Olympic Air Dash8 Q400

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το SX-BIU σημερα αναχωρει για βουδαπεστη σταση ανεφοδιασμου και Μπίντγκοστς τον τελικο προορισμο του στη Πολωνια.

Το οποίο τελικά κατέληξε στην Βαρσοβία για σήμερα.. Αυριο θα συνεχίσει για τον προορισμό του..

Έχω παρατηρήσει στα περισσότερα DH4 της ΟΑ ότι οι κινητήρες εξωτερικά είναι αρκετά βρώμικοι και σε κάποιους στα sticker με τους κύκλους είναι αποκολλημενα μερικώς...γιατί έτσι; μου θυμίζει τα ΑTR της παλιας ΟΑ...

Χριστός ανέστη.

Το SX-OBF μου εχει πει ένας που δουλεύει στο Ελευθέριος Βενιζέλος οτι είναι ενα πολυ προβληματικό αεροπλάνο καθώς βγαζει πολλά προβλήματα με τις πόρτες λογω παλαιότητας και ρωτάω διότι πολλές φορές εχω διαπιστώσει πως εχει μείνει σε πολλά αεροδρόμια λογω τεχνικών προβλημάτων όπως και σήμερα στην Μυτιλήνη,αληθεύει;

7 ετων αεροπλανο δεν ειναι και ...παλιο. Αν πραγματι ειναι προβληματικο μαλλον κατι άλλο συμβαινει.

Το θέμα με τις πόρτες στο 400ρι είναι ευρέως γνωστό! ΔΕΝ φταίει το αεροσκάφος! Οι πόρτες του απαιτούν ''ειδική'' μεταχείριση, μπορούν πάρα πολύ εύκολα να ''κρεμάσουν'' και ως συνέπεια το αεροσκάφος να μείνει AOG διότι απαιτείται maintenance action για το reset! Η εταιρία στέλνει συνεχώς Μηχανικούς σε όλους τους σταθμούς (προ ημερών Μηχανικός πήγε στην Μάλτα) ώστε να εκπαιδεύουν συνεχώς τους hadlers, δυστυχώς όμως αρκετοί απο το προσωπικό, ειδικά το εποχιακό, δεν μεταχειρίζεται σωστά τις πόρτες με τα γνωστά επακόλουθα!

Όσων αφορά την βρωμιά, σε εκείνο το σημείο εσωτερικά του cowl βρίσκεται το DC starter/generator και η ''μαυρίλα'' είναι από τα brushes του..

Ωραίος ο bladerunner !

Re: Aegean Cabin Crew

aakunz":2ecefiq0 said:
Έχω την εντύπωση πως σε πρόσφατες πτήσες είδα μέλη πληρώματος που είχα δει σε πτήσεις με Α320 της Α3 να πετούν ως μέλη καμπίνας Q400 της ΟΑ. Αν ισχύει αυτό, μάλλον δεν έχουν ανάγκες σε προσωπικό για το τρέχον και το προσεχές διάστημα.

Μήπως αυτός είναι ο λόγος που το OBH κάνει όλες αυτές τις (υποθέτω εκπαιδευτικές) πτήσεις τις τελευταίες μέρες;

Re: Aegean Cabin Crew

Το SX-OBH έμαθα ότι έχει μετατραπεί σε ασθενοφόρο (με πέντε μόνιμα εγκατεστημένα φορεία) και καμιά εικοσαριά μόνο καθίσματα.
Μήπως έχει να κάνει αυτό με αυτές τις πτήσεις;

Μετρημένες φαίνεται πως είναι οι μέρες των Q400 (κληρονομιά από την ΟΑ). Από το θερινό πρόγραμμα 2022 (που έχει φορτωθεί μεν, αλλά οι πτήσεις δεν είναι διαθέσιμες προς κράτηση) δε φαίνονται στο πρόγραμμα, ενώ αντικαθίστανται από ATR72 ;)