Olympic A340

• Thread starter Thread starter sggr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Νομίζω πως δεν εχω κάνει ανάλογη ερώτηση.

Υπάρχουν τοσα 340 που πετάνε ακόμα ετσι δεν είναι; Αυτά τα 340 της ολυμπιακής που βρισκόταν σε μακρά αποθήκευση γιατί δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλοιμη κατάσταση δηλαδή να μπορέσουν να ξανα-μεταφέρουν επιβάτες οπως παλιά;

Μα δεν είπε κανείς ότι γίνεται κάτι παράνομα. Εγώ είπα ότι εκπλήσσομαι με αυτούς που θα το πετάξουν νόμιμα. That's all.

PS τα 340 της πΟΑ δεν ήταν σε long term storage ποτέ. Ειναι μια διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε όπως βιολογικό έλεγχο των δεξαμενών κάθε τοσο κλπ κλπ. Το ότι είχε καλυμμένα παράθυρα δεν σημαίνει ότι ήταν σε long term storage

Φίλε SkyHawk, επιμένεις να υποστηρίζεις ότι δεν γινόταν preservation. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι ακριβώς γινόταν; Γνωρίζεις τι ορίζει ο Κατασκευαστής για long term preservation? Γνωρίζεις επίσης ότι τα Αεροσκάφη ήταν κάτω από τον CAMO της ΟΑ μέχρι σήμερα; Πλέον τα Αεροσκάφη από ότι αναφέρεται παραπάνω έχουν πάρει άλλο registration όποτε υπεύθυνη ΥΠΑ είναι αυτή του Καζακστάν.

Θα αποφύγω την αντιπαράθεση και θα παραπέμψω όποιον επιθυμεί να ξαναδιαβάσει , σωστά όμως το μήνυμά μου. Ερωτήματα έθεσα . Προφανώς κύριοι phanton και GEM είστε αυτοί που τα επιθεωρούν και γνωρίζετε τόσο καλά τα πράγματα. Σας εύχομαι σε καλή μεριά. Μια παροιμία όμως λέει «ανεμομαζώματα ανεμοσκορπίσματα»

Δεν νομίζω ότι κανείς θέλει αντιπαράθεση, κουβέντα κάνουμε. Στα ερωτήματά σου έθεσα και εγώ τα δικά μου (όπως και ο phantom) και κυρίως αν πιστεύεις ότι γίνεται κάτι παράνομο. Αποφεύγεις να απαντήσεις, άρα μάλλον δεν ξέρεις ούτε εσύ. Ας το αφήσουμε λοιπόν ως έχει και να δούμε τελικά τι θα γίνει. Ποιος ξέρει, μπορεί να μην πετάξουν ποτέ τελικά και να γίνουν παλιοσίδερα εδώ.

Πάντως με τα αεροπλάνα αυτά δεν έχω καμία απολύτως σχέση (μακάρι να είχα). Έχω την αίσθηση όμως ότι αυτοί που ασχολούνται θα πληρωθούν για την δουλειά τους, είτε τα Α340 πετάξουν είτε όχι, δεν νομίζω ότι τους πιέζει κανείς να τα βγάλουν πλόιμα με το έτσι θέλω.

Θα πετάξουν Αστάνα τελικά η Tehran? Επομενη προγραμματισμένη προσπάθεια είναι 1745 απ'ό,τι δείχνει το flightplan.. Tώρα δηλαδή? :roll:

Ακυρώθηκε και αυτην την φορά η αναχώρηση.
Μάλλον λογω οχι τοσο παλαιότητας αλλα μάλλον μη καλής συντήρησης ολα αυτα τα χρόνια υπάρχουν προβλήματα που καθυστερούν την αναχώρηση των αεροσκαφών.

Να πάμε να σπρώξουμε όλοι μαζί να πάρουν μπροστά. Αν αυτά τα αεροσκάφη τα είχαν στείλει στη Μαράνια ή τη Μοχάβι για επαγγελματική (όχι ερασιτεχνική) αποθήκευση και μάλιστα με θερμοκρασίες υψηλές χωρίς υγρασία, θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση από ότι είναι τώρα. Θα είχαν άλλη αντιμετώπιση και τα σήματά τους θα είχαν έστω και εν μέρει καλυφθεί. Και επιπλέον η χρέωση θα ήταν χαμηλότερη. Λέω, τώρα....

Επειδή παραπάνω ειχα ρωτήσει αυτο:
aris320":3k4qinqa said:
Νομίζω πως δεν εχω κάνει ανάλογη ερώτηση.

Υπάρχουν τοσα 340 που πετάνε ακόμα ετσι δεν είναι; Αυτά τα 340 της ολυμπιακής που βρισκόταν σε μακρά αποθήκευση γιατί δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλοιμη κατάσταση δηλαδή να μπορέσουν να ξανα-μεταφέρουν επιβάτες οπως παλιά;

Και βάσει αυτής της ερώτησης εφόσον δεν πήρε απάντηση έκατσα και αναλογιστικά τι μπορεί να φταίει και είναι σε τόσο κακη κατάσταση,την ωρα που αλλα αεροπλάνα ίδια πετάνε ανά τον κόσμο. Αυτο το συμπέρασμα που σκέφτηκα είναι οτι η Ολυμπιακή που ανήκε στο Ελληνικό κράτος και έκλεισε το 2009 και απο τότε αυτά τα αεροπλάνα καθηλωθηκαν αλλά δεν έτυχαν της ανάλογης χειραγώγησης,με αποτέλεσμα να ερχόμαστε στο 2017,κοντά 8 χρόνια απο τότε και δεδομένου οτι το κράτος σχετικά πρόσφατα τα πούλησε και ήρθε τωρα η ώρα η καλή να φύγουν,αλλά λογω της κακομεταχείρισης που δέχθηκαν επειδή ήταν στο έλεος του καιρικών συνθηκών υπάρχουν μια σωρεία προβλημάτων φαντάζομαι είτε στου κινητήρες,είτε στο σύστημα προσγείωσης κτλ (γνώμη μου,θα διατηρούνταν καλύτερα αν ήταν υποστεγασμένα). Μπορεί όμως σαν κλασσικοί Έλληνες να μην είχαμε ορισμένοι την αίσθηση της αξίας αυτών των Airbus και τα 《πετάξαμε》σε μια γωνια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και ας γίνουν οτι θέλουν,και αν δεν βρισκόταν αγοραστής εκει θα ήταν μέχρι να σαπιζαν απο την σκουριά. Λίγοι εδω στην Ελλάδα έχουμε την αγάπη για να αναστήσουμε παλιά αεροπλάνα,ετσι θέλω να πιστεύω. Απορώ πιο μάγκες είναι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που διατηρούν ακόμη πλόϊμα DC3(η Ντακοτα που είχε έρθει στα Γιάννενα απο τον Καναδά ήταν 70 χρονών),DC4 που είναι περασμένων γενεών και εμείς εδω ούτε να προσέξουμε λίγο αεροπλάνα που δεν έχουν ούτε 25 χρόνια απο την πρώτη πτήση τους. :cry:

Eμεις θέλαμε να πετάξουν τα αεροπλάνα φίλε Άρη αλλά αυτοί δεν θέλανε....