Τέλος με την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

• Thread starter Thread starter emmanuil
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
flightnumber":2zk4potv said:
Hastaroth":2zk4potv said:
Εν κατακλείδι:

1.Οταν δίνουμε λεφτά,ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ,πρέπει να παίρνουμε και κάτι σέ αντάλλαγμα.Το να πληρώνουμε γιά κάτι που δέν παίρνουμε είναι ληστεία.

2.Οταν δίνουμε λεφτά σέ κάποιο τηλεοπτικό κανάλι,το αντάλλαγμα που πρέπει να παίρνουμε είναι τηλεοπτικά προγράμματα και όχι διαφημίσεις.
Συγνώμη δε κατάλαβα... Βεβαίως και πέρνεις! Αγοράζεις τηλεοπτικό προϊόν.

Εγώ που δέν έχω τηλεόραση στο σπίτι μου,τί τηλεοπτικό προϊόν αγοράζω από την ΕΡΤ;

Καί έστω οτι έχω τηλεόραση,αλλά επιλέγω να μήν βλέπω ποτέ την ΕΡΤ.Γιατί πρέπει να την πληρώνω;

Με τι σειρά του το κανάλι έχει να αντιμετωπίσει πάμπολλα έξοδα.Πέρα από μισθούς, εκπομπές, δικαιώματα, στούντιο κλπ, είναι και οι συχνότητες που τις νοικιάζει απ' το κράτος, εξοπλισμός να φτάνει το σήμα παντού και πάρα πολλά άλλα.

Ωραία,κι'εμένα τί μέ νοιάζει;Αφού δέν τους βλέπω,άρα δέν είμαι πελάτης τους.Γιατί να τους πληρώνω;

3.Η λογική "ποιός δέν έχει τηλεόραση το 2007;" είναι εντελώς παράλογη.ΠΟΛΛΟΙ είναι αυτοί που δέν έχουν τηλεόραση,καί πολλοί χώροι επίσης (όπως π.χ.τά εργοστάσια ή γραφεία).
Αυτό είναι όντως άδικο...Αλλά σε όλα τα σπίτια έχουν εισβάλει οι τηλεοράσεις εν έτη 2007 (και 2 κ 3 και παραπάνω, άκουγα δε στη Νετ το πρωί ότι οι Έλληνες βλέπουμε κατά μέσο όρο 4!!!! ώρες την ημέρα!)

Οπως έγραψε κι'ό pingu,αυτό δέν σημαίνει οτι ΟΛΟΙ οι Ελληνες βλέπουν τηλεόραση 4 ώρες τη μέρα.Πολύ δέ περισσότερο δέν σημαίνει οτι όλοι οι Ελληνες βλέπουν ΕΡΤ 4 ώρες τη μέρα.

4.Αν δικαιολογείται η ύπαρξη κρατικού καναλιού,θά πρέπη να λειτουργή όπως όλα τα συνδρομητικά κανάλια-μέ συνδρομές μόνο από αυτούς που θέλουν να τό βλέπουν.
Αυτό δε μπορεί να γίνει ποτέ και πουθενά, για τα έξοδα που σου ανάλυσα πιο πάνω. Είναι ένα πάγιο! Εφόσον αποφασίσαμε να έχουμε δημόσια τηλεόραση...

Οχι!δέν ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να έχουμε δημόσια τηλεόραση.Οπως δέν ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να έχουμε δημόσια αεροπορική εταιρεία ή ΔΗΜΟΣΙΑ τράπεζα....

Hastaroth":2f3g9fwq said:
Ούτε γιά το ένδοξον hub μας καί τους άλλους ανά την επικράτεια αερολιμένες πληρώνουμε "χαράτσι" άν δέν τους χρησιμοποιούμε.Είδατε εσείς νά σάς έρχεται κάθε μήνα λογαριασμός από την ΥΠΑ;

Αγαπητέ μου hastaroth, με όλο τον σεβασμό, από πότε έγινε η Ελληνική ΥΠΑ οικονομικά ανεξάρτητη υπηρεσία? Εσένα δεν σου έρχεται εφορία κάθε χρόνο? Οι μισθοί των Υπατζήδων, από τα τέλη προσγειώσεων στα αεροδρόμια πληρώνονται? Δεν νομίζω.

Η ΥΠΑ δεν είναι ΔΕΚΟ ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Βέβαια στην Ελλάδα, καμμία ΔΕΚΟ δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο έργο.

