Iδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων (Fraport Greece)

  • Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Χαχαχαχ οι ΟΣΥΠΑδες πανηγυρίζουν άδικα! Που να τους απαντούσαν και στα αγγλικά από τις Βρυξέλλες... Θα δουν την αίτησή σας σας είπαν... Όχι ότι η Fraport φεύγει όπως λένε όλα τα κρητικά μέσα!

Άσχετο αλλά από τις 14 πόλεις/νησιά που τα αεροδρόμιά τους θα εκχωρηθούν στους Γερμανούς γιατί δεν αντιδράει κάποια άλλη πόλη/νησί? Δε σας φαίνεται κάπως παράξενο? Μονο οι κρητικοί... που επί οκτώ χρόνια προσπαθούν να κάνουν μια επέκταση που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2012
 
Ο Γουίλιαμ Γουάλας επέστρεψε ... δριμύτερος
«Είμαι Ελληνάρας και θα τους τα λέω και θα τους αλλάξω τα φώτα!» αναφώνησε ο κ. Αλιβιζόπουλος, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προσπάθεια «αποικιοποίησης» όπως την χαρακτήρισε της Ελλάδας.

Εεεεύγε :!: :!: :!:

:arrow: http://www.dimokratiki.gr/17-03-201...is-fraport-o-proedros-tis-osipa-apo-tin-rodo/
 
Ε,ρε φόρα ο ξυλουργός!
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με ΜΜΕ:

1) "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για 14 περιφερειακούς αερολιμένες στην Ελλάδα ανατέθηκαν με όρους της αγοράς και, ως εκ τούτου, δεν συνεπάγονται κρατική ενίσχυση. Οι συμβάσεις παραχώρησης αποτελούν μέρος των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας."

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3198 ... aerodromia

2) "Σύμφωνα με την Κομισιόν, το αντίτιμο για την 40ετή παραχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων δεν εμπίπτει στους κανόνες περί «κρατικής βοήθειας» και η Ελλάδα επέλεξε την καλύτερη προσφορά που υποβλήθηκε στον σχετικό διαγωνισμό.

Διαπιστώθηκε, παράλληλα, ότι η συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας και του ελληνικού δημοσίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού δικαίου."

http://www.voria.gr/article/komision-pr ... erodromion

Δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή αλλά είναι καλό να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα πριν δημιουργηθούν εντυπώσεις και είναι θετική η άμεση ανταπόκριση της Επιτροπής.

Υ.Γ. Όσο για την αντιδραση ορισμενων κύκλων, μου θυμίζει την φράση του προέδρου των υπαλλήλων Μετρό τον Δεκέμβριο του 2010 με τις συνεχείς απεργίες όταν είπε πως δεν αναγνωρίζουν καμία δικαστική απόφαση, όταν η δικαιοσύνη έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες. Είχα πάει τότε στο μετρό στο Σύνταγμα και βρήκα τον υπεύθυνο σταθμού και λέω "αφού ο πρόεδρος σας λέει αυτό, τότε και εγώ μπορώ να μπαίνω τσάμπα, ε? Αν μου βάλετε πρόστιμο, θα πω 'ε, δεν αναγνωρίζω κανένα διοικητικό πρόστιμο' και θα είμαι ΟΚ. Σωστά?" Και με κοιτάγανε σαν εξωγήινο. :mrgreen: Έτσι είναι... Μια φορά Ελληνάρας, πάντα Ελληνάρας. Κάνουν λέει τις απεργίες για το καλό του κόσμου. Ποιο καλό του κόσμου ρε? Δίνω 49 ευρώ κάρτα το μήνα. Με τρεις 24ωρες δίνω σε ταξί 16 ευρώ την ημέρα = 48 ευρώ. Άρα ποιον κοροιδεύουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους να βάλουμε τέλος στις συντεχνίες. Μετά την αποκάλυψη των κυκλωμάτων πλαστών εισιτηρίων στο Μετρό και αλλού έχει κανείς καμία αμφιβολία γιατί δεν έμπαιναν μπάρες τόσα χρόνια?

Λοιπόν, για να τελειώνω γιατί κούρασα με την 'κουβέρτα', ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή γιατί σε μια Δημοκρατία ανεχόμαστε και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της αντίθετης άποψης, αλλά η δική μου είναι τέλος στον κρατισμό, στην μονιμότητα (το καρκίνωμα της Ελλάδας κατ'εμέ) και στην αυθαιρεσία. Ενας σωστός και νόμιμος ιδιώτης (εννοώ δηλαδή να σέβεται περιβαλλοντικές, εργασιακές, φορολογικές νομοθεσίες, για να μην παρεξηγηθώ) θα διασφαλίσει πραγματικά τα συμφέροντα των πελατών του (εν προκειμένω επιβάτες μετρό, επιβάτες αεροδρομίων), θα προφυλάξει την επένδυσή του και οι υπάλληλοί του θα μάχονται καθημερινά ώστε να κάνουν το ίδιο αλλά και για να προφυλάξουν την θέση τους (γιατί ο μόνιμος θα πει 'και τι θα μου κάνουν? θα με διωξουν? αφού είμαι μόνιμος). Έτσι δημιουργείς μια κουλτούρα σωστής εξυπηρέτησης αλλά και σωστών επενδύσεων.

Έπιασα πρόσφατα κουβέντα με έναν οδηγό στο X95 και συμφώνησε με αυτό που του είπα: "Ρε κώστα, λέμε για την είσοδο από μπροστά στα λεωφορεία. Και αντιδρούν οι οδηγοί των λεωφορείων. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν διασφαλίσουν πως θα μπαίνουν μέσα μόνο όσοι έχουν το νόμιμο αντίτιμο, θα χάσει έσοδα η επιχείρηση, άρα θα μειωθεί η επιχορήγηση, άρα θα μειωθεί ο μισθός τους? Δεν το καταλαβαίνουν αυτό?" Και συμφώνησε. Ας μην πω για το γελοίο επιχείρημα μερικών "εμείς είμαστε υπάλληλοι της ΑΜΕΛ, ο ΗΣΑΠ είναι άλλο σωματείο". Αυτοί δεν καταλαβαίνουν πως αν η μητρική εταιρία χάνει έσοδα επειδή ο ΗΣΑΠ είναι μην πω τι, θα χάσουν και αυτοί? Είναι σαν να λες "ας φοροδιαφεύγει όλη η Λάρισα, εγώ μένω Αθήνα". Ρε φίλε, η Λαρίσα είναι ο ΗΣΑΠ, η Αθήνα η ΑΜΕΛ, η Ελλάδα η μητρική εταιρία. Όλοι θα την φάτε στο τέλος.

Με άλλα λόγια, πρέπει όλοι και παντού να αποκτήσουμε κουλτούρα υπευθυνότητας και σοβαρής δουλειάς και με συντεχνίες και τσιφλίκια και μονιμότητες αυτό δεν γίνεται. Οπότε ναι, δεν με νοιάζει αν η Fraport είναι γερμανική, από το Νεπάλ ή τον Άρη. Δεν είναι δημόσιο και μόνο για αυτό τον λόγο θα αλλάξει πράγματα και συμπεριφορές ως ένα βαθμό. Βαρέθηκα τους μονιμο-συντεχνίτες που μόνο να γκαρίζουν θέλουν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα και την τσέπη τους. ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ.

Και στην τελική, εγώ δεν ψήφισα την παρούσα Κυβέρνηση ούτε θα την ψήφιζα ποτέ, αλλά η πλειοψηφία των εκλογέων την ψήφισε και αυτή η νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση έλαβε μια απόφαση για ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στο όνομα του Ελληνικού λαού. Είναι Συνταγματικό της δικαίωμα. Όποιος δεν θέλει, ας κάνει κόμμα ή ας στηρίξει ένα κόμμα το οποίο όταν έρθει στην εξουσία θα αναιρέσει, ή δεν ξέρω εγώ τι, αυτή την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Μέχρι τότε έχει το δικαίωμα να διαφωνεί, να κάνει προσφυγές, και κάθε άλλη ΝΟΜΙΜΗ ενέργεια, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα με το έτσι θέλω να υφαρπάζει και να μπλοκάρει τίποτα. Τι να κάνουμε, αυτό σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (δεν λαμβάνει ο λαός, όπως στην Πνύκα τις αποφάσεις, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η εκάστοτε Κυβέρνηση εξ'ονόματος του λαού που την εξέλεξε). Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο να σεβόμαστε έστω τα αυτονόητα. Επιτέλους ας τα μάθουμε!
 
Οπότε πλέον περιμένουμε τη σύμβαση με το ΕΚΑΒ και τα αεροδρόμια θα γίνουν και επίσημα της Fraport ;
 
Στο σάιτ της ΟΣΥΠΑ πάντως δεν υπάρχει καμιά σχετική ανάρτηση, μόνο που η γελοιογραφία με τους τσολιάδες που κλωτσάνε την fraport κατέβηκε.

Ούτε βέβαια τα ειδησεογραφικά σάτι που έχουν ως πηγή της ΟΣΥΠΑ γράφουν κάτι. Μάλλον στους server τους έχουν μπλοκάρει όλες τις σελίδες της ΕΕ και δεν έχουν πρόσβαση.
 
