Olympic Air-Inflight services

έχω και εγώ μία (μικρή) ένσταση!!! τόση δα... Πόσο μηνών έγκυος ήταν η κυρία; Γιατί νομίζω ότι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν είναι δυνατόν να σε δεχτούν στην πτήση...! δηλαδή είχαμε και περίπτωση νεογέννητου που τουλάχιστον θα ήθελε άμεσα θερμοκοιτίδα και άλλα πολλά...
 
και ίσως καταλήγουμε και στο συμπέρασμα... "Γράψε και εσύ ό,τι θέλεις στο Troktiko...μπορείς!!!"
 
Ταπεινά...συγγνώμη για ότι έγραψα!! Το γεγονός είναι αληθινό! ίσως να υπάρχουν αποκλίσεις στις ώρες αλλά έγινε.
 
Boboneras":1fw4zyap said:
έχω και εγώ μία (μικρή) ένσταση!!! τόση δα... Πόσο μηνών έγκυος ήταν η κυρία; Γιατί νομίζω ότι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν είναι δυνατόν να σε δεχτούν στην πτήση...! δηλαδή είχαμε και περίπτωση νεογέννητου που τουλάχιστον θα ήθελε άμεσα θερμοκοιτίδα και άλλα πολλά...


Επειδή έχω ταξιδεύεσει πολλές φορες με έγκυο γυναίκα σε α/φ σε ΟΑ και ΒΑ και ΕΖΥ, ΠΟΤΕ δεν μας ζητήθηκε σχετικό πιστοποιητικό γιατρού (ακόμη και σε προχωρημένα στάδια εγκυμοσύνης!)
 
http://www.flighthealth.org/pregnancy.htm

Νομίζω ότι σε γενικό χειρισμό αυτό που γράφει για την 35η εβδομάδα κύησης το τηρούν οι εταιρείες. Μετά υπάρχει και το προσωπικό ρίσκο. Εξαρτάται βέβαια στο τι ορίζει ο καθένας "προχωρημένη" εγκυμοσύνη.
 
Εγώ απλώς αναφέρομαι ότι το προσωπικό στο τσεκ-ιν ΠΟΤΕ δεν μας ζήτησε να δουν ιατρικό πιστοποιητικό , όταν ταξίδευα με γυναίκα εμφανέστατα έγκυο !
 
Την ευθύνη να αναφέρει την κατάστασή του ο επιβάτης (που έχει κάποιο ιατρικό θέμα και το γνωρίζει) την έχει ο ίδιος και πρέπει να το γνωστοποιήσει κατά τη διάρκεια της κράτησης του εισιτηρίου. Επίσης, θα συμβουλευτεί πριν τον γιατρό του.
Το τι θα δει το Check-in είναι πολύ σχετικό. Και στην περίπτωση Web e-check in πως να δει κάτι ο εργαζόμενος/η εκεί;
θα πρέπει να γίνουν όλα στο Gate...και άντε να πρέπει να καταβάσεις και βαλίτσα ή να εξηγήσεις τα ανεξήγητα.
Αν γνωρίζει κάποιος καλύτερα από διαδικασίες ας το παραθέσει το σχόλιό του.
 
Για να μην υπαρχουν αμφιβολίες,η έγκυος πρέπει να συνοδεύεται από χαρτί γιατρού που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι σε κατάσταση να πετάξεί,Αλλιώς στο check-in ή στο gate θα της αρνηθεί η επιβίβαση για την δική της ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Σας το δίνω ακριβώς.
Εφόσον έχετε φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και κυοφορείται ένα έμβρυο, μπορείτε να ταξιδεύετε αεροπορικώς μέχρι την 36η εβδομάδα κύησης, και μέχρι την 32η εβδομάδα σε περίπτωση δίδυμης κύησης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση από το γυναικολόγο. Η βεβαίωση θα πρέπει να δηλώνει ότι η έγκυος εξετάστηκε, ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές κι ότι επιτρέπεται η αεροπορική μεταφορά της. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται η εβδομάδα κύησης που διανύεται καθώς και η εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού. Η βεβαίωση θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού
 
Πολλά ευχαριστώ.
 
dash100":11z3fjod said:
Για να μην υπαρχουν αμφιβολίες,η έγκυος πρέπει να συνοδεύεται από χαρτί γιατρού που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι σε κατάσταση να πετάξεί,Αλλιώς στο check-in ή στο gate θα της αρνηθεί η επιβίβαση για την δική της ΑΣΦΑΛΕΙΑ...
Από προσωπική εμπειρία (συγκεκριμένα της συζύγου) έχω να προσθέσω ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας ζητήθηκε η παραπάνω βεβαίωση.
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η σύζυγος δεν είχε πάρει κιλά σε καμία εγκυμοσύνη της και δεν είχε μεγάλη κοιλιά, αλλά βεβαίωση δε ζητήθηκε.
Μόνο σε μία περίπτωση, η υπάλληλος του check in στην Κέρκυρα ζήτησε από τη σύζυγο να υπογράψει ένα κείμενο που της δόθηκε και με το οποίο δήλωνε ότι είναι σε θέση να ταξιδέψει, δεν έχει περάσει την 35η εβδομάδα κύησης και διάφορα άλλα με τα οποία η εταιρεία δεν έφερε καμία ευθύνη για πιθανές επιπλοκές.
 
Top