Που το πάμε, πού το φέρνουμε, πάλι στην Αγγλία γυρνάμε. Η Βρεταννική ΥΠΑ δεν είναι δημόσιος οργανισμός. Είναι απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενος από την παροχή υπηρασιών που προσφέρει (πτυχία-άδειες κλπ). Και να φανταστεί κανείς ότι η Βρεταννική ΥΠΑ δεν έχει καμμία σχέση με τα αεροδρόμια και την εκμετάλλευσή τους. Δεν πέρνει δεκάρα από τον κρατικό προυπολογισμό. Όπως και το BBC, για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία. Αν δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, πέφτουν κεφάλια, γίνονται οι απαράιτητες κινήσεις (όπως σε κάθε σοβαρή εταιρέία) και το μαγαζί συνέρχεται.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που όλοι αυτοί πρέπει να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Εκτός από το προφανές (περιορισμός του κράτους) υπάρχει και το θέμα της ανεξαρτησίας του τύπου. Πώς θα μπορέσει ένας τηλεοπτικός σταθμός να φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα για το οποίο ευθύνεται ....το αφεντικό του (υπουργός ή πρωθυπουργός ή κυβέρνηση) ?

Το σκάνδαλο με την απάτη περί όπλων μαζική καταστροφής του Μπλέρ...το BBC το έβγαλε !

gonso":1cpg7agw said:
Όπως και το BBC, για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία. Αν δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, πέφτουν κεφάλια, γίνονται οι απαράιτητες κινήσεις (όπως σε κάθε σοβαρή εταιρέία) και το μαγαζί συνέρχεται.

Το BBC τα παίρνει κανονικά και με το νομό από τους πολίτες μέσω άδειας που πρέπει να πληρώσουν για να έχουν συσκευή (ή συσκευές) τηλεόρασης στο σπίτι τους.

€188 Για έγχρωμη τηλεόραση και €63 για ασπρόμαυρη (που πωλούνται ακόμα στα μαγαζιά)

Μπορείτε να φανταστείτε πόσα λεφτά μαζεύει. Αλλά δεν έχει ούτε ΜΙΑ διαφήμιση. Ούτε διακόπτει τα προγράμματα, ούτε ανάμεσα στα προγράμματα παίζουν διαφημίσεις. Έτσι όταν λέει 10:05 το εννοεί. Όσο για τις παραγωγές του... δείτε λίγο ΣΚΑΪ ή δείτε τα DVD των εφημερίδων.

Και τα αυτονόητα για τους Βρετανούς, 16:9, Stereo, Teletext, Επίγεια Ψηφιακή κτλ κτλ

http://www.tvlicensing.co.uk/

Φίλε Παναγιώτη, το είπαμε αυτό πιό πάνω. Όταν λέω οικονομική ανεξαρτησία, εννοώ ότι το BBC δεν βάζει χέρι στον εθνικό προυπολογισμό και το κράτος δεν έχει την παραμικρή παρέμβαση. Ούτε φυσικά στο ποιοί θα είναι στο ΔΣ. Έχει τα χρήματα του tv licensing (όχι όλα φυσικά) και αυτό είναι το μόνο έσοδο. Τεράστιο, αλλά μόνο αυτό.

gonso":3v4it8m4 said:
Hastaroth":3v4it8m4 said:
Ούτε γιά το ένδοξον hub μας καί τους άλλους ανά την επικράτεια αερολιμένες πληρώνουμε "χαράτσι" άν δέν τους χρησιμοποιούμε.Είδατε εσείς νά σάς έρχεται κάθε μήνα λογαριασμός από την ΥΠΑ;

Αγαπητέ μου hastaroth, με όλο τον σεβασμό, από πότε έγινε η Ελληνική ΥΠΑ οικονομικά ανεξάρτητη υπηρεσία? Εσένα δεν σου έρχεται εφορία κάθε χρόνο? Οι μισθοί των Υπατζήδων, από τα τέλη προσγειώσεων στα αεροδρόμια πληρώνονται? Δεν νομίζω.

Η ΥΠΑ δεν είναι ΔΕΚΟ ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Βέβαια στην Ελλάδα, καμμία ΔΕΚΟ δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο έργο.

Αγαπητέ gonso,επίσης μέ όλον τον σεβασμό,δέν νομίζω οτι τά εκ τής εφορίας έσοδα χρησιμοποιούνται γιά την κάλυψη τών δαπανών τών αεροδρομίων-τουλάχιστον όχι τού ενδόξου διεθνούς Hub μας,το οποίο κατασκευάστηκε,άν δέν απατώμαι,μέ αυτοχρηματοδότηση.Εξ ού και η εκμετάλλευσή του από την Χόχτιφ.

