Ryanair στην Ελλάδα

  • Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
etzanidi":36i6zaly said:
Επισης αναρωτιεμαι γιατι ειναι σωστο εγω που κανω web check in και δεν εχω αποσκευεσ να πληρωνω το ιδιο εισιτηριο με τον επιβατη που μεταφερει 2 βαλιτσες και αλλη μια on board και
θελει να κανει και airport check in (οποτε απασχολει και τον υπαλληλο)
Δεν θα ητανε πιο σωστο να σου λεγε η AEGEAN για παραδειγμα κανε web check in ,εχε μονο μια βαλιτσα on board μεχρι καποιο βαρος και θα παρεις εκπτωση 50 euro?
Φανταζομαι ναι,το ιδιο κανει και ι Ryanair αλλα δεν σασ αρεσει.
Δεν μπορεις να ταξιδευεις με 12 euro και να θες να παρεις και το μισο σου σπιτι μαζι και εγω δεν ξερω τι.Λιγη λογικη δεν βλαπτει/

Δεν διαφωνώ, έχεις δίκιο επι της αρχής, κ σαν σκέψη αυτό που λες είναι σωστό. Αλλά:

Η Α3 κ οποιαδήποτε Α3 θα σε αφήσει να πάρεις πάνω απο 15 κιλά, δεν θα σε χρεώσει 20 ευρώ το επιπλέον κιλό αν τολμήσεις να πάρεις κατα λάθος 16, δεν θα χρεώσει 5 ευρώ για web check in, δεν θα χρεώσει 10 ευρώ την κάρτα σου επειδή...τόλμησες να πληρώσεις με αυτήν, δέχεται κάρτες αν χρειαστεί να πληρώσεις κάτι επιπλέον στο αεροδρόμιο, θα σε μεταφέρει στην επόμενη πτήση αν την χάσεις (η αν η πτήση σου δεν εμφανιστεί) κ δεν θα σε παρατήσει εκεί, έχει μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία ξέρεις οτι κάποιος θα απαντήσει, θα βγάλεις άκρη κ δεν θα χρεωθείς 2 ευρώ το λεπτό για να τολμήσεις να τους πάρεις τηλέφωνο κτλ κτλ. Οπότε που είναι η έκπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά.

Η FR είναι σούπερ αν πας κάπου για 2 μέρες με μια τσάντα στον ώμο, κ έχεις 'άκρες' στον προορισμό σου, ώστε σε περίπτωση 'αστοχίας υλικού/εταιρείας' να έχεις κάποιον να σε βοηθήσει. Αλλά κ πάλι, κάποιες χρεώσεις δεν τις γλυτώνεις. Δεν λέω οτι άλλοι δεν το κάνουν, αλλά η FR το έχει παρά..&#%^#^&8 τελευταία.

Κ επειδή φεύγουμε απο το θέμα μας, κ ας κλέισει αυτή η παρένθεση εδώ, δεν είμαι ενάντια στην εταιρεία, έχω πετάξει μαζί τους 11 φορές, ομολογώ φτηνά, με την τελευταία πριν περίπου 2 χρόνια προτού αρχίζουν να χρεώνουν τα πάντα. Καταλαβαίνω ό,τι γράφεις γιατί 'αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει', αλλά ας είμαστε κ λίγο ρεαλιστές. Μία φορά απο τις 11, την γλύτωσα στο ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ενώ ένας φίλος μου ακόμα με ξεχρεώνει απο το μη σεβαστό ποσό που χρειάστηκε να πληρώσω για να γυρίσει απο το αχεμ, 'Όσλο', όταν τον παράτησαν εκεί, αφού το αεροπλάνο 'χάλασε' κ δεν έστειλαν άλλο κ του ζήτησαν να...ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ!

Κ ας ανοίξουμε άλλο θέμα για την εταιρεία γενικά, γιατί μάλλον αυτά δεν θα πρέπει να γράφονται σε αυτό το thread.
 
YCNZ":1w4l7hqe said:
ένας φίλος μου ακόμα με ξεχρεώνει απο το μη σεβαστό ποσό που χρειάστηκε να πληρώσω για να γυρίσει απο το αχεμ, 'Όσλο', όταν τον παράτησαν εκεί, αφού το αεροπλάνο 'χάλασε' κ δεν έστειλαν άλλο κ του ζήτησαν να...ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ!
Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι???
Ακόμα και η FR δεν μπορεί να αποφύγει τον κανονισμό της ΕΕ. Στο site της έχει σχετική μνεία. (http://www.ryanair.com/site/FAQS/docs/EU261.pdf) και (http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php ... ledflights).
 
Ίσως τώρα να υποχρεώθηκαν να το αλλάξουν/να αναγνωρίσουν την δικαιοδοσία της Ένωσης, κ να δίνουν λίγα περισσότερα δικαιώματα στον επιβάτη, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν το έχω προσέξει τελευταία. Αν όντως το άλλαξαν, τότε είναι καλό κ θετικό.
 
