Qatar στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter A380
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Qatar στην Αθήνα

Πέταξε κανένας από Αθηνα - Doha με τα 320-200 ? Είναι καινούργια ή παλιά? IFE / personal monitor έχουν ?

όχι παραπάνω από πενταετία αλλά δεν έχουν προσωπική οθόνη. Οι ανέσεις καλές, συμπεριφορά του πληρώματος καλή.

Qatar στην Αθήνα

Αγαπημένη μου Qatar,
σε είχα συμπαθήσει πάρα πολύ αν και μέχρι τώρα δε μου είχε δοθεί η ευκαιρία να σε κάνω παρέα.
Ανυπομονούσα να γίνουμε φίλοι φέτος το Φλεβάρη. Για το λόγο αυτό σε προτίμησα όταν έκλεινα τα εισιτήρια για τις χειμερινές διακοπές μου με τη σύζυγο και τα παιδιά στην Ταϊλάνδη.
Για να σου πω τη μαύρη (ηλιοκαμμένη) αλήθεια, υπήρχαν και άλλες δύο οικονομικότερες λύσεις.
Η μία ήταν η Egypt Air την οποία απορρίψαμε ασυζητητί και η άλλη ήταν η Gulf Air της οποίας όμως οι ανταποκρίσεις δεν ήταν οι καλύτερες. Θα έπρεπε να περάσουμε γύρω στο πεντάωρο στο αεροδρόμιο του Bahrain. Κάτι τέτοιο όμως δεν το ήθελα αφού, εκτός της συζύγου, θα με συνόδευαν και τα δύο μας βρέφη ηλικίας 18 και 2 μηνών αντίστοιχα.

Όμως αγαπητή μου Qatar...
δεν είσαι εντάξει!!!
Άλλαξες το πρόγραμμά σου και στην επιστροφή μας εφαρμόζεις το θερινό.
Πολύ καλά κάνεις (άλλωστε με το που περνάει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη μυρίζει καλοκαιράκι)
αλλά, καλή μου, δε νομίζεις πως θα πρέπει να ενημερώνεις και τους επιβάτες σου;
Έπρεπε να το ανακαλύψω μόνος μου και τυχαία;
Μάλιστα όταν σε πήρα τηλέφωνο προσπάθησες αρχικά να μου ρίξεις στάχτη στα μάτια λέγοντάς μου ότι άλλαξε η ώρα.
Μα, αγαπητή μου Qatar, όταν αλλάζει η ώρα μιας πτήσης δεν αλλάζει ο κωδικός της. Μου είπες ψέματα και με πλήγωσες.
Ακόμα περισσότερο όμως, πληγώθηκα όταν μου είπες τις εναλλακτικές λύσεις ανάμεσα από τις οποίες έπρεπε να επιλέξω μια και δε δέχτηκες να ικανοποιήσεις το αίτημά μας:
α) αποδοχή της αλλαγής,
β) αλλαγή ημερομηνίας,
γ) ακυρώση εισιτηρίων.

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά κούκλα μου;
Σαφώς και δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις κάτι παραπάνω, αλλά...
Πού είναι το ανθρώπινό σου πρόσωπο;
Δε μιλάμε για οποιουσδήποτε επιβάτες...
Δύο βρέφη ταλαιπωρείς έτσι χωρίς να τα ενημερώνεις καν...

Κρίμα καλή μου...
με απογοήτευσες...
δεν πειράζει όμως, εσύ να είσαι καλά (κι εμείς καλύτερα)!

Πέθανε ο πιλότος κατά την διάρκεια της πτήσης. Ποιος προσγείωσε το αεροσκάφος…;.;..;.
Η αεροσυνοδός…;

http://www.hbnews.gr/permalink/40561.html

Ο δεύτερος πιλότος ίσως?Δεν αναφέρει εάν ήταν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης αυτός που μας άφησε...

Και στο bt με βάση την Καθημερινή. :arrow: http://www.businesstraveller.com/news/qatar-airways-to-launch-athens-new-york-route

Στο site της QR και του ΑΙΑ δεν υπάρχει ακόμη κάτι. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή φαίνεται ακόμη μία φορά η απουσία ενός εξειδικευμένου αεροπορικού μμε, όλοι πιάσαν και έκαναν copy paste το δ/τ. Άντε, να το δεχτώ αυτό αλλά σήμερα τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες από πρωτογενές ρεπορτάζ κι όχι να περιμένουν πάλι δελτία τύπου...

