Πρόγραμμα Icarus

• Thread starter Thread starter sv8fmz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με την Olympic American Express και την Χρυσή Olympic American Express παίρνεις μίλια στο Icarus για κάθε ευρώ αγορών που κάνεις με την κάρτα αυτή. Κάτι ανάλογο που έχει η τράπεζα πειραιώς με την Mastercard και το Miles and More.
Αναλυτικά.. Με την απλή παίρνεις:
2 μίλια για κάθε Eυρώ 1 αγορών εισιτηρίων της Olympic Airlines.
1 μίλι για κάθε Ευρώ 1 υπολοίπων αγορών.
1 μίλι για κάθε Ευρώ 1 αναλήψεως μετρητών.
Και επιπλέον:
2.000 μίλια με την ενεργοποίηση της κάρτας σας!
Διπλά μίλια με κάθε χρήση της νέας σας κάρτας τους 3 πρώτους μήνες

Με την χρυσή:
4 μίλια για κάθε Eυρώ 1 αγορών εισιτηρίων της Olympic Airlines.
2 μίλια για κάθε Ευρώ 1 υπολοίπων αγορών.
2 μίλια για κάθε Ευρώ 1 αναλήψεως μετρητών.
Και επιπλέον:
5.000 μίλια με την ενεργοποίηση της κάρτας σας!
Διπλά μίλια με κάθε χρήση της νέας σας κάρτας τους 3 πρώτους μήνες

Λεπτομέριες εδώ: http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=6114&la=1 και εδώ http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=6115&la=1

MerNion":1lrwegkw said:
Με την Olympic American Express και την Χρυσή Olympic American Express παίρνεις μίλια στο Icarus για κάθε ευρώ αγορών που κάνεις με την κάρτα αυτή. Κάτι ανάλογο που έχει η τράπεζα πειραιώς με την Mastercard και το Miles and More.

Αν ήταν και της Ολυμπιακής Visa ή Mastercard (που έχει πλέον μεγαλύτερη αποδοχή, ειδικά στο Internet), θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη Miles&More Mastercard...

Απ' τη στιγμή που στο Ικαρο δεν μπορείς να εξαργυρώσεις μίλια με άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες (όπως στις συμμαχίες) είσαι αναγκασμένος να μαζεύεις μίλια μόνο για τις ΟΑ. Παρ' όλα αυτά, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και φαίνεται πολύ προσεγμένη. Η δική μου απορία έγκειται στο παρακάτω: η συνδρομή της απλής είναι €24 και της χρυσής €120. Και στις δύο περιπτώσεις σου λέει ότι αν κάνεις χρήση αξίας €2000 ετησίως, δεν σου χρεώνουν συνδρομή. Μήπως, λέω μήπως, έχουν κάνει κάποιο λάθος; Αν ήταν έτσι όσοι κάνουν χρήση άνω των €2000, τη χρυσή θα έπαιρναν... :roll:

εκτός αυτού η χρυσή κάρτα σου δίνει άμεσα gold status στο icarus δηλαδή business class check in lounge access κτλ τκλ

βέβαια λογικά δεν ξέρω αν θα επεκτείνεται και στα συνεργαζόμενα Lounge στο εξωτερικό

Άσχετο, γιατί ούτε η aegean αλλά ούτε και η ολυμπιακή δεν δίνουν επιλογή αναβάθμισης θέσης όπως δίνουν όλα τα ffp προγράμματα έξω;

Τελευταία είχα κάνει κάτι πτήσεις με ΟΑ (Κω-Αθ-Κω τι άλλο??) και είχα ξεχάσει να περάσω τα μίλια.
Λοιπόν έστειλα e-mail στο τμήμα Icarus τα boarding passes. Περίμενα απάντηση την επόμενη αλλα δεν μου ήρθε! Τηλεφώνησα και μου είπαν πως τα μίλια περνούνται 3 περίπου μερές μετά την αίτηση ανευρεσής τους και μου είπε (μία πολύ ευγενέστατη κοπέλα) ότι τα δικά μου περάστηκαν επίσης με ρω΄τησε αν με το ε-μαιλ που έστειλα είναι το μόνιμο και αν είναι να μου στέλνουν εκεί τα ενημερωτικά.Σμρ το βράδυ διαπίστωσα πως είχα ένα ε-μαιλ απο την ΟΑ με:
*Αναλυτική κατάσταση του λογοριασμού με όλες τις π΄τησεις που έχω περάσει μίλια και πόσα είναι συνολικά
*Πίνακα με πόσα μίλια μπορώ να έχω award ticket για κάθε προορισμό
*Τη διαδικασία κράτησης award ticket
*Την αίτηση για την εξαργύρωση μιλίων
*Τα μίλια που κερδίζω σε κάθε διαδρομή
*και τέλος παράδειγμα για το πως εξαργυρώνονται τα μίλια