Αυτό που θέλω να πώ,γενικά,είναι οτι όταν πληρώνουμε ένα ποσό,πρέπει να παίρνουμε κάτι σέ αντάλλαγμα.Αν π.χ. εγώ δέν χρησιμοποιώ τίς υπηρεσίες ενός αεροδρομίου (δηλαδή τά συστήματα ελέγχου τών επιβατών,τήν PBB που θα διασχίσω γιά να πάω στό αεροπλάνο μου,αλλά καί-εμμέσως-την πίστα όπου σταθμεύει αυτό το αεροπλάνο,τόν τροχόδρομο που θα περάση γιά να πάη στο διάδρομο και τον διάδρομο από τον οποίο θά απογειωθή),τότε γιατί πρέπει να πληρώνω γιά αυτό το αεροδρόμιο;

Μέ την ίδια λογική λοιπόν,άν εγώ δέν βλέπω τά προγράμματα (δηλαδή δέν χρησιμοποιώ τίς υπηρεσίες) ενός τηλεοπτικού καναλιού,γιατί πρέπει να πληρώνω γιά αυτό το τηλεοπτικό κανάλι;

Καί άν επιλέγω να βλέπω-άρα και νά πληρώνω-γιά το τηλεοπτικό αυτό κανάλι,γιατί πρέπει αυτό που θα παίρνω να είναι οι διαφημίσεις καί όχι τηλεοπτικό πρόγραμμα;

gonso":3v4it8m4 said:
Όπως και το BBC, για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία. Αν δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, πέφτουν κεφάλια, γίνονται οι απαράιτητες κινήσεις (όπως σε κάθε σοβαρή εταιρέία) και το μαγαζί συνέρχεται.

Ακριβώς,χρησιμοποίησες την κατάλληλη λέξη:ΜΑΓΑΖΙ.Ενα μαγαζί όμως δέν αναγκάζει κανέναν να γίνη πελάτης του.Οι πελάτες επιλέγουν σέ ποιό μαγαζί θά πάνε.

Ακόμα λοιπόν ΚΑΙ το BBC,μέ το να υποχρεώνη κάθε κάτοικο τής Αγγλίας που αγοράζει τηλεόραση νά πληρώνη TV license,ουσιαστικά τού παίρνει λεφτά χωρίς να είναι βέβαιο οτι αυτά θα έχουν αντίκρυσμα (αφού ο εν λόγω κάτοικος μπορεί να επιλέξη να μήν βλέπη το BBC).

Είναι σα να λές έχω αμάξι, αλλά δε θέλω να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας γιατί το μετακινώ μόνο μια φορά το χρόνο και διανύω μόνο 100 μέτρα.
Το TV-license στο εξωτερικό έχει τη λογική τέλους συσκευής (στην Ιταλία πχ. είναι μια "Tassa di possesso" δηλ. "φόρος κατοχής").
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα και δε καταλαβαίνω γιατί αρνήσαι να τα κατανοήσεις...

Οφ τόπικ--> Όσο για το Ελ. Βενιζέλος, μα φυσικά και ένα τόσο μεγάλο έργο επιβάρυνε τον προϋπολογισμό, το κράτος είναι μέτοχος κατά 51%, και ποιός δε θυμάται τις ταμπέλες της ΕΕ στο αεροδρόμιο, δηλαδή και με κονδύλια της ΕΕ που κατευθύνθηκαν για όλους τους έλληνες. Τι να πούμε δηλαδή εμείς οι εκτός Αθηνών που πληρώσαμε ανοιχτόχερα και πληρώνουμε ακόμα για να γίνουν τα έργα για τους ολυμπιακούς αγώνες.
Σου επαναλαμβάνω και τελειώνω εδώ! Είναι πολύ εγωιστικό, σε μια κοινωνία, να σκέφτεσαι τι εξυπηρετεί εσένα και αν κάτι γίνεται και δε το "γεύεσαι" να γκρινιάζεις και να το θεωρείς αδικία. Δε φτιάχνεις έτσι κοινωνία...Και δυστυχώς όπως σκέφτεσαι εσύ, σκέφτονται αρκετοί! :roll: Τέλος εγώ δε νομίζω ότι έχουμε κάτι άλλο να πούμε για το θέμα...

Νομίζω φίλτατε flightnumber οτι δέν έχεις καταλάβει τί αρνούμαι να κατανοήσω.

Λοιπόν,επαναλαμβάνω:

Αρνούμαι να κατανοήσω γιατί πρέπει να πληρώνω ντέ και καλά χρήματα σέ μία επιχείρηση τής οποίας τίς υπηρεσίες δέν χρησιμοποιώ.

Η ΕΡΤ είναι μιά επιχείρηση μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων,όπως ακριβώς καί το Mega,Antenna,Star κλπ.

Δέν είμαι υποχρεωμένος να βλέπω τά προγράμματα ούτε τής μέν ούτε τών δέ,όπως ακριβώς δέν είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω τά παπούτσια μου από κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα ή ακόμη και να αγοράζω παπούτσια γενικώς.Συνεπώς,δέν είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω λεφτά σέ καταστήματα τών οποίων τίς υπηρεσίες ή τά προϊόντα δέν χρησιμοποιώ.

Τώρα,άν οι Ιταλοί δέχονται να πληρώνουν φόρο κατοχής τηλεοπτικών συσκευών,αυτό δέν σημαίνει οτι είναι σωστό να γίνεται έτσι.Δηλαδή άν αργότερα κάποιος αποφασίση οτι πρέπει να πληρώνουμε και φόρο κατοχής συσκευών CD,ηλεκτρικών σκουπών κλπ,θά πρέπη να το δεχτούμε;

Τέλος,δέν είναι καθόλου εγωϊστικό να γκρινιάζω και να θεωρώ αδικία το να πληρώνω γιά κάτι που δέν εξυπηρετεί εμένα,επειδή αυτό το κάτι απλώς "γίνεται"....

Hastaroth":3yqrukxq said:
Δε μπορώ να διανοηθώ όμως να πληρώνω ΕΡΤ στο λογαριασμό ρεύματος των κοινοχρήστων λες και βλέπει κανείς τηλεόραση στη σκάλα ή στον καυστήρα.

:D :lol: Απλά έγραψες

Hastaroth":3mkozsk2 said:
Δηλαδή άν αργότερα κάποιος αποφασίση οτι πρέπει να πληρώνουμε και φόρο κατοχής συσκευών CD,ηλεκτρικών σκουπών κλπ,θά πρέπη να το δεχτούμε;

Γιατί, θα μας ρωτήσουνε και θα αρνηθούμε? Για τον φόρο στα κάυσιμα που είναι μεγαλύτερος από την αξία του καυσίμου που αγοράζουμε, αντιδράσαμε? Δεν το δεχτήκαμε?

Χορεύουμε ακριβώς όπως μας πάιζουν.

Και να γίνει σαματάς και φασαρία στους δρόμους, γρήγορα θα κατευναστούν και θα ηρεμήσουν τα πράγματα μόλις ξεκινήσει να μεταδίδεται το Fame Story 4 ή το Survivor7.

Μα το ζήτημα δεν είναι αν έχεις ή όχι συσκευή τηλεόρασης! Πληρώνεις για την ΕΡΤ ως δημόσιο αγαθό και αναμένεις να δεις ανάλογο πρόγραμμα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να έχουμε μετρητές να παρακολουθούν ποιος βλέπει περισσότερο για να πληρώνει ανάλογα...

Το θέμα έχει ως εξής. Δέχομαι να πληρώνω ένα ποσό το έτος για να έχω δημόσια τηλεόραση, χωρίς διαφημίσεις, με πρόγραμμα ενός συγκεκριμένου επιπέδου και μάλιστα ανώτερου. Δεν επιτρέπεται η κρατική τηλεόραση να παίζει σαπουνόπερες, να πληρώνει αλογιστα για γιορτούλες στυλ eurovision και να επιχορηγεί κανονικότατα ποδοσφαιρικές ή μπασκετικές ομάδες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και από πάνω να έχει έναν πρόεδρο που θα διακυρήσσει πως στόχος της ΕΡΤ είναι να προσφέρει εφάμιλλο με την ιδιωτική τηλεόραση πρόγραμμα. Ντροπή :x

Από τη στιγμή που οι διοικούντες επιθυμούν να έχουν αυτή την ΕΡΤ, τότε θα πρέπει και εμείς να πάψουμε να πληρώνουμε, απλά!

Όσο για την περίπτωση μη πληρωμής της ΕΡΤ, να θυμίσω πως στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πληρώνεις κανονικά το ποσό, αλλά αυτό απλώς δεν πηγαίνει στην ΕΡΤ.