Το υπ. Μεταφορών αναζητεί πλέον νέο, εναλλακτικό σχέδιο...

  • Thread starter Thread starter george_a
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Δεν τους ...καταλαβαίνω αυτούς τους κ. της Εmirates... Αφήνουν τη λαμπρή ευκαιρία να γίνουν κύριοι των ...έξι κύκλων και του ...ιστορικού ονόματος και ασχολούνται με ...εφήμερα, όπως την παραλαβή ΑΦ και ανάπτυξη της εταιρείας τους... Μάλλον χαμηλού ΙQ θα είναι, γι' αυτό και θα μείνουν καθηλωμένοι.

Και καλά, αν το λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα δεν τους νοιάζει, δεν τους ενοχλεί ότι ο κ. Τράγκας το είπε ότι θα γίνει;;; Φιλότιμο τέλος πάντων δεν υπάρχει; Δεν ξέρουν ότι ισχύει το αξίωμα :

Το είπε ο κ. Τράγκας + το μετέδωσαν τα αξιόπιστα Ελληνικά ΜΜΕ = Ακλόνητη Αλήθεια. :wink:
 
Ακόμα ένα σχόλιο για το όνομα (στην Ημερησία):

"Kύκλοι του υπουργείου Mεταφορών χθες ανέφεραν ως πιθανότερο όνομα το «Olympic Air», ενώ ο Π. Δούκας δήλωσε ότι το «Pantheon Airways» θα είναι ένα μεταβατικό όνομα."
 
Tha ithela na kanw mia erwtisi.
I nea OA otan egine prin apo 2 xronia ti diafora exei apo tin pantheon kai auti apo midenika xreei mono ptitiko ergo epilegmeno proswpiko xamiles xrewseis apo tin palia OA sto handling plirwna pote thelane kai an spatosima kai alla polla pou mou diafeugou i den xerw.
YPARXEI KAPOIOS POU MPOREI NA MOU PEI GIATI AUTO SXIMA THA DOULEPSEI ???????????
 
Να κάνω μια πρόβλεψη; Αυτό που φαίνεται ότι θα γίνει είναι ότι θα οδηγηθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εκεί η κυβέρνηση θα δώσει υποτίθεται των υπερ πάντων αγώνα για τη διάσωση της Ο.Α., χωρίς να υπάρχει όμως ελπίδα. Στο τέλος θα μας επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο, οπότε η κυβέρνηση θα κλείσει την Ο.Α., κατηγορώντας την "κακιά" Ευρώπη και λέγοντας στα συνδικάτα ότι τουλάχιστον αυτοί προσπαθήσανε...
 
A mpravo twra milame swsta.Ola ta alla senaria einai gia katanalwsi kai tipota allo.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
"Δύο εφοπλιστές, δύο μεγάλες εμπορικές ανώνυμες εταιρείες και ένα μεγάλο investment fund του εξωτερικού", είναι, σύμφωνα με σημερινά δημοσίευματα της Καθημερινής και της Ελευθεροτυπίας, η ομάδα επενδυτών που έχει εξευρεθεί. Αποσπάσματα:

"Πρώτον, ότι έχει εξευρεθεί μια σοβαρή και αξιόπιστη ομάδα επενδυτών πρόθυμη να συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, που θα ιδρυθεί (το business plan, της οποίας παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η «Kαθημερινή», την προηγούμενη Kυριακή), και να αναλάβει και το μάνατζμεντ της. Tο Δημόσιο θα μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με 60 εκατ. ευρώ. Παρ’ ότι για ευνόητους λόγους δεν είναι σκόπιμη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ιδιωτών επενδυτών, η «Kαθημερινή» γνωρίζει ότι πρόκειται για δύο εφοπλιστές, δύο μεγάλες εμπορικές ανώνυμες εταιρείες και ένα μεγάλο investment fund του εξωτερικού.