ΥΓ
Η είδηση είναι πολύ θετική και πιθανότατα βάσει των λεγόμενων του Baker να μιλάμε μόνο για το ορεκτικό. Χωρίς ωστόσο κάτι παραπάνω, προσωπικά προτιμώ να μη σχολιάσω ακόμη...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αμφισβητούμε πια για τo δρομολόγιο. Ο Άραβας ήταν χτες στην Αθήνα και έδωσε συνέντευξη τύπου (το είδα στο Μέγκα που κατάπιε την είδηση για την σύνδεση και είπε μόνο για το φιλέτο του Ελληνικού :roll: ). Το ότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα δεν νομίζω ότι σημαίνει και πολλά καθώς ο Baker κάνει κουμάντο έτσι και αλλιώς και όποτε θέλει ξελέει ακόμα και αν το έχει ανακοινώσει γραπτά.

Έχει ψωμί η υπόθεση:

-Συνδέεται με το Ελληνικό ακόμα και αν οι 3 φάκελοι είναι προς εξέταση;
-Συνδέεται με άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα πχ Ρόδο;
-Είναι άλλη μια κίνηση ισχύος των Καταριανών στην Ευρώπη; Το έχω ξαναγράψει κάπου, αλλά η ''επίθεση'' τους σε αγορές της ΕΕ είναι χωρίς προηγούμενο, στην Γαλλία έχουν αγοράσει τα φιλέτα του Παρισιού, ιστορικά ξενοδοχεία (αγορές που μετριούνται σε δις Ευρώ) , την PSG (η οποία φέρει χορηγό Emirates...), μπήκαν στην καλωδιακή τηλεόραση και το canal+ έχει εφιάλτες και η πρεσβεία του Κατάρ είναι στο κεντρικότερο σημείο, στην Αψίδα του Θριάμβου ώστε όλοι οι επισκέπτες να καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται.

Είναι σημαντικό αυτό που γράφτηκε και στο a.net: όλη η αεροπορική αγορά μένει παγωτό με μια τέτοια κίνηση...Δεν είναι οι 150-200 επιβάτες που θα χάσουν οι legacy στο ΑΤΗ, αλλά φανταστείτε τι έχει να γίνει αν στήσουν το ίδιο σκηνικό στην Ισπανία, στην Ιταλία ή ακόμα και στην Γαλλία...Λεφτά υπάρχουν άλλωστε.

Εγώ αναρωτιέμαι αν η ΕΕ πεί όχι στην συγχώνευση Aegean/nOA τι θα κάνει η Qatar γιατί μια εξαγορασούλα της ΟΑ σημαίνει πως βάζει γερά το πόδι στην Ευρώπη και θα κλάψουν μανούλες. Υποθέσεις πάντα....

Η αλήθεια είναι ότι παρακαλεί εδώ και 3-4 χρόνια (και) η QR να αγοράσει την ΟΑ (παλιά, νέα και αθάνατη).
Επειδή όμως συνωστίζονται 5-6 άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες-μεγαθήρια για τον ίδιο λόγο, βλέπω να γίνει σκληρή μάχη...
Ελεος πια ...

Flesland, προσωπικά δεν αμφισβήτησα, άλλωστε όπως λές ολόκληρος Baker ήρθε και τα ανακοίνωσε, απλά με πήρε το παράπονο γιατί να μην έχουμε περισσότερες πληροφορίες ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας κι όχι τη ξερή αναπαραγωγή του δελτίου τύπου...

Στο ψωμί της υπόθεσης, όντως οι πιθανές προεκτάσεις είναι αμέτρητες, ωστόσο οι αεροπορικές συγκεκριμένα προκαλούν ιδιαίτερα ρίγη. Κάπου διάβασα μάλιστα ότι δεν θα πούν όχι σε συνεργασία για τάισμα της γραμμής απ΄ την ανατολική Ευρώπη όπερ έρχομαστε στον thange που πολύ σωστά υπέθεσε την ΟΑ ενώ εγώ είχα σκεφτεί την (Ο)Α3.

Πραγματικά, αδημονώ να μάθουμε τίποτις περισσότερο, γιατί οι Καταριανοί βλάκες δεν είναι...

ΥΓ
Ψάχνω περισσότερες λεπτόμερειες για την περίφημη 5th freedom αλλά δεν έχω βρεί κάτι παραπάνω απο έναν απλό ορισμό και μερικά κλασσικά παραδείγματα. Μπορεί ας πούμε να τη χρησιμοποιήσει η οποιαδήποτε μη εγκατεστημένη στην ΕΕ αεροπορική από οπουδήποτε στην Ευρώπη για οπουδήποτε στην Αμερική? :7: