aakunz
Concorde-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- GRL
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGKC
giopan":137r0ren said:Διαπιστώνω ότι ένα μέρος (μικρό ή μεγάλο) της μάζας του μέσου Έλληνα δεν έχει ταξιδέψει ΠΟΤΕ με αεροπλάνο. Θεωρώ ότι η παραπάνω διαπίστωση προσδίδει στο αεροπλάνο σαν μέσο μεταφοράς επιπλέον πρεστίζ (κάτι για το οποίο ακους μόνο ότι είναι καλό, γρήγορο, ασφαλές, άνετο, ποιοτικό χωρίς να σου έχει τύχει να το χρησιμοποιήσεις δημιουργεί μύθο και ως εκ τούτου αυξάνει το πρεστιζ αυτών που τελικά το απολαμβάνουν). Άρα, συμπεραίνω ότι οι αεροπορικές μεταφορές και τα αεροπορικά ταξίδια (κοντινά ή μακρινά) συνεχίζουν να προξενούν δέος στον μέσο Έλληνα εν έτι 2008.
Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι. Πίστευα ότι ζούσαμε στην μετά jet-set εποχή. Επίσης έχουμε ξεπεράσει και την εποχή που βλέπαμε το αεροπλάνο και νομίζαμε ότι ήταν "σιδερένιο πουλί". Το αεροπλάνο δεν αποτελεί πλέον λύση πολυτελείας ούτε απευθύνεται κυρίως σε εκλεκτούς-πλούσιους που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Αποτελεί επιλογή του καθενός, απευθύνεται σε όλους. Το ότι εγώ μπόρεσα και ήρθα σε μία νύχτα από την άλλη άκρη της Ευρώπης για μία έκτακτη κατάσταση και έδωσα 600, δε με έκανε να νοιώθω ότι έχω πρεστίζ. Ανταποκρίθηκε στην ανάγκη μου να φτάσω γρήγορα στους δικούς μου. Το τελευταίο που με ένοιαζε ήταν τα λεφτά.
Το ότι μπορούμε και μπαίνουμε σε ένα αεροπλάνο για να πάμε κάπου, δε μας ανεβάζει στην εκτίμηση του κύκλου μας. Αν έχουμε αυταπάτες και νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι επειδή πληρώσαμε 145ευρώ για να πάμε Θεσσαλονίκη, απλή μετάβαση, τότε ίσως θα πρέπει να το ψάξουμε κάπου αλλού το θέμα: σε απωθημένα ή συμπλέγματα ανωτερότητας. Άρα κατ' εμέ, η σωστή λέξη είναι Complex και όχι Prestige.