Δεύτερον, ότι ο πλέον κρίσιμος διαπραγματευτής που είναι η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και συγκεκριμένα ο επίτροπος Mεταφορών κ. Zακ Mπαρό ενημερώνεται σε καθημερινή βάση, αυτός και οι συνεργάτες του, για τις εξελίξεις και τα σχέδια της κυβέρνησης και εφόσον πειστεί, ένας έντιμος συμβιβασμός που θα απαλλάξει τη χώρα από δικαστικές διώξεις και πρόστιμα είναι πιθανός και ρεαλιστικός."

"Ο εφοπλιστικός όμιλος Π. Τσάκου (Tsakos Energy Shipping) φαίνεται να αποτελεί έναν από τους «εκλεκτούς» της κυβέρνησης. Ο όμιλος είχε αξιολογηθεί πολύ υψηλά από συμβούλους της κυβέρνησης και θα αποτελέσει κύριο πόλο. Διατηρεί υψηλή ρευστότητα, επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε άλλους κλάδους όπως τον τουρισμό. Ο δε Π. Τσάκος είναι μέλος του δ.σ. της Εμπορικής.

Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει για την εταιρεία και η εφοπλιστική οικογένειεα Λασκαρίδη, η οποία φέρεται να διατηρεί ανοιχτή γραμμή με το μέγαρο Μαξίμου.

«Ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον από εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων (equity funds), οι οποίες διαβλέπουν επιχειρηματικές ευκαιρίες από το κενό. Τέτοιες εταιρείες, όμως, διαχειρίζονται για 3-5 χρόνια την επένδυση και στη συνέχεια την πουλούν, πολλές φορές σε τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι φέρονται να έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να επενδύσουν αν δεν κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της η Ο.Α. με την Ε.Ε.".
 
«Ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον από εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων (equity funds), οι οποίες διαβλέπουν επιχειρηματικές ευκαιρίες από το κενό. Τέτοιες εταιρείες, όμως, διαχειρίζονται για 3-5 χρόνια την επένδυση και στη συνέχεια την πουλούν, πολλές φορές σε τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι φέρονται να έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να επενδύσουν αν δεν κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της η Ο.Α. με την Ε.Ε.

Για να συμβεί αυτό όμως, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κινηθεί μεταξύ δύο επιλογών, με δεδομένες τις απώλειες (μετρούμενες σε πολιτικό κόστος) και στις δύο περιπτώσεις:

-Η νέα εταιρεία να καταφέρει να αποκτήσει το όνομα και τους κύκλους της Ολυμπιακής μέσω πλειστηριασμού. Αυτό θα έδινε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να υποστηρίξει ότι κατάφερε τελικά να διασώσει την ιστορική εταιρεία, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες διεθνώς.

-Η Pantheon να μην καταφέρει να αποκτήσει τα «σύμβολα» της Ο.Α. Σε μια τέτοια περίπτωση το πλήγμα θα είναι βαρύ σε επίπεδο εντυπώσεων για την κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι και τα δύο «σενάρια» που έχει στο «τραπέζι» η κυβέρνηση προϋποθέτουν ένα και μόνο πράγμα: το «λουκέτο» στην (παλιά) Ολυμπιακή. Κι αυτό καθώς η Ο.Α. δεν μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 540 εκατ. ευρώ που ζητά η Ε.Ε. για να μην παραπέμψει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Η Κομισιόν, πάντως, φρόντισε να μην προχωρήσει στην «ευθανασία» της Ολυμπιακής, ζητώντας την καταβολή του ποσού «εδώ και τώρα». Ετσι, ζητά να επιστραφούν άμεσα 111 εκατ. ευρώ από ενισχύσεις που θεωρεί ότι έλαβε η Ο.Α. την περίοδο 1998-2002.

Μοιραία η κυβέρνηση κινείται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους εργαζομένους της Ο.Α. (ΟΣΠΑ), οι οποίοι πρέπει:

*Είτε να προσληφθούν στη νέα εταιρεία (πιλότοι και ιπτάμενοι συνοδοί) μέ νέους όρους εργασίας.

*Είτε να δεχθούν να μεταταγούν σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

*Είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.

Υψηλό κόστος

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποτελεί ένα από τα σημεία «άγριου παζαριού» της κυβέρνησης με την Κομισιόν, με τη δεύτερη να μην συναινεί σε μια τέτοια πρακτική. Κι αυτό καθώς το κόστος της είχε υπολογισθεί ότι μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση ήθελε αρχικά να «ξεφορτωθεί» όλους όσοι είχαν προσληφθεί στην Ο.Α. -από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ- μετά το 1985. Η δε επιβάρυνση στο ΙΚΑ θα ήταν εξωπραγματική. Σε κάθε περίπτωση περίπου 4.500 εργαζόμενοι είναι στον αέρα.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στη νέα εταιρεία, πάντως, η Ο.Α. αναμένεται να κλυδωνιστεί επικίνδυνα τους επόμενους μήνες. Ηδη, οι συμβασιούχοι της εταιρείας (περί τους 4.500) προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, οι καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων είναι πιθανές.

Ολα αυτά, όμως, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «έμφραγμα» την εταιρεία εν μέσω της θερινής περιόδου απ' όπου αντλεί τα μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της (σε ανάλογο κλίμα έχασε 7-10% της επιβατικής της κίνησης το πεντάμηνο Νοεμβρίου-Μαρτίου).



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 26/03/2006
 
Ολιγωρία, αλλά και κόντρες για τα φιλέτα

Σενάρια για επιχειρηματικές «κόντρες» με λάφυρο τα «φιλέτα» της Ο.Α. πυροδοτούν οι εξελίξεις στην εταιρεία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών σχημάτων βρίσκονται οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης (Olympic Handling) και η τεχνική βάση της εταιρείας.

Λανθασμένη και επιζήμια για το Δημόσιο, ωστόσο, θεωρούν στελέχη της αγοράς την επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ομίλου τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το χάντλινγκ και η τεχνική βάση, λένε, θα έπρεπε να έχουν αποτελέσει ανεξάρτητες εταιρείες (μέσω απόσχισης κλάδου). Με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα είτε την πώλησή τους είτε την είσοδο επενδυτών σ' αυτές. Αντίθετα, υποστηρίζουν, με την υπάρχουσα δομή θα βγουν στο σφυρί «κοψοχρονιά». Ετσι, οι επιχειρηματίες που θα θα τα αποκτήσουν μέσω πλειστηριασμού σε περίπτωση εκκαθάρισης θα πληρώσουν ελάχιστα ποσά, ενώ θα βρεθούν με χρυσοφόρες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και μερίδια αγοράς στα χέρια τους.

Τέσσερα σχήματα είχαν εκδηλώσει πριν από λίγους μήνες ενδιαφέρον για το χάντλινγκ της Ολυμπιακής. Πρόκειται για τις δύο ανταγωνίστριές της στην Ελλάδα, Swissport και Goldair Handling (ελέγχεται από τους ομίλους Θ. Βασιλάκη και Στ. Γκολέμη), τη βελγική SureEstates και μια βρετανικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία.

Το χάντλινγκ κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά (μερίδιο 70%), είναι κερδοφόρα δραστηριότητα με ετήσιο τζίρο 140 εκατ. ευρώ και έχει ανανεώσει όλες τις συμβάσεις με τους πελάτες του μέχρι το 2007. Τον Οκτώβριο λήγει η σύμβαση που έχει με την ΥΠΑ, βάσει της οποίας εξυπηρετεί κατ' αποκλειστικότητα 33 από τα 38 αεροδρόμια της χώρας.

Για την τεχνική βάση έχουν ενδιαφερθεί ευρωπαϊκά επισκευαστικά κέντρα, όχι όμως για να την αγοράσουν, αλλά για να μετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας που θα τη διαχειρίζεται. Η δραστηριότητα αποφέρει στην Ο.Α. έσοδα περί τα 110 εκατ. ευρώ το χρόνο.
 
Π. Δούκας: Χάσαμε το όνομα της Ο.Α. / HMEΡΗΣΙΑ
29/3/2006

Tην απώλεια του ονόματος «Oλυμπιακή» στη νέα αεροπορική εταιρεία, η οποία θα φέρει το όνομα «ΠANΘEON», γνωστοποίησε χθες ο υφυπουργός Oικονομίας κ. Π. Δούκας.

O κ. Δούκας μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aθήνα 9,84» τόνισε ότι οι ιδιώτες επενδυτές στη νέα εταιρεία έχουν ήδη βρεθεί, αλλά δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί το όνομα «Oλυμπιακή», καθώς δεν θα μπορούσαν η παλιά και η νέα εταιρεία να έχουν το ίδιο όνομα.

Ωστόσο, τόνισε ότι στόχος και σκοπός είναι να συνεχίσει να πετά με τα ίδια χρώματα της Oλυμπιακής Aεροπορίας και των Oλυμπιακών Aερογραμμών.

Aναφερόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι «θα υπάρξει ένα πρόγραμμα μετατάξεων στον κεντρικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς να χαθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα».

Παράταση

Eν τω μεταξύ παράταση στην υπόθεση της παραπομπής της Eλλάδας στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της O.A. αναμένεται να ζητήσει σήμερα στη συνεδρίαση των νομικών συμβούλων των γραφείων των Eπιτρόπων της E.E. ο εκπρόσωπος του Έλληνα Eπιτρόπου Σταύρου Δήμα. Yπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά η Oλυμπιακή να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο κρατικές ενισχύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Tο επιχείρημα του γραφείου του κ. Δήμα είναι ότι η αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης», τη στιγμή που γίνονται επαφές με ιδιώτες για τη συμμετοχή τους στη νέα αεροπορική εταιρεία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποθάρρυνση των επενδυτών.

Παράλληλα στο αίτημα θα τονίζεται ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να γίνει ένας συνολικός συμβιβασμός όλων των χρεών (τόσο της O.A. όσο και των Oλυμπιακών Aερογραμμών) και όχι σταδιακή διευθέτηση.

Εως 4 Απριλίου

Oι 25 Eπίτροποι θα πρέπει να αποφασίσουν στις 4 Aπριλίου αν θα στείλουν ή όχι «αιτιολογημένη γνώμη» (ένα βήμα πριν από την προσφυγή στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο) ζητώντας από την κυβέρνηση να εξηγήσει μέσα στους επόμενους 2 μήνες γιατί δεν έχει ζητήσει την επιστροφή των 11 εκατ. ευρώ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=229554#

Τέλεια! Η νέα εταιρεία θα πετάει με τα χρώματα, και έτσι φυσικά δεν θα θεωρηθεί διάδοχος της Ο.Α. Μπράβο. Οι σκέψεις αυτών των ανθρώπων υπερβαίνουν κάθε όριο!
 
Ότι θέλουν λένε. Δηλαδή για να καταλάβουμε. ΔΕΝ θα μπορεί να πετά με το όνομα Ολυμπιακή αλλά μπορεί να έχει το ίδιο logo? Μάλιστα.. Οι Μακεδονικές Αερογραμμές που πετούσαν μέχρι το 2003 και στη συνέχεια το όνομα το πήραν οι Σκοπιανοί τι σημαίνει ? Οτι η εταιρία τους είναι διάδοχο σχήμα? Η Swissair μετά την χρεωκοπία της ονομάζετε Swiss. Θεωρείται διάδοχο σχήμα?
Δεν ξέρουν τι τους γίνετε .... :?
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top