Εις Την Πόλη………….(Istanbul)

  • Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Eλπιζω να μην παρεξηγηται , ολογος που πεταξα τη χαζομαρα μου είναι γιατι πραγματικα εχω διαβασει απολαυστικα trip reports απο τον aakunz , ισως να μην εχει χρονο η διαθεση ο ανθρωπος , αλλα τι να κανουμε ,εχει δημιουργησει κοινο φανταζομαι ,οπως και αρκετοι αλλοι εδω μεσα για να μην αδικησω κανεναν.

Τελος, το βουλωνω , με συγχωρητε :mrgreen:
 
Κανείς δεν παρεξηγήθηκε! Απλά, από ένα σημείο και μετά, η νέα ΟΑ καταντάει εντελώς προβλέψιμη... σαν την Aegean ένα πράγμα. Πάνε εκείνες οι εποχές που δεν ήξερες τι θα συνταντούσες μέσα στο 737. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. Θα επανέλθω με την παλιά αγαπημένη μου THY.
 
Εμένα πάντως μού έκανε εντύπωση το καλωσόρισμα στην πόρτα από τον Κ1 καί τό...briefing τών επιβατών από τόν ίδιο.O tempora,o mores,κοινώς νέοι καιροί,νέα ήθη στην νέα OA μέ τά MIG -συγγνώμην,τά A319 ήθελα να πώ.Σ'όλα τά ταξίδια που έχω κάνει,μόνο έναν Κ1 τής παλιάς Swissair θυμάμαι να μάς χαιρετά στην πόρτα τού κόκπιτ μετά την προσγείωση στην ZRH (όπου μάς είχε κατεβάσει μέ ρυθμούς βομβαρδιστικού Stuka "for traffic reasons",όπως μού τό αιτιολόγησε σέ σχετική παρατήρησή μου...).

Καθώς επίσης το vegetarian meal,τό οποίο πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή νά δοκιμάσω.Αν,όπως ελπίζω,καταφέρω μέσα στό καλοκαίρι νά κάνω ένα συγκεκριμένο αεροπορικό ταξίδι,τέτοιο φαϊ θά τούς ζητήσω.

Επίσης,όπως φαίνεται από τό trip abstract τού σύντροφου υπερπράχτορα,οι μεζιτοπούλες (καί όχι βεζυροπούλες) έκαναν καλή δουλειά,αφού κατάφεραν να μαζέψουν τούς δίσκους λίγο πρίν προσγειωθή το αεροπλάνο.Συμβαίνει και στίς καλύτερες τών οικογενειών,πάντως,απ'αυτές που κάποτε είχαν Concorde....

ΥΓ.1.Την Κυριακή ο μήνας είχε είκοσι και όχι εικοσιμία Δεκεμβρίου,σύντροφε υπερπράκτωρ...

ΥΓ 2.Οι μαυροφορεμένοι μήπως ήταν σταλμένοι από κανένα γραφείο τελετών;
 
Ναι, κι εμένα με εντυπωσίασε η συμπεριφορά του Κ1, μόνο που ξέχασα να πω ότι μιλούσε αγγλικά με αμερικάνικη προφορά ;)
Στο MIGAZINO αυτού το μήνα φιλοξενείται ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για την Κωνσταντινούπολη, γραμμένο από κυρία, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, το άρθρο έχει απίστευτες ανακρίβειες, από τις οποίες -εντελώς πρόχειρα- ξεχώρισα τις παρακάτω:

α) Ο κωδικός της Τουρκίας είναι 00212 (το σωστό είναι 0090)
β) Οι τιμές στα καταστήματα αναγράφονται σε εκατομμύρια (αυτό ίσχυε μέχρι 31.12.2004, προφανώς από τότε έχει να πάει)
γ) Το Ακρωτήριο του Σαραγιού (Sarayburnu) αναφέρεται ως "Ακρωτήριο Σαράγκι"
δ) Η ισοτιμία ευρώ προς τουρκική λίρα είναι €1 = TL3000, όταν το σωστό είναι €1 = TL2,15

Κρίμα...
 