Μετά από όλο αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ΟΑ και κατά επέκταση στους εργαζομένους της που μετά από την λογοκρισία που δέχονται απο τους επιβάτες τους και μη παραμένουν ευγαινέστατοι και προθημοι να μας εξυπηρετήσουν! :great:

aakunz":2wdek6zg said:
Απ' τη στιγμή που στο Ικαρο δεν μπορείς να εξαργυρώσεις μίλια με άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες (όπως στις συμμαχίες) είσαι αναγκασμένος να μαζεύεις μίλια μόνο για τις ΟΑ. Παρ' όλα αυτά, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και φαίνεται πολύ προσεγμένη. Η δική μου απορία έγκειται στο παρακάτω: η συνδρομή της απλής είναι €24 και της χρυσής €120. Και στις δύο περιπτώσεις σου λέει ότι αν κάνεις χρήση αξίας €2000 ετησίως, δεν σου χρεώνουν συνδρομή. Μήπως, λέω μήπως, έχουν κάνει κάποιο λάθος; Αν ήταν έτσι όσοι κάνουν χρήση άνω των €2000, τη χρυσή θα έπαιρναν... :roll:

Ναι αλλά μήπως δεν μπορούν να βγάλουν όλοι χρυσή λόγω παραπάνω απαιτήσεων σε εισόδημα κτλπ?? Δεν τα πάω καλά με τις πιστωτικές αλλά είμαι σίγουρος ότι οι χρυσές κτλπ έχουν ένα μίνιμουμ ετήσιο εισόδημα αν κ στην Ελλάδα νομίζω ότι είναι σε χαμηλά πλαίσια

Σε άλλες χώρες, οι τράπεζες ειναι ιδιαίτερα αυστηρές στα κριτήρια παροχής καρτών, αναλογα με την οικονομική άνεση του πελάτη. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες τράπεζες στην Ελλάδα μοιράζουν τις χρυσές χωρίς να λαμβάνουν υπ 'οψιν το εισόδημα. Η Πειραιώς μου έδωσε τη Χρυσή Miles&More χωρίς να με ρωτήσει αν ήθελα χρυσή ή όχι με σχεδόν ανύπαρκτη πελατειακή σχέση και αρχικό μηνιαίο όριο Χρυσής τα 800€ (!), ενώ όταν έκανα την αίτηση για την AMEX Icarus, με ρώτησαν ποια κάρτα (απλή ή χρυσή) προτιμούσα να πάρω... Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα εισοδήματος όσο είναι θέμα μάρκετινγκ και το υποτιθέμενο πρεστίζ που αποκομίζεις έχοντας μια χρυσή αντί για μία απλή κάρτα.

Πιστεύω ότι το Icarus πλεονεκτεί δεδομένου ότι δίνει full mileage ανεξαρτήτως ναύλου, έχει χαμηλότερες απαιτήσεις για έκδοση award, εν αντιθέσει προς άλλα προγράμματα που σου δίνουν 125 μίλια ανα πτήση. To Icarus Desk είναι απρόσμενα εξυπηρετικό, φαινόμενο που διευρύνεται στην εταιρεια, τώρα τελευταία. Εκεί που χάνει, είναι στις περιορισμένες επιλογές και συνεργασίες με άλλες εταιρείες... έστω στα code shared με CY, KM, VV, OK

Ήθελα να ρωτήσω αν εξαργυρώσω τα μίλια μου στο πρόγραμμα, αν θα φαίνονται στο σύστημα της Ολυμπιακής τα ταξίδια που έκανα ΠΡΙΝ εξαργυρώσω τα δωρεάν μίλια που απέκτησα ή αν θα σβηστούν! :|

Στο ενημερωτικό mail πάντως που στέλνουν όταν τους το ζητήσει ο πελάτης, πολλές (όχι όλες όμως) παλαιότερες πτήσεις δεν εμφανίζονται. Δεν ξέρω εάν έχουν διαγραφεί και από το σύστημα (δεν το πολυνομίζω), αλλά στο αρχείο που σου στέλνουν πιθανόν να μην μπορείς να τις δεις.