ο καθένας διαλέγει την εταιρεία που πετά, γιατι έτσι γουστάρει.
θα διαλέξω την fr γιατι ίσως να με βολεύουν οι τιμές και οι ώρες και πολλά αλλα.
επειδή τώρα τελευταία το πετάμε πολύ συχνά το τροπάριο ....είμαστε έλληνες και σκεφτόμαστε σαν έλληνες, ας κοπεί επιτέλους .
δυστυχώς η ευτυχώς έτσι είναι η ελλάδα, δεν υπάρει εύκολη προσβαση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας .
εκτός απο αθήνα καμία άλλη πολή δεν έχει χαμηλού κόστουσ εταιρείες τόσες πολλές για ενναλακτική λύση. Αν γουστάρει να έρθει επιτέλουσ μια εταιρεία στο βόλο, στην αθήνα στη Θεσσαλονίκη η όπου αλλου θέλει ασ έρθει και να μην μας το παίζουν και δύσκολοι.
δε φταίμε σε όλα εμείς.
επίσης συμφωνώ με κάποιον που έγραψε ότι αν πρέπει να παω 2-3 ώρες μέχρι το βόλο και άλλες πόσες ώρες απο το γερμανικό χωρίο η αγγλικό χωριο στην πόλη που θέλω ...( γιατι οσο να ναι κι αλλα έξοδα θέλει), όπως επίσης και αν με χρεώσουν ένα σωρό άλλα όπωσ την τουαλέτα, αν έχω πολλα κιλά πανω μου επειδή δεν εχω κάνει διαιτα ( ναι που ακουστηκε ότι αν έχεις πλλα κιλά θα χρεωνεσαι σαν επιβάτης υπερβαρω, μισο λεπτό να πάω να κάνω την αναγκη μου μπασ και κατεβάσω τα κιλά μου ...ελεος) ..λοιπον καλυτερα να μην πάρω την εταιρεία αυτη.
δεν έχω κανένα προβλημα με την fr απλά ρε παιδια, καμια φορά μου την δίνει που έχει γίνει χειροτερο απο κτελ το αεροπορικό προιον .
ξέρω ότι πολλοι απο εσας διαφωνείτε, αλλα ειλικρίνα ειναι αποψή μου αυτη.
 
@etzanidi

Πολύ καλά όλα αυτά...Ολοι συμφωνούμε για τις βαλίτσες και τα web-check in κτλ...
Δεν μας είπες όμως ΓΙΑΤΙ η Ryanair ΔΕΝ μπόρεσε να πετάξει από Volos Airport, εεεε....sorry Athens North ήθελα να πω,εεεε...sorry Thessaloniki south δηλαδή....
 
Ταξιδιωτικος πρακτορας στο βολο μου ειπε οτι η ryanair θα ερθει του χρονου επειδη το καινουριο τερμιναλ δεν ειναι ετοιμο. Δε μπορει η ryanair να λεει οτι προσγειωνεται σε παραγκα 500τ.μ.ελεος!
 
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Ryanair πετά μόνο από το LHR Τ5 κ το MUC..η AirBerlin μόνο καταδέχεται τον Βόλο..ο πράκτορας ακούγεται ενημερωμένος..!
 
micha":351ok85b said:
Ταξιδιωτικος πρακτορας στο βολο μου ειπε οτι η ryanair θα ερθει του χρονου επειδη το καινουριο τερμιναλ δεν ειναι ετοιμο. Δε μπορει η ryanair να λεει οτι προσγειωνεται σε παραγκα 500τ.μ.ελεος!

Από τα πιο άκυρα που έχουν ακουστεί...
Ειδικά για την εταιρεία που ψάχνει τα πιο παράγκες και απομονωμένα αεροδρόμια της Ευρώπης για να πετάξει...
 
Συμφωνα με τον τοπικο τυπο του Boλου , η ryanair συμφωνησε με την νομαρχιακη αυτοδιοικηση και ξεκιναει τις πτησεις της απο μαιο(Μιλανο-Βολος και λογικα Λονδινο- Βολος).Δυστηχως δεν υπαρχει καποιο λινκ γιατι ειναι flash player (e-thessalia.gr 17/11 σελ 19). και για του λογου το αληθες οι εκπροσωποι της εταιριας ερχονται τον επομενο μηνα για συναντηση με τον ΕΟΤ για να διευθετηθουν οι τελευταιες λεπτομερειες
 
Επειδή συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, σαν να γίνεται νέα προσπάθεια να κατέβει Ελλάδα η Ryan.

Εκτός από τον all-time classic Βόλο, δημόσιες ανακοινώσεις είχαμε και εδώ… Σύμφωνα με αυτές, RHO, KGS και ΑΟΚ αναμένουν όχι μόνο την Ryan αλλά και την Jet2 (ποιοι είν’ τούτοι?)

Λέτε να τα καταφέρουμε και να φανεί πιά στη χώρα μας ο Μιχαλάκης? Βέβαια τα ερωτήματά μου τα έχω ο άμοιρος…

Θα καταλάβαινα κάθε μέρος να κυνηγούσε την Ryan για την πάρτη του αν υπήρχε αποκέντρωση κονδυλίων και αρμοδιοτήτων… Σίγουρα κάποιοι έπρεπε να κάνουν την αρχή αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το δει για όλους τους προορισμούς και να μην αβαντάρει κάποιους συγκεκριμένα… Βέβαια είναι αδύνατον να ανοίξει απ’ την πρώτη χρονιά πολλούς προορισμούς οπότε ίσως και εκεί να γίνει μια μικρή ψιλοσφαγή…

Links:
Για Βόλο
:arrow: http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=77215 (θέλει λίγη ώρα να φορτώσει η σελίδα)
Για Ρόδο-Κάρπαθο
:arrow: http://www.proodos.net/details.asp?ID=10196&catID=6
Για Κω
:arrow: http://www.kosdaily.gr/news/general/tourism/388-epafes-nikitiadi-me-aeroporikes-xamhlou-kostous

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται, βρήκα μία ενδιαφέρουσα σελίδα, όπου μέσω ερώτησης στη βουλή αναφέρονται οι περσινές παζαροπροσπάθειες να κλειστεί συμφωνία με τη Ryan...(Aν έχει ήδη δημοσιευτεί, sorry και το σβήνω...)
:arrow: http://www.bekiris.gr/erotisi_006.htm
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top