Το υπ. Μεταφορών αναζητεί πλέον νέο, εναλλακτικό σχέδιο...

  • Thread starter Thread starter george_a
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Aν δεν κάνω λάθος, τα έξοδα μετεγκατάστασης έχουν δοθεί από το 2001. Ήταν μάλιστα μια ακόμα προσπάθεια 'επιδότησης' που δόθηκε μόνο στην ΟΑ και σε καμμία άλλη αεροπορική εταιρεία. Δεν άκουσα κανένα παράπονο από τις άλλες, λές και είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.
 
H A3 η LH κτλπ ειχαν τεχνική βάση στο Ελληνικο??Κτίριο για το catering?Δεν είναι δυνατον να συγκρίνουμε το μεγεθος της μετακομισης της Ο.Α με τις υπόλοιπες εταιρίες..και μιας και μιλάμε για μετακομίσεις αααααν υπάρχει μέχρι τότε η Ο.Α θα πάει στο νεό Τ4 της Μαδρίτης
 
μα, γι΄αυτό και δόθηκε η επιδότηση. Το αν ήταν επαρκής ή όχι, δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Το ότι στο νέο 'σπίτι' έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης και εκμετάλλευσης, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο όμως. Για φανταστείτε να έμενε η ΟΑ στο LGAT και όλος ο άλλος κόσμος να ήταν στο LGAV. Τότε θα είχε η βάση τους 'επισκέπτες' που μπορεί να έχει από τις άλλες εταιρείες; Θα είχε η ίδια η ΟΑ δυνατότητες connection που έχει -άσχετα αν αυτό πάει στράφι- μιας και όλοι είναι στον ίδιο αεροσταθμό; Πολύ αμφιβάλλω.
 
Απορία (κεντροδεξιομεσαίου ψάλτου χωρίς VICKS):Αν η ΟΑ (μέ τίς παρατρεχάμενες θυγατρικές της) είχε παραμείνει ιδιωτική όοολα αυτά τα χρόνια,θά τής πλήρωνε το κράτος έξοδα μετεγκατάστασης στο LGAV;
 
H απάντηση στην απορία είναι απλή: ΝΑΙ!

@george_a: Δηλαδή επειδή η Ο.Α. είχε μεγαλύτερες προοπτικές στο LGAV δεν θα έπρεπε να της δοθεί επιδότηση; Μήπως θα έπρεπε να πληρώσει λεφτά και στο κράτος από πάνω που της έκανε την τιμή να είναι η νούμερο 1 πηγή εσόδων του "Ελ. Βενιζέλου"; :lol:
 
Δηλαδή θά πλήρωνε έξοδα μετεγκατάστασης στην ιδιωτική Ολυμπιακή (που θα ανήκε π.χ. στόν Κολοκυθόπουλο -λέμε τώρα..) και δέν θα πλήρωνε στην Aegean ή στην Cronus ; Τί σόϊ..ρατσισμός είν'αυτός;
 
Δεν είναι ρατσισμός, και το εξηγώ για πολλοστή φορά, τι εννοώ. Και ναι, το κράτος θα έπρεπε να πληρώσει και τη μετεγκατάσταση των Aegean και Cronus (αν υπήρχε σήμερα), αν είχαν κάνει συμφωνία με το κράτος.

Επαναλαμβάνω. Μέσα στους όρους παραχώρησης της Ολυμπιακής (τότε Τ.Α.Ε.) στον Ωνάση, ήταν και το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Ελληνικό χωρίς να μπορεί κανείς να την κουνήσει από εκεί (ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αφού η συμφωνία έγινε με την Ολυμπιακή Αεροπορία και όχι με τον ιδιοκτήτη της) για τουλάχιστον 50 χρόνια, αν δεν απατώμαι, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Αφού λοιπόν το κράτος έσπασε το συμβόλαιο, μπορεί να υποστεί τις συνέπειες.
 
Προφανώς εννοείς την παραχώρηση τής Ολυμπιακής από τον Ωνάση στο κράτος.