...αντίθετα και όπως θα αναμενόταν βέβαια, η είδηση φιγουράρει πρώτη στη σελίδα της Καθημερινής, που συνηθίζει να δημοσιεύει αυτούσια τα Δελτία Τύπου της Fraport. Μια ιδιαίτερα σοβαρή εφημερίδα, που στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν ρώτησε ΠΟΤΕ, γιατί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017 μας έλεγαν ψέματα πως είναι ετοιμοι να αναλάβουν, αλλά πάντα έφταιγαν οι αλλοι( Δημόσιο, ΕΚΑΒ, Ε.Ε κλπ), ενώ δεν είχαν τα απαραίτητα λεφτά !
 
το like το έχασες με το "μια ιδιαίτερα σοβαρή εφημερίδα".

Από την αθλιότητα που ονομάζεται επιχειρήσεις αλαφούζου δεν έχω απαιτήσεις. Έχω όμως από εγχειρήματα που ξεκίνησαν με βάση συγκεκριμένες αρχές και για την δημοσιογραφία και για την κοινωνία αλλά τελικά καταλήγουν να ρίχνουν την ποιότητα τους σε ότι αφορά την δημπσιογραφική τους δουλειά και γίνονται φερέφωνα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες υπαλλήλους.

Και το τελευταίο με το "ευρωπαϊκό "stop"" ήταν χοντρό (και τελικά πόσα άλλα τέτοια θα έχουν κάνει σε θέματα που δεν παρακολουθώ). Να λένε για πηγές και ρεπορτάζ ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να δουν ότι η Βικστρομ έστειλε επιστολή στην ΟΣΥΠΑ. Να έχουν στο σάιτ τους την επιστολή δυσανάγνωστη, σε χαμηλή ανάλυση με υδατογράφημα, λες και είναι αποκλειστικότητα δική τους την ώρα που είναι διαθέσιμη ελεύθερα από την ΟΣΥΠΑ. Και να ακολουθούν τις σοφιστείες της ΟΣΥΠΑ με εναλλαγές στη χρήση προσφυγών, επιτροπών, ΕΕ Κομισιόν κλπ. Τελικά με ποιο σκοπό;

Όσον αφορά την δυνατότητα της fraport να αναλάβει ή όχι αυτό δεν θα το κρίνω από το τι κεφάλαιο έχει ή είχε αλλά από το αν όντως θα πληρώσει όποτε λέει η σύμβαση. Αν με την καθυστέρηση παραβίασαν κάποιον όρο της σύμβασης υπάρχουν οι διαδικασίες για ποινές τις οποίες πρέπει να ξεκινήσει η κυβέρνηση. Γιατί δεν το έκανε; και γιατί η ΟΣΥΠΑ δεν κυνηγά την κυβερνηση;

Και τελικά τι θέλει η ΟΣΥΠΑ; Μη - ιδιωτικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση με τήρηση των όρων τη αγοράς; Με την αναφορά της πάντως φαίνεται να είναι υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης μιας και ζητά έλεγχο για την τήρηση των όρων της αγοράς και του ανταγωνισμού.


Υ.Γ. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Το δελτίου τύπου της Επιτροπής δεν είναι αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που έχει ζητήσει η επιτροπή αναφορών του ευρωκοινοβουλίου. Το δελτίο τύπου αφορά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι θεωρητικά πιθανό στην αναφορά της ΟΣΥΠΑ να υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν ήταν στα χέρια της Επιτροπής και με την προκαταρκτική έρευνα να προκύψουν άλλα συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση η προκαταρκτική έρευνα (αν όντως η Επιτροπή κρίνει ότι πρέπει να γίνει, γιατί μπορεί τελικά να μην υπάρχουν στοιχεία άγνωστα στην Επιτροπή και να κλείσει το θέμα εκεί) προχωρεί ανεξάρτητα από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Το μόνο κέρδος που μπορεί να έχει στο τέλος η ΟΣΥΠΑ είναι άν όλα γίνουν υπέρ της στις διαδικασίες είναι να έχει μια απόφαση που θα λέει ότι στη διαδικασία υπήρχαν παραβάσεις και ίσως κρατική ενίσχυση την οποία θα μπορεί η ΟΣΥΠΑ να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα σε μια ενδεχόμενη δικαστική διαδικασία.
 
Αφού απέτυχαν όλα τα άλλα μένει μόνο η λύση του Κώστα Πρέκα για την ΟΣΥΠΑ.

Κώστας Πρέκας εναντίον Γερμανών δανειστών!
https://youtu.be/e4bMZZJWF0M?t=2s
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top