Re: Τηλεοπτικές διαφημίσεις Aegean
Η άποψη μου είναι ότι η Αιγαίου ακολουθεί ένα λανθασμένο τρόπο όσο αφορά την επιλογή των προορισμών. Το κακό στην Αγαίου είναι ότι ανοίγει δρομολόγια όπου όχι μόνο η αγορά είναι κορεσμένη αλλά επίσης προσπαθεί να υποκαταστήσει την Ολυμπιακή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άνοιγμα των νέων προορισμών που θέλει να κάνει. Τόσο το Παρίσι όσο και οι Βρυξέλλες είναι ήδη κορεσμένες. Πόσο μάλλον το Λονδίνο, και ιδιαίτερα με ανυπαρκές σχέδιο Μάρκετινγκ.
Τα λάθη της Αιγαίου συμπληρώνονται απο την έλλειψη στην στρατηγική μάρκετινγκ που συνίσταται σε έλλειψη διαφημιστική καμπάνιας στο εξωτερικό και σε προσέλκυση μόνο Ελλήνων πελατών. Ακόμη και η ίδια διαφήμιση είναι λάθος. Το σλόγκαν <<ακόμη περισσότεροι Έλληνες στο Λονδίνο>>, είναι σύμφωνα με την άποψη μου πολύ off , καθώς δεν αναδεικνύει το ανταγωνιστικό πλεόνεκτημα που πιστεύει πως έχει η εταιρεία σε σχέση με τους ισχυρούς ανταγωνιστές της. Το μόνο θετικό στην προώθηση του Λονδίνου είναι η συνεργασία με το Stansted Express.
Οι νέοι προορισμοί θα πρέπει να πρόερχονται απο αναδυόμενες αγορές ή απο αγορές όπου δεν υπάρχει ισχυρή παρουσία (Πολωνία).Το να προσπαθείς να υποκαταστήσεις την Ολυμπιακή , τροφοδοτεί τα σενάρια περί καλύτερης αντιμετώπισης τη πολιτικής ηγεσίας προς τα εσένα. Αν θέλει η Αιγαίου να ανταγωνιστεί, γιατί δεν ανταγωνίζετε την Swiss για Ζυρίχη η τις σκανδιναβικές εταιρείες; γιατί μόνο αν κάνεις τολμηρά βήματα, θα ανέβεις στα μάτια του κόσμου.
Η Αγαίου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους ακόλουθους προορισμούς:
1)Κων/πόλη αν και δεν ξέρω πόσο θα αποδώσει. Θα προτιμούσα Άγκυρα.
2)Μόσχα λόγω του ότι είναι αναδυόμενη αγορά.
3)Abu Dhabi (δεν ξέρω πως γράφεται ακριβώς).Αυτό γιατί στα ΗΑΕ δεν υπάρχει μόνο το Dubai.
4)Σικάγο, Βοστώνη σε συνεργασία με την Air One.Θα μπορούσαν τα δύο πρωινά δρομολόγια των εταιρειών να γίνουν ένα , η ένα τουλάχιστον να εκτελείται με Α330 έτσι ώστε να έχουμε ATH-MXP-BOS-MXP-ATH 3xWeekly & ATH-MXP-ORD-MXP-ATH 3xWeekly. Εννοώ 1-3-5 το πρώτο και 2-4-6 το άλλο. (ονειρεύομαι μάλλον).
5)Λισσαβώνα. Να δούμε επιτέλους απευθείας δρομολόγιο γιατί τα χριστούγεννα που πετούσα με Swiss για Ζυρίχη, πολλοί ήταν transit passengers για Λισσαβώνα.
Άν θέλει η Αιγαίου Παρίσι , Βρυξέλλες και Λονδίνο να τα ανοίξει απο SKG όπως και το AMS.
Άσχετο:Η Air China θα ήταν προτιμότερο να πετούσε Πεκίνο-Σανγκάι-Αθήνα γιατί το δεύτερο αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο της ναυτιλίας, κάτι που βέβαια αφορά την Ελλάδα.
Τέλος, ζητάω συγγνώμη απο τους διαχειριστές που ανέπτυξα τόσα πολλά θέματα σε αυτό το πόστ.