Olympic leased aircraft 2009

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ειναι ψυχολογικο θεμα.Πολλοι δε μπαινουν σε ATR,γιατι δεν εχουν γνωση του αεροπλανου ως αντικειμενο,παρα μονο ως μεταφορικο μεσο.Βλεπουν ενα μικρο αεροπλανο και τους πιανει πανικος.Ετσι και οταν ακουν την ταδε αγνωστη βουλγαρικη εταιρια μενουν καγκελο και τους βγαινουν ολες οι φοβιες.Κατα τη γνωμη μου ειναι απολυτως κατανοητο...

Το πρόβλημα είναι οτι πολλοί επιλέγουν ΟΑ ακριβώς επειδή νιώθουν πιο ανετα από άποψη ασφάλειας, καλύτεροι πιλότοι, καλύτερα συντηρημένα αεροπλάνα, κτλ, άσχετα αν στην πράξη όλα ασφαλή είναι. Αλλα όταν εχεις κλείσει εισιτήριο με ΟΑ γι αυτό ακριβώς το λόγο και βλέπεις τους Βουλγαρους, Σλοβάκους, Τσέχους, κτλ κάπου τσαντίζεσαι και με το δίκιο σου. Πέταξα πέρσι με MAP airlines, κάτι τέτοιο, Αυστριακών συμφερόντων νομιζω, με ένα MD κάτι. Από τότε δεν έχω ξανασχοληθεί με την ΟΑ, τώρα με την MIG το ξαναβλέπουμε.

Εγω θεωρω οτι δεν ειναι σωστο να διαγραψεις τελειως την ΟΑ επειδη εχει τα νοικιασμενα αεροπλανα.Αν σε βολευει η ωρα/τιμη μπορεις να ρωτησεις στο κατω κατω με τι αεροπλανο γινεται η πτηση το τηλεφωνικο κεντρο...!

Είναι όντως ψυχολογικό το θέμα τουλάχιστον για μένα που δεν γνωρίζω τίποτα από το αντικείμενο.Μπορεί βέβαια κάποιος να μου πει ότι της Air Via το Airbus είναι νεότερο από οποιοδήποτε αεροσκάφος της ΟΑ αλλά εμένα μου δημιουργεί ανασφάλεια, καινούριο ήταν και το 737 των Τουρκικών αερογραμμών που έπεσε.

ΥΓ Ευχαριστώ για το link, fotis κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Σιγουρα για τους περισσοτερους ειναι κυριως ψυχολογικο.Βεβαια η λυση που ανεφερε ο NFEEFE ειναι πολυ απλη και καλη.Σιγουρα η εταιρια ξερει απο πριν ποιες πτησεις
θα κανουν τα νοικιαρικα.Οποτε και ειναι σχετικα ευκολο να το μαθεις.

Απο εκει και περα προσωπικα θα τα ξιδευα με ολους αν και βεβαια θα προτιμουσα τουλαχιστον να ηταν ελληνικη η εταιρια,οχι οτι οι Ελληνες ειναι καλυτεροι απλα
θα ενοιωθα ποιο καλα.

NFEEFE":18ydlmno said:
Τις πτησεις απο Hellas Jet-AirVia απ'οσο εχω παρατηρησει δε μπορεις να τις κλεισεις on-line.Αν δειτε παραλληλα schedules and availability και online bookings θα το παρατηρησετε κι εσεις για 14 Απριλιου ATH-SKG.Το ιδιο πχ για 21 Απριλιου ATH-FCO με τη πρωινη.

Αυτό παρατηρείται μήνες. Τόσο δύσκολο είναι να το διορθώσουν;

Ας κλείσει εδώ κάπου όπως το θέμα "πετάω" ή "δεν πετάω" με νοικιάρικο. Το θέμα εδώ είναι ποια είναι τα νοικιάρικα.

Σήμερα το δρομολόγιο για τη Φρανκφούρτη το κάνει ένα α/φος με κωδικό HLA.Τι είναι αυτό;Πάντως SX-HLA δεν πρέπει να είναι,δεν το βρίσκω πουθενά.

Τελικά το βρήκα:
http://www.airpics.net/photo/OM-HLA-Boe ... e-Air/5044

Φαντάζομαι ότι τα έχουν νοικιάσει για τη θερινή περίοδο.Πότε λήγει όμως αυτή;

Αυτο εχει αναφερθει και σε προηγουμενο ποστ:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=15&t=6114&st=0&sk=t&sd=a&start=15#p88164

Λογικα ειναι νοικιασμενα μεχρι το τελος του Σεπτεμβρη.Βεβαια οι συμβασεις ανανεωνονται καθε τρεις και λιγο γιατι μιλαμε για wet lease...Λογικα ομως θα ειναι εδω ολο το καλοκαιρι...!

Από τι 'εχουμε διαβάσει αλλά και έχουμε δει κάθε χρόνο για την Hellas Jet έχουν κάποια συμφωνία για μεγάλο διάστημα τώρα για το Β733 της Seagle Air έχει έρθει 2-3 φορές φέτος και έχει φύγει (μιλάμε για λογαριασμό της ΟΑ) οπότε νομίζω πως είναι κάτι προσορινό. Πάντως έχει έρθει πάρα πολλές φορές αυτόν τον καιρό στην Κω.
Eπίσης σήμερα πετάει και η Αστρα για την ΟΑ. Μου φαίνεται πως οι πτήσεις με την Αστρα θα σταματήσουν μετά το Πάσχα εν όψη της συμφωνίας με την ZF. Η Αστρα στο site της αναφέρει κάτι σχετικό με τη συνεργασία της με την ΟΑ.