Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με ΜΜΕ:
1) "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για 14 περιφερειακούς αερολιμένες στην Ελλάδα ανατέθηκαν με όρους της αγοράς και, ως εκ τούτου, δεν συνεπάγονται κρατική ενίσχυση. Οι συμβάσεις παραχώρησης αποτελούν μέρος των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας."
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3198 ... aerodromia
2) "Σύμφωνα με την Κομισιόν, το αντίτιμο για την 40ετή παραχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων δεν εμπίπτει στους κανόνες περί «κρατικής βοήθειας» και η Ελλάδα επέλεξε την καλύτερη προσφορά που υποβλήθηκε στον σχετικό διαγωνισμό.
Διαπιστώθηκε, παράλληλα, ότι η συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας και του ελληνικού δημοσίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού δικαίου."
http://www.voria.gr/article/komision-pr ... erodromion
Δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή αλλά είναι καλό να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα πριν δημιουργηθούν εντυπώσεις και είναι θετική η άμεση ανταπόκριση της Επιτροπής.
Υ.Γ. Όσο για την αντιδραση ορισμενων κύκλων, μου θυμίζει την φράση του προέδρου των υπαλλήλων Μετρό τον Δεκέμβριο του 2010 με τις συνεχείς απεργίες όταν είπε πως δεν αναγνωρίζουν καμία δικαστική απόφαση, όταν η δικαιοσύνη έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες. Είχα πάει τότε στο μετρό στο Σύνταγμα και βρήκα τον υπεύθυνο σταθμού και λέω "αφού ο πρόεδρος σας λέει αυτό, τότε και εγώ μπορώ να μπαίνω τσάμπα, ε? Αν μου βάλετε πρόστιμο, θα πω 'ε, δεν αναγνωρίζω κανένα διοικητικό πρόστιμο' και θα είμαι ΟΚ. Σωστά?" Και με κοιτάγανε σαν εξωγήινο.

Έτσι είναι... Μια φορά Ελληνάρας, πάντα Ελληνάρας. Κάνουν λέει τις απεργίες για το καλό του κόσμου. Ποιο καλό του κόσμου ρε? Δίνω 49 ευρώ κάρτα το μήνα. Με τρεις 24ωρες δίνω σε ταξί 16 ευρώ την ημέρα = 48 ευρώ. Άρα ποιον κοροιδεύουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους να βάλουμε τέλος στις συντεχνίες. Μετά την αποκάλυψη των κυκλωμάτων πλαστών εισιτηρίων στο Μετρό και αλλού έχει κανείς καμία αμφιβολία γιατί δεν έμπαιναν μπάρες τόσα χρόνια?
Λοιπόν, για να τελειώνω γιατί κούρασα με την 'κουβέρτα', ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή γιατί σε μια Δημοκρατία ανεχόμαστε και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της αντίθετης άποψης, αλλά η δική μου είναι τέλος στον κρατισμό, στην μονιμότητα (το καρκίνωμα της Ελλάδας κατ'εμέ) και στην αυθαιρεσία. Ενας
σωστός και νόμιμος ιδιώτης (εννοώ δηλαδή να σέβεται περιβαλλοντικές, εργασιακές, φορολογικές νομοθεσίες, για να μην παρεξηγηθώ) θα διασφαλίσει πραγματικά τα συμφέροντα των
πελατών του (εν προκειμένω επιβάτες μετρό, επιβάτες αεροδρομίων), θα προφυλάξει την επένδυσή του και οι υπάλληλοί του θα μάχονται καθημερινά ώστε να κάνουν το ίδιο αλλά και για να προφυλάξουν την θέση τους (γιατί ο μόνιμος θα πει 'και τι θα μου κάνουν? θα με διωξουν? αφού είμαι μόνιμος). Έτσι δημιουργείς μια κουλτούρα σωστής εξυπηρέτησης αλλά και σωστών επενδύσεων.
Έπιασα πρόσφατα κουβέντα με έναν οδηγό στο X95 και συμφώνησε με αυτό που του είπα: "Ρε κώστα, λέμε για την είσοδο από μπροστά στα λεωφορεία. Και αντιδρούν οι οδηγοί των λεωφορείων. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν διασφαλίσουν πως θα μπαίνουν μέσα μόνο όσοι έχουν το νόμιμο αντίτιμο, θα χάσει έσοδα η επιχείρηση, άρα θα μειωθεί η επιχορήγηση, άρα θα μειωθεί ο μισθός τους? Δεν το καταλαβαίνουν αυτό?" Και συμφώνησε. Ας μην πω για το γελοίο επιχείρημα μερικών "εμείς είμαστε υπάλληλοι της ΑΜΕΛ, ο ΗΣΑΠ είναι άλλο σωματείο". Αυτοί δεν καταλαβαίνουν πως αν η μητρική εταιρία χάνει έσοδα επειδή ο ΗΣΑΠ είναι μην πω τι, θα χάσουν και αυτοί? Είναι σαν να λες "ας φοροδιαφεύγει όλη η Λάρισα, εγώ μένω Αθήνα". Ρε φίλε, η Λαρίσα είναι ο ΗΣΑΠ, η Αθήνα η ΑΜΕΛ, η Ελλάδα η μητρική εταιρία. Όλοι θα την φάτε στο τέλος.
Με άλλα λόγια, πρέπει όλοι και παντού να αποκτήσουμε κουλτούρα υπευθυνότητας και σοβαρής δουλειάς και με συντεχνίες και τσιφλίκια και μονιμότητες αυτό δεν γίνεται. Οπότε ναι, δεν με νοιάζει αν η Fraport είναι γερμανική, από το Νεπάλ ή τον Άρη. Δεν είναι δημόσιο και μόνο για αυτό τον λόγο θα αλλάξει πράγματα και συμπεριφορές ως ένα βαθμό. Βαρέθηκα τους μονιμο-συντεχνίτες που μόνο να γκαρίζουν θέλουν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα και την τσέπη τους.
ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ.
Και στην τελική, εγώ δεν ψήφισα την παρούσα Κυβέρνηση ούτε θα την ψήφιζα ποτέ, αλλά η πλειοψηφία των εκλογέων την ψήφισε και αυτή η νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση έλαβε μια απόφαση για ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στο όνομα του Ελληνικού λαού. Είναι Συνταγματικό της δικαίωμα. Όποιος δεν θέλει, ας κάνει κόμμα ή ας στηρίξει ένα κόμμα το οποίο όταν έρθει στην εξουσία θα αναιρέσει, ή δεν ξέρω εγώ τι, αυτή την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Μέχρι τότε έχει το δικαίωμα να διαφωνεί, να κάνει προσφυγές, και κάθε άλλη ΝΟΜΙΜΗ ενέργεια, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα με το έτσι θέλω να υφαρπάζει και να μπλοκάρει τίποτα. Τι να κάνουμε, αυτό σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (δεν λαμβάνει ο λαός, όπως στην Πνύκα τις αποφάσεις, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η εκάστοτε Κυβέρνηση
εξ'ονόματος του λαού που την εξέλεξε). Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο να σεβόμαστε έστω τα αυτονόητα.
Επιτέλους ας τα μάθουμε!