sggr
Economy-Class-Member
nsap":2zg47q66 said:Με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στο εγχείρημα της MIG αν και προβλέπεται δύσκολο για τα δύο πρώτα χρόνια ,αν βέβαια παραμείνει στα χέρια του μέχρι τότε.
Όσο αφορά την ανανέωση του στόλου, την θεωρώ κάτι περισσότερο απο επιτακτική.Ιδιαίτερα τα Μπόινγκ χρειάζονται αλλαγή.Επιπλέον, θα προτιμούσα τα Β737NG για λόγους διαφοροποίησης του στόλου απο την Αιγαίου αλλά και γιατί πιστεύω πως λόγω ισοτιμίας θα είναι φθηνότερα.
Επιπλέον, πιστεύω πως το δίκτυο θα συρρικνωθεί παρόλο την εξαγορά.Μερικοί προορισμοί δεν μπορούν απο την μία μέρα στην άλλη να γίνουν επικερδής, κάτι που σύμφωνα με εμένα ευνοεί την Αιγαίου.
Όσο αφορά τον ανταγωνισμό η Αιγαίου θα συνεχίσει να προπορεύεται για τουλάχιστον τα επόμενα 1-2 χρόνια σε επιβατική κίνηση.Επίσης, έχει αναφερθεί πως Η Αιγαίου θα πρέπει να αρχίσει να τρέμει.Αυτή ή άποψη είναι εντελώς λανθασμένη.Η τελευταία βρίσκεται στο τέλος ενός μργάλου επενδυτικού σχεδίου, ενώ η νέα ΟΑ δεν έχει κάν ξεκινήσει.Επομένως, η πρώτη βρίσκεται σε πλεονάζοθσα θέση.Σε περίπτωση ανάγκης όμως, η Αιγαίου μπορεί να καταφύγει στα αξιόλογα στελέχη της Λούφτι (βλέπετε LHI).
Επιπλέον , έχω διαβάσει σε άρθρα πως θα γίνουν προσπάθειες ένταξης της σε συμμαχία.Κάτι πολύ δύσκολο για τουλάχιστον τα επόμενα 5 έτη.Αν μοναδικό κριτήριο της οποιασδήποτε συμμαχίας είναι η κεφαλαιακή επάρκεια τότε ας εισέλθει σε αυτή.
Τέλος, το μέλλον της Ολυμπιακής θα είναι:
Α)Πώληση σε ξένο επενδυτικό φάντ η σε ξένη αεροπορική εταιρεία μέσα στα επόμενα 2-3 έτη,
Β)Εξαγορά της απο την Αιγαίου, είτε αυτόνομα είτε με την συμμετοχή τρίτου ( π.χ Λούφτι),
Γ)Συγχώνευση με την Αιγαίου.
Η σύγκριση ΟΑ-Α3 είναι ανέφικτη. Μπορεί η πρώτη να βρίσκεται στην κατάσταση αυτή, δεν μπορούμε όμως να πούμε οτι τώρα ξεκινά η πορεία της στην αεροπορική αγορά. Μόλις γίνει η ανανέωση του στόλου και το φρασκάρισμα της διοικητικής "γραμμής" προσωπική μου άποψη είναι οτι η επιβατική κίνηση θα εκτιναχθεί με ολέθριες συνέπειες για την Α3. Η Ολυμπιακή είναι μια εταιρία τεράστια και χρόνια στο χώρο. Η Α3 είναι μια καινούρια εταιρία.
Άλλωστε ο φόβος της Α3 φάνηκε... Δεν το είπαμε εμεις. Οι κινήσεις της κατα την γνώμη μου ήταν στρατηγικές κινήσεις πανικού...