Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει την επιβάτιδα της Ryanair για την περίπτωση με την ηφαιστειακή τέφρα της Ισλανδίας και δεν αφήνει περιθώρια για «ελιγμούς» στην εταιρεία που αρχικά προσπάθησε να αποφύγει την αποζημίωση, ενώ δεν παρείχε κανενός είδους βοήθεια στου επιβάτες.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:
"Ο αερομεταφορέας οφείλει να παρέχει φροντίδα προς τους επιβάτες των οποίων η
πτήση ματαιώθηκε λόγω έκτακτων περιστάσεων, όπως αυτές της απαγορεύσεως
της εναέριας κυκλοφορίας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω της εκρήξεως του
ηφαιστείου Eyjafjallajökull"

και

"Το δίκαιο της Ένωσης δεν προβλέπει χρονικό ή χρηματικό περιορισμό της υποχρεώσεως παροχής
φροντίδας προς τους επιβάτες (διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, γεύματα, αναψυκτικά)"

http://www.flydeals.gr/αποζημίωση-λόγω-καθυστέρησης-ryanair/

Μπορεί να είναι λίγο off topic το θέμα, αλλά ακούγεται ( παραπληροφόρηση από κλασικά στόματα Ελλήνων πολιτών που το τόσο το κάνουν τοοοοοοοοοοοοόσο ) ότι και καλά η Ryanair τον Μάιο μήνα θα κλείσει..είπα να το γράψω αυτό γιατί πριν από λίγο το άκουσα να μου το λέει 3ο άτομο, σε ερώτησή μου :
- Γιατί δεν πετάς με την Ryanair που είναι πολύ φθηνή αεροπορική εταιρεία ? και μου απάντησε :
- Αφού τον Μάιο θα κλείσει, είναι υπερχρεωμένη :roll: ..
- Και ποιος σου το είπε αυτό?
- Α, παντού ακούγεται :?
- Δηλαδή που,γιατί έχω κλείσει κάτι εισιτήρια για Βαρκελώνη από Θεσσαλονίκη και τα έκλεισα κανονικά..
- Α, το έχω ακούσει να το λένε πολλοί από την Θεσσαλονίκη ότι η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου καλά
- Έγινεεεεεε!!

Μα με τίποτα δεν μπορεί να ευχαριστηθεί αυτός ο Έλληνας, όλα του ξινίζουν και για όλα να έχει άποψη..., εκτός αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και είμαι εγώ εκτός...δεν ξέρω τι να πω...

Δεν έχω δει ποτε καμία αεροπορική εταιρία Να σταματάει τις κρατήσεις ακόμη κ όταν εχει σκοπό να καταθέσει αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας... Αυτα γίνονται σε μια νύχτα συνίθως ακόμη κ για τις κρατικές (sabena πχ) .Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω πληροφορία απλά αναφέρω τι εχει δίξει η ιστορια....γεγονός ειναι ότι τα πράματα δυσκολεύουν για την εταιρία και τα "παράθυρα" που χρησιμοποιεί για να μην πληρώνει εισφορές για τα πληρώματα της,αποζημιώσεις σε ακυρώσεις πτήσεων κλπ αρχίζουν και "κλείνουν". Άλλο όμως να κλείσει σαν εταιρία και άλλο να σταματήσει τα δρομολόγια απο κάπιους ελληνικούς σταθμούς ... Διότι ως γνωστόν όταν δεν τα βρίσκει στις "διαπραγματεύσεις" με τους τοπικούς παράγοντες την κάνει απο τη μια μέρα στην άλλη και φέρει σαν δικαιολογία ότι : φταίει ο δήμαρχος, νομάρχης , ευρωπαϊκή Ένωση που όλοι αυτοί δε θέλουν να πετάτε με φτηνά εισιτήρια... Δεν ξέρω αν εχει αναφερθεί εδώ http://www.air-scoop.com/ ρίξετε μια ματιά για να καταλάβετε γιατί το εισιτήριο ειναι τόσο "φτηνό" και σκεφτείτε λίγο πόσο σας κοστίζει στην πραγματικότητα ....

Δεν ισχυει,απο τις λιγες εταιριες με τοσα κερδη,μην λετε οτι να ναι και ετσι βγαινουν οι ''ειδησεις'' απο τους ανταγωνιστες. :with:

Η πρώτη ανακοίνωση στα latest news της εταιρίας αυτή τη στιγμή είναι: RYANAIR REPORTS Q3 PROFIT OF €18M (UP 21%)
Με αύξηση κίνησης και με πιο τσιμπιμένες τιμές από ότι πέρσι. (TRAFFIC UP 3%, AVG FARES UP 8% - F.Y. GUIDANCE RAISED TO €540M). Πράγμα που μάλλον απαντά και στις φήμες.

Πράγμα που μάλλον απαντά και στις φήμες
μπορει να εχεις και δικιο,ομως πες μου καποια εταιρεια που θα γραψει για τον εαυτο της κατι αρνητικο. :wink:

Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι για κλείσιμο της Ryanair ούτε και βλέπω τον λόγο για την ώρα. Όμως η εταιρεία έχει μια πολύ περίπλοκη δομή στην ιδιοκτησία της, με πολλά συμβαλλόμενα μέρη/μετόχους σε καθεστώς που δεν ελέγχεται εύκολα, off shore, funds κλπ. Αυτό μόνο για να το έχουμε υπ'οψιν.

Ζήσης":e1kpt49h said:
Μπορεί να είναι λίγο off topic το θέμα, αλλά ακούγεται ( παραπληροφόρηση από κλασικά στόματα Ελλήνων πολιτών που το τόσο το κάνουν τοοοοοοοοοοοοόσο ) ότι και καλά η Ryanair τον Μάιο μήνα θα κλείσει..είπα να το γράψω αυτό γιατί πριν από λίγο το άκουσα να μου το λέει 3ο άτομο, σε ερώτησή μου :
- Γιατί δεν πετάς με την Ryanair που είναι πολύ φθηνή αεροπορική εταιρεία ? και μου απάντησε :
- Αφού τον Μάιο θα κλείσει, είναι υπερχρεωμένη :roll: ..
- Και ποιος σου το είπε αυτό?
- Α, παντού ακούγεται :?
- Δηλαδή που,γιατί έχω κλείσει κάτι εισιτήρια για Βαρκελώνη από Θεσσαλονίκη και τα έκλεισα κανονικά..
- Α, το έχω ακούσει να το λένε πολλοί από την Θεσσαλονίκη ότι η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου καλά
- Έγινεεεεεε!!

Μα με τίποτα δεν μπορεί να ευχαριστηθεί αυτός ο Έλληνας, όλα του ξινίζουν και για όλα να έχει άποψη..., εκτός αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και είμαι εγώ εκτός...δεν ξέρω τι να πω...

μη μου λες τέτοια κι έχω κλείσει ήδη για Μπορντώ και Εδιμβούργο!!! :wall:
Ρε λες ο Ολίρις να γίνει ξαφνικά Οραλάκις;;;; :banana:

Georgi1964":1trb0u4g said:
Πράγμα που μάλλον απαντά και στις φήμες.
μπορει να εχεις και δικιο,ομως πες μου καποια εταιρεια που θα γραψει για τον εαυτο της κατι αρνητικο. :wink:
Φαντάζομαι ξέρεις ότι η ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν είναι κάτι που κάνουν για δημόσιες σχέσεις αλλά υποχρέωση κάθε εταιρίας που είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο.
Έλεος, μας κλείνεις και το μάτι κιόλας.... :wall: