Όλα καλά, αλλά η νοοτροπία ότι οι μανατζαρεοι τα κάνουν όλα σωστά και όποιος ασκεί κριτική να το βουλώσει ή να στείλει βιογραφικό μπλα μπλα μπλα είναι καφενειακου επιπέδου. Τι να κάνουμε, ακόμα και οι μανατζαρεοι καμία φορά κάνουν λάθη, βουλιάζουν εταιρείες, ρίχνουν το καράβι στα βράχια. Δεν απαγορεύεται η κριτική, σιγά τη Φραπορτ και σιγά τη Ράιαν που έχουν το αλάθητο του Πάπα.
Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν είναι υπουργείο τουρισμού, ούτε αναπτυξιακός οργανισμός η Φραπορτ, το κέρδος της (πρέπει να) κοιτάει, όπως και η Ράιαν, και πολύ καλά κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δέκα χρόνια τώρα αυτοπαρουσιάζεται ως κάτι τέτοιο. Επίσης διαχειρίζεται δημόσια υποδομή, οπότε απαιτείται μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Για αυτό το λόγο άλλωστε η επιβολή αεροπορικών τελών είναι regulated, δεν μπορεί να είναι άγρια Δύση.
Ξαναλέω, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι η Ράιαν είναι υπεύθυνη για το θέμα, όχι η Φραπορτ (οι πρόσφυγες της Ράιαν άλλωστε έχουν απορριφθεί). Αλλά το συνεχές λιβανισμα στη Φραπορτ είναι κάπως κουραστικό.