Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ απλά,
επικοινωνείς με την εταιρεία από την οποία εξέδωσες τα εισητήρια, τα ακυρώνεις και σου επιστρέφουν τους φόρους.

Πριν πάρεις τηλέφωνο για να ζητήσεις φόρους, κάνε κάτι πιο απλό: Θα επικοινωνήσεις με τον εκδότη του εισιτηρίου. Ακόμα και αν τα fare rules δεν επιτρέπουν full refund, ενδεχομένως να σου επιτρέπουν rerouting ή rebooking με κάποιο πρόστιμο (αφού λες ότι δεν πλήρωσες το φθηνότερο, έχεις ελπίδες). Οι σχετικές οδηγίες βρίσκονται πάντα στην παράγραφο 16 των fare rules. Αν μας αναφέρεις το booking class και δρομολόγιο, μπορούμε να δούμε τι παίζει και τώρα

Όσο και αν το σκέφτομαι το θέμα τιμών στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη (που με ενδιαφέρει άμεσα γιατί το χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά) πάντα καταλήγω στο ίδιο απλοικό συμπέρασμα. Σε τι χώρα ζούμε ρε παιδιά? Από τη μία έχουμε μια εταιρία που λειτουργεί με άκρατο επαγγελματισμό και από την άλλη μια παραπαίουσα κρατική που δεν ξέρει τι της ξημερώνει και που έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από την προώθηση των πωλήσεων της. Θα έλεγα για την πρώτη ότι καλά κάνει και λειτουργεί έτσι γιατί έτσι είναι οι ελεύθερες αγορές...αλλά είναι στα αλήθεια η αγορά ελεύθερη?? Πολύ αμφιβάλω. Γιατί δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ένα δυοπώλιο όπου επικρατεί ξεκάθαρο καρτέλ τιμών. Δηλαδή για να το πούμε και λαικά τα έχουν βρει οι δύο εταιρίες αφού δεν υπάρχει άλλος ανταγωνισμός στο εν λόγω δρομολόγιο για να ξεβρακώνονται κανονικά οι επιβάτες 240 ευρώ η χλιδάτη AEGEAN το Αθήνα-Θεσσαλονίκη..180 - 200 ευρώ η πονεμένη ΟΑ ακολουθεί σαν το σκυλάκι. Και το 180-200 ευρώ της ΟΑ ούτε φθηνό είναι αλλά και καθόλου τυχαίο. Την ίδια στιγμή με 200 ευρώ (και πολλά λέω) πετάς Αθήνα – Λονδίνο που αναλογικά με την απόσταση θα έπερεπε να κοστίζει τουλάχιστον 1000 ευρώ.
Αλήθεια ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει τι περιρισμούς εισόδου σε αυτήν την αγορά θα είχε κάποιος ξένος πχ EasyJet...γιατί δεν έχει εμφανισθεί και τρίτος παίκτης ή και τέταρτος και πέμπτος ακόμα?? Αφοή η ζήτηση υπάρχει...αλλοιώς δε θα στηνόμασταν έτσι ωραία τόσο καιρό στις ορέξεις της πολυμετοχικής Aegen με τις καλές σχέσεις στα Υπουργεία.
Δεν είναι υπερβολή να περιμένει ένας καταναλωτής να βρίσκει το συγκεκριμένο δρομολόγιο στα 80-120 ευρώ ακόμα και αν το αγοράζει τελευταία στιγμή.....και μιλάμε πάντα σε συνάρτηση με το τι συμβάινει στις πολιτισμένες χώρες του εξωτερικού σε σχέση με την κάργα διεφθαρμένη Ελλαδίτσα-χώρα τύπου λατινικής Αμερικής.

