Πρώτη γνωριμία με Καύκασο. Θα προτιμούσα άλλη επιστροφή από το brutal πρωινό 04:40, αλλά η μόνη άλλη νορμάλ σε τιμή επιλογή έδινε 6 ώρες αναμονή στην Κωνσταντινούπολη. Επόμενος στόχος το Baku.
17.05.2025 A3894 ATH-TBS
20.05.2025 A3897 TBS-ATH
"Δυναμική αλλαγή προγράμματος, πράξη 1η"
Όταν κλείστηκε αυτό το εισητήριο, μόλις είχε μπει ο ανταγωνιστής στο δρομολόγιο με πρωινή πτήση το Σάββατο. Η αγαπημένη φυσικά ανταπέδωσε. Και επειδή δεν ήθελα να ταξιδέψω μεσάνυχτα (που είναι το σύνηθες για πτήσεις προς Τιφλίδα), έκλεισα αναχώρηση Σάββατο πρωί (Α3894). Κάποια στιγμή χαζεύοντας στο aeroroutes, διαβάζω ότι ο ανταγωνιστής πάει όλες τις πτήσεις στη ζώνη του λυκόφωτος. Από τότε μέτραγα αντίστροφα τις μέρες και ω, τι έκπληξη, μετά από λίγο σκάει email "Η πτήση σας Α3894 ακυρώθηκε, σας βάλαμε την ίδια μέρα στην Α3896 (αναχώρηση 00:10), πατήστε το κουμπάκι να αποδεχτείτε την αλλαγή". Η εναλλακτική ήταν refund. Ψάχνω να δω αν παίζει κάτι άλλο σε νορμάλ ώρες ταξιδιού, Turkish ή Pegasus δηλαδή. Η Turkish ήταν ή πολύ ακριβή, ή είχε πολύ μεγάλη χρονικά ανταπόκριση στο IST. Η Pegasus ζήταγε κάπου €300 μόνο με προσωπικό αντικείμενο (ούτε καν carry on). Τι να κάνω, θα ταξιδέψω μεσάνυχτα λέω, κλείνω και μία επιπλέον νύχτα στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου να πάω κατευθείαν για ύπνο και όλα καλά.
"Δυναμική αλλαγή προγράμματος, πράξη 2η"
Λίγες μέρες μετά, δεύτερο email, για την πτήση της επιστροφής. "Η πτήση σας Α3897 την 20.05.2025 ακυρώθηκε, σας βάλαμε στην ίδια πτήση την επόμενη μέρα, πατήστε το κουμπάκι να αποδεχτείτε την αλλαγή". Η ενναλλακτική ήταν refund. Δε βαριέσαι, ας κάτσω άλλη μια μέρα. Ακυρώνω το (προνοητικά κλεισμένο) refundable ξενοδοχείο, βρίσκω ένα λίγο φθηνότερο, πάλι refundable και όλα καλά.
"Δυναμική αλλαγή προγράμματος, πράξη 3η"
Την Τετάρτη που μας πέρασε, νέο email, πάλι για την πτήση επιστροφής. "Η πτήση σας Α3897 την 21.05.2025 ακυρώθηκε. Δικαιούστε refund, voucher ή επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε τις εναλλακτικές σας". Λίγο διαφορετικό μοτίβο αυτή τη φορά, ψάχνω να βρω τί παίζει για επιστροφή είτε 21 Μαίου είτε 20 Μαίου πού ήταν το αρχικό πλανο. Βέβαια, βάσει του EU261, πιο εύκολα θα γινόταν rebooking σε άλλες πτήσεις την ίδια ημέρα, αφού ο EU261 αναφέρει at the earliest opportunity". Πατάω το κουμπάκι για επικοινωνία, βάζω στοιχεία κράτησης και τους δίνω τρεις επιλογές για rebooking. 1. Edelweiss+Swiss μέσω Ζυρίχης, που έφευγε σε λίγο πιο νορμάλ ώρα και έκανε το λιγότερο χρόνο, 2. Lufthansa+Lufthansa μέσω Μονάχου που έφευγε περίπου την ίδια ώρα, 3. Turkish+Turkish μέσω Κωνσταντινούπολης, που δεν ήταν τραγικα πιο γρήγορη και μερικές φορές μου αρέσει να ζω στα άκρα
Σε αυτό το σημείο θα πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, μου έστειλαν το νέο booking με Lufthansa τελικά μέσω Μονάχου. Περίμενα ότι θα αναγκαζόμουν να τσακωθώ μαζί τους, αλλά ίσως και εγώ τους πρόσφερα την εύκολη λύση στο χέρι. Αν ζήταγα μόνο Edelweiss+Swiss δεν ξέρω αν θα είχε γίνει δεκτό. Βέβαια, το ταξίδι επιστροφής θα είναι κάπου 9μιση ώρες με την ανταπόκριση αντί για περίπου 3 ώρες με την απευθείας πτήση. Αλλά η όλη διαδικασία ήταν πολύ smooth.