Ellinair - Προβλήματα

Αρα λοιπόν επιτέλους συμφωνείς, δεν ειναι συγκρίσιμη η περίπτωση της Fraport με αυτή της Ellinair.. Η Fraport πήρε χρήματα για να καλύψει τη διαφορά στα κέρδη που δεν είχε και να διανείμει μέρισμα στους γερμανούς μετόχους, όπως έκανε απο την πρώτη χρονιά, ενω η Ellinair πάει για κλείσιμο. !!
 
Και έλλειψη κατανόησης κειμένου πέρα απο όλα τα άλλα?
Η Φραπορτ πηρε την προβλεπόμενη απο τη σύμβαση του Σπίρτζη αποζημίωση. Το τι θα τα κάνει είναι δικός της λογαριασμός.
Το αν και πόσα θα πάρει η Ellinair-Μουζενίδης είναι επίσης άλλου παπά ευαγγέλιο.
Κακώς τα έμπλεξες αυτά τα δυο. Αλλά τα τραύματα που άφησε η επιτέλους παραχώρηση των 14 αεροδρομίων φαίνεται πως δημιουργούν σε ορισμένους γενικότερη σύγχυση.
 
Καλό θα ειναι αγπητέ Καραμήτρο, καπου κάπου να διαβάζεις και τι γράφουν οι άλλοι.. δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω απο σένα..
Εγραψα λοιπόν πάνω σε απάντηση αυτού που ανεφερε ο Ovelix ""Κρατική ενίσχυση έλαβε πριν λίγες μέρες και η Fraport, κρατική ενίσχυση θα λάβει και το Ελ. Βεν. (έως και 130 εκατ.) επειδή ο ρόλος τους είναι κομβικός στην ανάπτυξη της χώρας. Υποθέτω ότι το ίδιο θα υποστηρίξει και η Ellinair." , .οπου δειχνει μια σύγκριση ανάμεσα σε Fraport και Eliinair... και έκανα τις απαραίτητες διευκρινήσεις οσον αφορά την αποζημίωση της Fraport όπου παίρνει αντιστάθμισμα για τα χαμένα κέρδη (ετσι λεει και η απόφαση), ενώ σε αυτο το thread μιλάμε για την πιθανή επιβίωση της Ellinair και την πιθανότητα ενίσχυσής της για να μην κλείσει.. Δεν ανέφερα καν το Ελ.Βεν, οπου εκεί έχει μετοχές και το Ελληνικό Δημόσιο.
Για μια ακόμα φορά λοιπόν, αντί να διαβάζεις και να κατανοείς την ελληνικη γλώσσα, βγάζεις τα απωθημένα σου, με ενα ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο.
Ειναι δέ φανερό απο τα μέχρι σήμερα γραφόμενά και τις αποβολες σου σου οτι διακατέχεσαι απο αρκετές εμπάθειες. Δεν κανει καλό στην υγεία, να το προσέξεις.
 
Καταλαβαίνω πως οι οπαδοί ακραίων πολιτικών δεν αντέχουν τον αντίλογο στα γραφόμενα τους αλλά ατύχησες.
Απάντησα και απαντάω σε αυτά που γράφεις.
Και μάλιστα χωρίς να σου ζητήσω πρώτα την άδεια!
Εαν τώρα εσυ στην καθημερινότητα σου δυσκολεύεσαι απο την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων απο τις δικές σου ζήτα επαγγελματική βοήθεια.
Φρόντισε να αναφέρεις και τα θέματα που έχεις με τις ιδιωτικοποιήσεις γενικότερα και την παραχώρηση των αεροδρομίων ειδικότερα!
 
Είναι άστοχη η σύγκριση σου airfan, μιλάμε για 2 διαφορετικές περιπτώσεις. Η ενίσχυση της Fraport είναι βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό κράτος.

Το αίτημα για κρατική ενίσχυση προς την Ellinair μπορεί να γίνει πάνω στη βάση άλλων προυποθέσεων.

Όπως και πολλές άλλες φορές, έχει γίνει τόσος καυγάς και σοφότεροι δεν γίναμε. Κατέθεσε αίτημα η ellinair? Πότε? Σε τι στάδιο βρίσκεται το αίτημα? Απορρίφθηκε? Εγκρίθηκε Για ποιούς λόγους?

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το newmoney.gr
Σημειωτέον ότι η εταιρεία, πέραν της χρήσης των οριζόντιων μέτρων στήριξης που έθεσε σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας, έχει απευθύνει ήδη από πέρυσι αίτημα για απευθείας κρατική ενίσχυση λόγω της παντελούς κατάρρευσης της αεροπορικής κίνησης εξαιτίας της πανδημίας. Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ellinair βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων της Κομισιόν, και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε σχέση με το αίτημα που έχει υποβάλει για ενίσχυση ύψους 9,224 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα σχεδόν του μηδενισμού του τζίρου της λόγω της πανδημίας, έχοντας παράσχει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Αν δεν υπάρξουν άλλα ερωτήματα, πιθανότατα η απόφαση της Επιτροπής να ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα προβλήματα της Ellinair φαίνεται ότι πηγάζουν από τον όμιλο, και τα 9 εκατομμύρια δεν φαίνεται να μπορούν να την σώσουν. Χρειάζεται έναν είσοδο ενός επενδυτή ο οποίος θα μπορέσει να καλύψει την τρύπα 70+ εκατομμυρίων που έχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Ακόμη και αν εγκριθεί η ενίσχυση των 9 εκατ., σωτηρία δεν θα υπάρξει χωρίς την ανεύρεση νέου επενδυτή για ολόκληρο τον όμιλο. Μπορεί όμως να κάνει πιο ελκυστικό το πακέτο για κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται.
 
Αυτος που θα ενδιαφερθει θα ειναι μονο για τα 9εκ€..Μετα απο 5-6 μηνες θα πει δεν σωζεται το μαγαζι και εντεχνως θα παρει τα χρηματα μεσω διαφορων "πληρωμων"προς τριτους δικους του βεβαια..
 
Σύμφωνα με το Skyliner
Ellinair keeps fleet parked after parent company Mouzenidis Travel ceased trading and intends to restart operations in 2022​
 
Μου το έστειλαν χθες...
Screenshot_20211101-211720_Instagram.jpg
 
Να σχολιάσω ότι ο κύριος Βαρδάκης στο χώρο του αυτοκινήτου έχει αφήσει την ιστορία του .. με την"κακή" έννοια φυσικά..
 
Ο Δνων Συμβουλος ποιος είναι (τι ιστορικό) ; Ο Πρόεδρος μπορεί να είναι και διακοσμητικός. . ..
 
Top