ΕΡΩΤΗΣΗ 21 (by Gonso) : Δεν περίμενα να δυσκολέψει η outflow valve του Β737NG. H λήψη της φωτογραφίας και ο αντικατροπτισμός της στην άτρακτο ίσως μπέρδεψε λίγο.
Εδώ , από πιό γνωστή γωνία. Όλη η πίεση της καμπίνας του α/φους, ελέγχεται από το πόσο ανοιχτή ή κλειστή είναι αυτή η "πορτούλα", καθώς από εκεί εξέρχεται ο αέρας που "φυσάει" μέσα στο αεροπλάνο ο κλιματισμός. Μήν αφήνοντας όλον το αερα να βγεί, δημιουργούνται στην ουσία συνθήκες ύψους 8000 ποδών, ενώ είμαστε στα 37000!
ΕΡΩΤΗΣΗ 22 (by Gonso) : Κλάψανε μανούλες. Απλά πράγματα. Βλέπω έναν αεροπορικό χάρτη αεροδρομίου. Το όνομα του αεροδρομίου ξεκίναγε από ....Αριστείδης ! Τί να κάνω. Να μήν το βάλω ερώτηση? Για όσους νόμιζαν ότι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, μπορεί να ήταν στρατηγός, αλλά δεν ήταν πολιτικός και ούτε έγινε πρόεδρος. Βασιλιάς ήταν !
ΕΡΩΤΗΣΗ 23 (by George): Και οι μανούλες συνέχισαν να κλαίνε. Όταν μου την έστειλε ο George, δεν τον ρώτησα ποιό αεροδρόμιο έιναι για να το βρώ μόνος μου. Πρέπει να παίξω και εγώ! Μου πήρε περίπου μία - μιάμιση ώρα. Όταν το βρήκα είπα: "Μπουζουμπούρα;;;; Ε΄όχι, αυτό πάει πολύ!" Όμως, την στιγμή που μπόρεσα να το βρώ εγώ, σκέφτηκα μετά ότι γιατί όχι;
ΕΡΩΤΗΣΗ 24 (by Gonso): Ερώτηση κ@λ@ς για την οποία παίρνω όλη την ευθύνη. Όπως πάρα πολλοί από εσάς, έτσι και εγώ έπεσα θύμα της Greenland Express. Αυτήν είχα κατά νού και μόνο αυτήν. Όμως, μετά από λίγες μέρες, βρήκε κάποιος την Azul ή οποία είναι ολόσωστη απάντηση. Ποστάρισα διευκρίνηση. Μετά βρέθηκε και η Anguilla η οποία και αυτή πληροί τα κριτήρια. Μέχρι χθές το βράδυ που ο LEPKO1A μου ανακοίνωσε έντρομος ότι δεν υπάρχει εταιρεία Greenland Express. Είναι virtual !!! Red faces all around. H Kossovo δεν υπάρχει πλέον σαν εταιρεία και δεν την λάβαμε για σωστή.
ΕΡΩΤΗΣΗ 25 (by Gonso): Είναι καλοκαίρι του 2013. Κοιτάζοντας χάρτες Jepessen ελληνικών αεροδρομίων, παρατηρώ ότι η Νέα Αγχίαλος δεν υπάρχει πιά! Ψάχνοντας καλύτερα, βλέπω ότι από το Ν αλφαβητικά, το έχουν βάλει στο Α, ώς Αλμυρός. Από κάτω παρατήρηση αλλαγών: "Reason for change: Airport name change". To τσιμπάω και εγώ και το σημειώνω για το κουίζ του 2013. Δεν έγινε ποτέ το κουίζ, ούτε το 13 ούτε το 14. Τώρα το ξέθαψα. Βλέποντας ότι υπήρχε δυσκολία να βρεθεί η σωστή απάντηση, το ξαναέψαξα από "μηδενική βάση". Η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό AIP, η αλλαγή υπάρχει αλλά όχι τόσο εμφανής. Έχει προφανώς εμφανιστεί η λέξη Αλμυρός (που δεν υπήρχε πρίν), αλλά το Ν. Αγχίαλος δεν έχει εξαφανιστεί τελείως, απλά έχει περάσει σε δεύτερο "ρόλο". Η Jepessen την Αγχίαλο την εξαφάνισε τελείως. Τώρα, σχεδόν όλες οι αναφορές στο ιντερνετ, μιλάνε για Ν. Αγχίαλο. Το ΑΙΡ είναι σαφώς πιό αρμόδιο από sites σαν την wikipedia και το airportguide.com ! Παραδέχομαι ότι δεν ήταν τόσο εμφανής η αλλαγή, αλλά υπήρχαν παίκτες που το βρήκαν.
συεχίζεται......