πως ξέρεις ότι η ΥΠΑ δεν είναι γνώστης της κατάστασης και ότι δεν είναι σε επικοινωνία με την αντίστοιχη του Καζακστάν;
Συνεχίζεις να λές ότι τα αεροπλάνα ήταν εκτός preservation, εγώ ξέρω το αντίθετο. Οι πηγές σου ποιες είναι;
Ακόμη και αν ένα αεροπλάνο παραμείνει εκτός CAMO για χρόνια αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξαναμπεί;;;;;
SkyHawk":2bgzkdye said:
Προφανώς και δεν γνωρίζεις απο tech ferry/experimental flights.
Πράγματι, δεν ξέρω πάρα πολλά, μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο link ή κάποια πηγή να διαβάσω;
SkyHawk":2bgzkdye said:
Ανήκει το αεροπλάνο σε κάποιο AOC τώρα; κλπ κλπ. Αν ήταν πλοιμα θα μπορούσαν να τα πουλήσουν εύκολα λέω εγώ ο αφελής.
Μα όπως γνωρίζεις καλά πρόκειται για ένα και μόνο ferry flight και όχι για εμπορική πτήση άρα τι σχέση έχει το AOC; Δεν μιλάμε για πλοιμότητα για πτήσεις με επιβάτες, από αυτή την άποψη προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες πτήσεις στην κατάσταση που (φαντάζομαι) ότι είναι. Για ferry flight όμως οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, έτσι δεν είναι;
Σε κάθε περίπτωση δεν είπα ποτέ ότι ντε και καλά μπορούν να πετάξουν και θα πετάξουν τα αεροπλάνα αυτά. Αυτό που είπα είναι ότι αυτό δεν θα το αποφασίσει ο GEM, ο Skyhawk και ο CHRISTOS55. Θα το αποφασίσουν οι μηχανικοί που τα δουλεύουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Αρχών (permit to flight κλπ) και οι χειριστές που θα τα πετάξουν αν θέλουν να μπουν μέσα να φύγουν.
Και δεν νομίζω ότι απαιτείται εκπαίδευση δοκιμαστή χειριστή από την Airbus για να πάρεις ένα αεροπλάνο από μακρά αποθήκευση για ferry flight. Διορθώστε με αν κάνω λάθος...