Όταν βρεις Αθήνα - Λονδίνο με full fare εταρεία 200ε, και δεν έχεις κλείσει το εισιτήριο κάνα 4μηνο πριν, έλα να το πεις και σε μένα. Στα όσα χρόνια πετάω για να πετύχω καλή τιμή πρέπει να κλείσω το εισητήριο ΜΗΝΕΣ πριν. Αν φτάσω στο μήνα ή λιγότερο τότε η τιμή είναι ΣΑΦΩΣ υψηλότερη. Επίσης -και είναι βασικό- καμιά από τις δυο εταιρείες στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι low-cost. Ναι, έχουν κάποιους φτηνούς ναύλους οι οποίοι είναι κράχτες, αλλά αυτό και τέλος. Από εκεί και πέρα ο καθένας χρεώνει όσο θέλει προκειμένου να έχει κέρδος. Από όσο έχω ψάξει, στις εσωτερικές πτήσεις τους εταιρείες όπως η Air France ή και η Iberia αν κλείσεις αργά βαράνε κατακούτελα.

Όσο για τον ανταγωνισμό: Είμαστε μια μικρή αγορά και δεν υπάρχει χώρος για παίκτες μεγέθους Aegean - ΟΑ. Ναι, μπορεί να υπάρχουν niche τμήματα της αγοράς (όπως πχ Sky Express από Ηράκλειο) που μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα αν κινηθούν έξυπνα. Αλλά για μεγάλους άλλους το βλέπω χλωμό.

Φίλε MRK καλές τιμές για πτήσεις από Αθήνα για όλες τις χώρες του κόσμου βρίσκεις σχετικά εύκολα και ας θες να πετάξεις και σε μια βδομαδούλα από σήμερα. Απλά θέλει λιγάκι ψάξιμο. Δοκίμασε http://www.expedia.com, http://www.asiarooms.com και άλλα δεκάδες που δεν έχει χρειασθεί να αναζητήσω γιατί έχω καλύφθεί σε ότι ταξίδι έχω κάνει μέχρι σήμερα με τα δύο που αναφέρω. Τυχαία αν ψάξεις Αθήνα-Λονδίνο βρίσκεις και με 250 ευρώ για πτήσεις σε πολύ λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα...Alitalia, Swiss κλπ. Ε λοιπόν στο ίδιο site Aθήνα-Θεσ δίνει τιμές υψηλότερες από το site της Aegean για ακριβώς ίδιες ημερομηνίες και ώρες!! Όσο για Madrid-Barca μια που αναφέρθηκες εντελώς τυχαία 140 ευρώ μέσω site της Iberia για πτήση αύριο επιστροφή Δευτέρα...ΟΚ όχι τόσο φθηνό...τα δικά μας λαμόγια πάντως δεν παίζονται με τίποτα....απλά το φαινόμενο της ακρίβειας και αισχροκέρδιας που υπάρχει στην εγχώρια αγορά για όλα τα καταναλωτικά αγαθά ισχύει και για τα αεροπορικά εισιτήρια....its that simple.....

Πιστεύω η Aegean σε αυτό που κάνει είναι ξεκάθαρη. Αν κλείσεις το εισιτήριό σου μήνες πριν, πετάς και στο ATH-SKG με 78 € αλέ-ρετούρ. Αν το κλείσεις λίγες μέρες πριν ... θα πληρώσεις παραπάνω. Απλά πράγματα. Όποιος δεν μπορεί να κόβει τα εισιτήριά του νωρίς ... δεν έχει "καλή" τιμή. Εγώ που μπορώ και κλείνω τα εισιτήριά μου μήνες πριν, δεν έχω πρόβλημα και μου αρέσει αυτή η τιμολογιακή πολιτική. Αν δεν σου αρέσει αυτή η πολιτική παίρνεις το ΚΤΕΛ ή τον ΟΣΕ με 30 €!
giopan":3ppke3wd said:
Φίλε MRK καλές τιμές για πτήσεις από Αθήνα για όλες τις χώρες του κόσμου βρίσκεις σχετικά εύκολα και ας θες να πετάξεις και σε μια βδομαδούλα από σήμερα.
Δεν είμαι ο mrk, αλλά αμφιβάλλω. Σίγουρα μπορεί μια φορά να έχεις τύχη, άλλο όχι ότι θα βρω και σχετικά ΕΥΚΟΛΑ καλή τιμή. Εκτός φυσικά και αν εννοείς το 450 € για ATH-LON καλή τιμή :roll:

Καλά βρε Akis κι εγώ πετάω με 20 + φορους σύνολο 60 αλε ρετουρ Αθ-Θεσ όταν το κλείνω 3 μήνες πιο πριν γιατί μπορώ να το προγραμματίσω και αισθάνομαι και τζάμπα μάγκας σα το φαλακρό βλαχομπαρόκ κύριο της διαφήμισης "κανείς δε ξέρει ότι πετάω με τάδε ευρώ"...έλα όμως που όταν θες να ταξιδέψεις για σοβαρό σκοπό, για δουλειές για παράδειγμα όπως ο περισσότερος κοσμάκης, και όχι για να κωλοβαρέσεις, σκύβεις λίγο για να σε χαιδέψει το καρτέλ Α3-ΟΑ. Και πάντα η κάθε κρίση και γκρίνια που βγάζω για το κάθε τι στη ρημάδα αυτή χώρα είναι απλά επείδη βλέπω και συγκρίνω με άλλες πιο προηγμένες χώρες. Και το τρενάκι καλό είναι ας μην το υποτιμάμε. Αν για παράδειγμα είμασταν στην Ισπανία και είχαμε τρένο που πάει με 300+ χλμ Madrid - Barca σε 2,5 ώρες σίγουρα θε βλέπαμε πτώση τιμών στο αεροπλάνο Αθήνα - Θες.

Για τιμές Aτh- Lon και όλους τους προορισμούς του κόσμου τα site σας τα έγραψα χωρίς να έχω και κανένα συμφέρον από αυτά. 250 ευρώ είναι εύκολη τιμή αν έχεις λίγο χρόνο ψαξτο λιγάκι. Έμαθα μπαίνει και η A3 στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ε ρε πλάκα που θα χει.......

Δεν συμφωνω με αυτο που γραφεις Ακη. Επιμενω οτι η πολιτικη της Α3 ειναι να υπαρχουν φτηνα εισητηρια παρα πολυ νωρις ,οταν ομως δεν υπαρχη καθολου ζητηση. Κανονικα θα επρεπε να το λεει αυτο καπου.
Δεν ειναι φτηνη εταιρια και το ξερουμε αυτο ολοι οσοι πεταμε συχνα με την Aegean.Επισης δεν ειναι και οτι καλυτερο να κλεινει καποιος 4 μηνες πριν. Εαν αλλαξει κατι τι θα κανει? Θα χασει τα λεφτα του...
Επισης σε φιλο που εγινε Gold member απο το miles and bonus οταν ηθελε να ταξιδεψει δωρεαν πριν το Πασχα η υπαλληλος του ειπε οτι μετρανε και το Πασχα των Καθολικων, οποτε επρεπε να πληρωσει...
Δυστυχως δεν υπαρχει ανταγωνισμος οπως πρεπει γιατι δεν εχει αναπτυχθει οπως θα επρεπε η ελληνικη αγορα...

Είναι ξεκάθαρη η πολιτική της Α3, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και φτηνή.
Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να γνωρίζουν 2 ή 3 μήνες πριν εάν θα ταξιδέψουν. Δεν έχουν καμία σχέση οι τιμες της με αυτες της ΟΑ ασπούμε, τουλάχιστον σε πτήσεις εσωτερικού.
Πάντως jetflight τα λεφτά σου δεν τα χάνεις, με την λογική ότι το εισιτήριο σου ισχύει για έναν χρόνο. Τα λεφτά δηλαδή που πλήρωσες αφαιρούνται από την τιμή της επόμενης πτήσης σου, χωρίς να είναι απαραίτητα το ίδιο δρομολόγιο.

Στο φτηνό ναύλο της Α3 τα λεφτά σου βεβαίως και τα χάνεις. Μόνο ο φόρος σου επιστρέφεται... Παιδιά έτσι είναι το παιχνίδι ή νωρίς και φτηνά ή αργά και ακριβά όποιος θέλει παίζει...