Καραμήτρος Air
First-Class-Member
- Εγγραφή
- 16/07/2014
- Μηνύματα
- 773
- Likes
- 1.094
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGAV
Έχουμε διαβάσει και διαβάσει αρλούμπες εδω μέσα αλλά το ποστ του Gonso κερδίζει το βραβείο!
Πάλι ξεφτιλίζεσαι Gonso γράφοντας τερατώδη ψέμματα?
Για ποιον διαγωνισμό με έναν ενδιαφερόμενο γράφεις?
Ξεκίνησαν 11 (ολογράφως έντεκα) κοινοπρακτικά σχήματα.
Στη συνέχεια προκρίθηκαν 7 (ολογράφως επτά)
Στο τελευταίο στάδιο όπου ελέγχθηκαν οι τεχνικές προσφορές τους και υπέβαλαν δεσμευτική οικονομική προσφορά ήταν 3 (ολογράφως τρεις) υποψήφιοι:
Και τελικά νικητής μεταξυ των τριων αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport- Slentel:
Οι άλλοι δυο υποψήφιοι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές σημαντικά χαμηλότερες απο το νικητή αλλά και πάλι πολύ, πολύ υψηλότερες απο την αξία που ειχαν θέσει οι ανεξάρτητοι εκτιμητές και ακομα περισσότερο απο όσα έλεγαν οι ΥΠΑτζήδες πως μπορούσαν να πιάσουν!
Το δούλεμα λοιπόν που προσπαθείτε ακομα και σήμερα να μας κάνετε γράφοντας τέτοια ψέμματα μονάχα γέλιο προκαλεί.
Σύντροφοι και συντρόφισσες τσάμπα ανοίγετε ομπρέλες.
Δεν είναι ψιχάλες αυτά που τρώτε, ροχάλες είναι!
gonso":2j1ndc96 said:Όταν σε φτύνουν και επιμένεις ότι βρέχει. Από την ανακοίνωση της Κομισιόν :
The Commission found that the terms of the concession agreements are in line with market conditions, in particular because they result from a competitive, transparent and non-discriminatory tender. It also found that Greece selected the best offer submitted in this tender, i.e. the concessions were awarded to the company whose offer would generate the highest revenues for the Greek State. On this basis, the Commission concluded that the Greek State awarded the concessions under terms that a private operator would also have accepted.
Δεν θεωρείται έμμεση κρατική επιχορήγηση γιατί έγινε με όρους της αγοράς και ειδικά μέσω "ανταγωνιστικού, διαφανούς και αμερόληπτου διαγωνισμού". Επίσης "Η Ελλάς επέλεξε την καλύτερη προσφορά".
Αν αυτά τα τέσσερα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν, μπορούν να χαρακτηρίζουν διαγωνισμό με έναν ενδιαφερόμενο, έχετε δίκιο. Βρέχει.
ΥΓ 1. Εξυπνακισμοί του στύλ "ας πήγαιναν και άλλοι να τα πάρουν" , είναι για μικρά παιδιά. Κανένας σοβαρός παίκτης δεν κάθεται σε τραπέζι που η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Η Κομισιόν το βρήκε απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα "ανταγωνιστικό"
ΥΓ 2. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά φαίνεται σαν τις κλασικές δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ. Μή εκλεγμένοι και μή λογοδοτούντες υπάλληλοι (Κομισιόν), κάνουν στην πάντα την διαδικασία του σώματος των εκλεγμένων ( Ευρωκοινοβούλιο). Ακόμα πιό "αστείο" είναι ότι και αυτοί που υποτίθεται ότι είναι εκλεγμένοι, στην ουσία είναι δοτοί ( οι Έλληνες ευρωβουλευτές τουλάχιστον). Και αυτός ο υποκριτικός μανδύας δημοκρατίας δηλαδη, παντελώς κουρέλι.
ΥΓ 3. Δεν μου καίγεται καρφί επαγγελματικά το ποιος θα έχει τα αεροδρόμια. Με πειράζει ιδιαιτέρως το δούλεμα που πέφτει.
Πάλι ξεφτιλίζεσαι Gonso γράφοντας τερατώδη ψέμματα?
Για ποιον διαγωνισμό με έναν ενδιαφερόμενο γράφεις?
Ξεκίνησαν 11 (ολογράφως έντεκα) κοινοπρακτικά σχήματα.
Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων: Οι μνηστήρες και η διεθνής εμπειρία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νίκη Παπανικολάου
Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ζυμώσεις μεταξύ των αρχικά 11 ενδιαφερομένων για τη συγκρότηση κοινοπρακτικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τις δύο συστάδες αεροδρομίων.
http://www.kerdos.gr/oldarticles.aspx?artid=1947452
Στη συνέχεια προκρίθηκαν 7 (ολογράφως επτά)
Επτά σχήματα στη β΄ φάση για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Στην έγκριση επτά επενδυτικών σχημάτων που θα συνεχίσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων που χωρίζονται σε 2 ομάδες, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.
http://www.capital.gr/oikonomia/1868195 ... aerodromia
Στο τελευταίο στάδιο όπου ελέγχθηκαν οι τεχνικές προσφορές τους και υπέβαλαν δεσμευτική οικονομική προσφορά ήταν 3 (ολογράφως τρεις) υποψήφιοι:
Αεροδρόμια: Αποδεκτές και οι τρεις προσφορές
Δεκτές έκανε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τις τεχνικές προσφορές που υπέβαλαν τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα (Corporacion America –ΜΕΤΚΑ, Vinci - Άκτωρ παραχωρήσεις και Fraport-Slentel) για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προς πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών που πρώτο μετέδωσε το Capital.gr.
http://www.capital.gr/oikonomia/2164824 ... -prosfores
Και τελικά νικητής μεταξυ των τριων αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport- Slentel:
ΤΑΙΠΕΔ: Προσφορά έκπληξη 1,4 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Προσφορά-έκπληξη ύψους 1,4 δισ. ευρώ έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ από την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport- Slentel, στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μακράν την καλύτερη προσφορά, καθώς εκτός από το τίμημα-έκπληξη, συνοδεύεται και από δέσμευση για 400 εκατ. ευρώ επενδύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι δύο υποψήφιοι, δηλαδή η κοινοπραξία της γαλλικής Vinci - μαζί με την Ακτωρ Παραχωρήσεις, και της ΜΕΤΚΑ- Corporation America κατέβαλαν προσφορές μεταξύ 800 εκ. ευρώ και 960 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 30% κάτω από αυτήν της Fraport- Slentel.
Σαν αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο σχήμα έχει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων δύο υποψηφίων στη διεκδίκηση της 40ετούς παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, και στο ΤΑΙΠΕΔ... έχουν ανοίξει σαμπάνιες, αφού η προσφορά ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η ελάχιστη αποτίμηση από τους συμβούλους του διαγωνισμού, την PWC και την Citibank, είναι 350 εκατ. ευρώ.
Στο σύνολό τους και οι τρεις προσφορές υπερέβησαν κατά πολύ αυτόν τον πήχη, δείγμα ότι οι υποψήφιοι αποτίμησαν την υπεραξία που μπορεί να αποκτήσουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, αφού συνδέονται ευθέως με τη νούμερο ένα βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό.
http://www.tanea.gr/news/economy/articl ... prosfores/
Οι άλλοι δυο υποψήφιοι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές σημαντικά χαμηλότερες απο το νικητή αλλά και πάλι πολύ, πολύ υψηλότερες απο την αξία που ειχαν θέσει οι ανεξάρτητοι εκτιμητές και ακομα περισσότερο απο όσα έλεγαν οι ΥΠΑτζήδες πως μπορούσαν να πιάσουν!
Το δούλεμα λοιπόν που προσπαθείτε ακομα και σήμερα να μας κάνετε γράφοντας τέτοια ψέμματα μονάχα γέλιο προκαλεί.
Σύντροφοι και συντρόφισσες τσάμπα ανοίγετε ομπρέλες.
Δεν είναι ψιχάλες αυτά που τρώτε, ροχάλες είναι!