πολύ καλό T.R. :great:
μου θύμησες το δικό μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη πριν 2 χρώνια.
την Πόλη ή θα την αγαπήσεις ή θα την μισήσεις, πιστεύω προσωπικά.
εμένα μου άρεσαι πολύ και σου προτείνω άμα ξανά πας να επισκεφτείς το Ortaköy, που βρίσκεται κάτω από την μεγάλη γέφυρα. είναι πολύ γραφικό με ωράιο παζάρι, σαν ένα χωριό μέσα σε αυτή την τεράστια πόλη. επίσης και το καφέ Pierre Lotti, που βρισκεταί σε ένα λόφο με τέλεια θέα.

όντως η τεράστια αστυνόμευση και οι άπειρες σημαίες ειναι κάποωσ καταπιεστικές...

φιλικά
 
Πολυ ομορφα αυτα που διαβασα πραγματικα,εχω καποιες αποριες αν ειναι ευκολο να μου της λυσετε,μαλλον σημερα θα κλεισω με Α3 στα 165 ευρω πηγενε ελα για την Πολη για τον επομενο μηνα,οι αποριες μου ειναι οι εξης,χρειαζεται διαβατηριο η μπορω και με την αστυνομικη ταυτοτητα μου?Επειδη θα παω χωρις γκρουπ,μονος με την ξαδελφη μου υπαρχει καποια επικηνδυνοτητα?κατι να προσεξουμε?η γενικα θεωρειται απο της πιο ασφαλης πολεις?

Ευχαριστω!
 
Να πας!!! Δεν χρειάζεται διαβατήριο, αρκεί να έχεις ταυτότητα νέου τύπου.
Σχετικά με επικινδυνότητα δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνη από μία ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, πολύ δε λιγότερο επικίνδυνη από μία αμερικανική μεγαλούπολη. Ασφαλώς χρειάζεται προσοχή σε περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, κυρίως γύρω από το Taksim , στην οδό Istiklal (καταπληκτικός πεζόδρομος - νομίζω ότι εδώ δε φτουράει η διάσημη Ramplas της Βαρκελώνης) λόγω πορτοφολάδων, φαινόμενο που είναι λιγότερο αισθητό στις μέρες μας, λόγω αυξημένης αστυνόμευσης.
Επίσης, περιοχές όπως το Aksaray (πορνεία) & το Kasimpasa (περισσότερο έντονο φανατικό τουρκικό στοιχείο) καλό είναι να αποφεύγονται τις νυκτερινές ώρες. Νομίζω ότι με λίγη προσοχή δεν υπάρχει κάποιος άλλος ιδιαίτερος κίνδυνος.
(Η εντύπωση που δίνει η Ομόνοια το βράδυ, σίγουρα πολύ πιο επικίνδυνη)
Έχει καταπληκτικές & αρκετά οικονομικές διαμονές, ειδικά τώρα το χειμώνα (λιγότερη τουριστική κίνηση από άλλες εποχές).
Την έχω επισκεφτεί άπειρες φορές & ομολογώ ότι ποτέ δεν την χόρτασα. Çok güzel!
 
Σε ευχαριστω παρα πολυ!κυριως τον aakunz για της πολυτιμες συμβουλες του!
 
Xαιρετω τους φιλους,προχθες γυρισα περασα καταπληκτικα!!!Μπηκα με την νεα ταυτοτητα και δε πληρωσα ουτε βιζα ουτε τιποτα!!!πολυ φιλοξενη χωρα και πολυ καλες τιμες!Ευχαριστω και παλι τον aakunz για της πολυτιμες συμβουλες του!
 
Nightfly":3qgy3lp4 said:
Μπηκα με την νεα ταυτοτητα και δε πληρωσα ουτε βιζα ουτε τιποτα!!!
εγω εχω την παλια ταυτοτητα κ θα παω οδικως σε 2 βδομαδες.θα υπαρχει προβλημα?
 
Top