Η Aegean και η Cronus ιδρύθηκαν όταν ακόμα λειτουργούσε το LGAT.Δέν είχαν κάνει συμφωνία μέ το κράτος γιά να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο ώς βάση τους;Ηξερε π.χ. ο Βασιλάκης οτι σε κάποια χρόνια θά έπρεπε να τα μαζέψη και να πάη στο LGAV;

Αυτό που έγραψε ο george_a (και θεωρώ οτι είναι σωστό) είναι οτι η ΟΑ,κρατική ούσα,ευνοήθηκε από το κράτος γιά την αντιμετώπιση ενός εξόδου το οποίο οι άλλες εταιρείες (π.χ. Aegean) κλήθηκαν να πληρώσουν,υφιστάμενες την σχετική οικονομική ζημιά.

Αν αυτό δέν είναι επιδότηση,τότε εγώ είμαι Ούγγρος πλοίαρχος σε βαπόρι μέ σημαία Αυστρίας........ :D
 
Καθυστερεί η διαδικασία

Στασιμότητα στην εξεύρεση επενδυτών για τη σύσταση της νέας Ολυμπιακής


H οριστική λίστα θα περιλαμβάνει 30 ονόματα επενδυτών που θα ενημερωθούν για το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας
Αθήνα


Μετά τις 15 Φεβρουαρίου μετατίθεται το κρίσιμο ραντεβού των Mιχάλη Λιάπη και Πέτρου Δούκα με τον αρμόδιο για τις μεταφορές Eυρωπαίο επίτροπο Zακ Mπαρό με θέμα την Ολυμπιακή, λόγω της δυστοκίας εξεύρεσης επενδυτών για τη δημιουργία του νέου αερομεταφορέα.

H κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν καλές ειδήσεις από τον χώρο των επενδυτών, ώστε να μην επιβραδυνθεί περαιτέρω η διαδικασία λήψης των αδειών από την Yπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας.

Hδη σύμφωνα με το Έθνος, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές λίστες επενδυτών.

Η πρώτη έχει καταρτιστεί από το ίδιο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η δεύτερη από τον οίκο Sabre που εκπόνησε το επιχειρησιακό σχέδιο, η τρίτη από τον σύμβουλο του Δημοσίου Lazard και η τέταρτη από τις τράπεζες Alpha Bank, Eμπορική και Eθνική.

H οριστική λίστα θα καταρτιστεί από τη Lazard και θα περιλαμβάνει περίπου τριάντα ονόματα επενδυτών, οι οποίοι θα ενημερωθούν και για το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας.

Nα σημειωθεί ότι όπως είχε δηλώσει ο κ. Δούκας πριν από μερικές ημέρες, το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας θα είναι περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου θα κυμαίνεται από 20% έως 35%.

H μείωση του προσωπικού, πάντως, στη νέα εταιρεία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των πιλότων θα μειωθεί κατά 110 άτομα. Στόχος είναι στον νέο αερομεταφορέα να παραμείνουν λιγότεροι από 400, αριθμός που προϋποθέτει στόλο περίπου 37 αεροσκαφών.



apo to in.gr
 
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι το δυσνόητο έχει αυτό που λέω. Δεν εννοώ τη σύμβαση παραχώρησης της Ο.Α. από τον Ωνάση στο κράτος, αλλά τη σύμβαση παραχώρησης της Ο.Α. προς τον Ωνάση από το κράτος.
Όταν ο Βασιλάκης ίδρυσε την Aegean ή ο Λασκαρίδης την Cronus δεν έκανε συμβόλαιο που να λέει ότι μπορεί να μείνει στο LGAT μέχρι μια συγκεκριμένη τουλάχιστον ημερομηνία χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να τον κουνήσει (όπως η Ο.Α.)! Όλες οι αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο έχουν την υποχρέωση να μετακομίζουν σε ένα άλλο αεροδρόμιο (χωρίς το κράτος να δίνει αποζημίωση), αν το κράτος κρίνει απαραίτητο να κλείσει κάποιο αεροδρόμιο, εκτός από την Ο.Α. η οποία είχε υπογράψει σχετική σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο. Γι' αυτό η Ο.Α. έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση και όχι επειδή είναι ένα αδηφάγο γραφειοκρατικό τέρας που ό,τι λεφτά και να ζητήσει, έχει άδικο!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top