Mηχανικός αεροσκαφών

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: d

DSP":2i7u6irk said:
Επειδή (από ό,τι έχω καταλάβει) είσαι ακόμη ανάμεσα στη Β και στη Γ λυκείου (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) και επίσης από τα λεγόμενά σου φαίνεται πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι η μηχανολογία, ούτε τι ακριβώς είναι όλα αυτά τα μαθήματα που διδάσκονται στις δυο σχολές, συγχωρείσαι για αυτά που γράφεις σχετικά με τη μηχανολογία και την αεροναυπηγική. Αν θέλεις, βέβαια, πες μας και εμάς τι είναι το τελείως άσχετο με την αεροναυπηγική και την επιστήμη του μηχανικού.

Υπάρχει και η λαϊκή ρύση, εξάλλου, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

Για μια ακόμη φορά: οι δυο σχολές είναι το ίδιο γενικά ως προς τα μαθήματα. Το ΕΜΠ ωστόσο είναι το κορυφαίο ΑΕΙ της χώρας σε έρευνα, προγράμματα και καθηγητές, με τη σχολή ΜΜ να έχει το βαρύτερο και πληρέστερο πρόγραμμα, καθώς και τα περισσότερα θεσμοθετημένα εργαστήρια. Οι σπουδές, παρά τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και της νοοτροπίας της πλειοψηφίας των φοιτητών, κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.

Τώρα, αν κάποιος νομίζει πως κάποιο πχ οικονομικό μάθημα ή οι μεταλλικές κατεργασίες, ή ο αυτόματος έλεγχος δεν έχουν σχέση με την αεροναυπηγική, είναι κατά τη γνώμη μου τελείως εκτός τόπου και χρόνου

(και η Wikipedia μπορεί να φανεί χρήσιμη - ένα γρήγορο ψάξιμο στα αεροπορικά ατυχήματα βοηθάει πολύ στην αντίληψη του εύρους της επιστήμης του αεροναυπηγού μηχανικού)
Εντάξει φίλε.Δεν υπάρχει λόγος να να ανεβαίνουν τα επίπεδα της συζήτησης.Προφανώς είναι λάθος να μιλάω για κάποια πράγματα που δε γνωρίζω εφόσον λέω λανθασμένα πράγματα και ζητώ συγγνώμη.
Ταπεινή μου γνώμη όμως όσον αφορά τη λαική ρύση που ανέφερες είναι ότι καλό είναι να μην υπερεκτιμούμε κάποιες σχολές και εμμέσως υποβιβάζουμε κάποιες άλλες.Προφανώς το ΕΜΠ έιναι πολύ καλό όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα άλλα πολυτεχνία δεν είναι καλά.Στο κάτω κάτω δεν χαρακτηρίζουμε μια σχολή ανώτερη ή κατώτερη από την άλλη βάσει των μορίων που απαιτούνται για να μπεις γιατί τότε θα λέγαμε ότι το Μαθηματικό ή το Φυσικό είναι κατώτερες σχολές από κάποιες άλλες με μεγαλύτερη βάση,κάτι που είναι τουλάχιστον τρελό.

Παντως αν καταφερω και βγαλω τοσα μορια θα παω Μηχανολογων ΕΜΠ χωρις δευτερη σκεψη γιατι το ΕΜΠ δινει περισσοτερες ευκαιριες για να πας εξωτερικο για μεταπτυχιακο... επισης οπως και να εχει το ΕΜΠ εχει ονομα στη Ελλαντα(αυτο με ενδιαφερει ελαχιστα γιατι σκεφτομαι για εξωτερικο) κατι που ειναι σημαντικο στη ευρεση εργασιας.

Για φετος με τα μορια μου περναω ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ και μετα θα ξαναδωσω. Επισης καποια μαθηματα απο την ΣΕΜΦΕ θα μου αναγνωριστουν στους Μηχανολογους :wink:

Korolev":1pmnvyh9 said:
Για φετος με τα μορια μου περναω ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ και μετα θα ξαναδωσω. Επισης καποια μαθηματα απο την ΣΕΜΦΕ θα μου αναγνωριστουν στους Μηχανολογους
Πάντως, αν μπορέσεις, μην μείνεις για πτυχίο στη ΣΕΜΦΕ με τίποτα. Δεν μπορείς μετά να εργασθείς πουθενά (εκτός από φροντιστήρια).

Korolev":ul945j3l said:
το ΕΜΠ δινει περισσοτερες ευκαιριες για να πας εξωτερικο για μεταπτυχιακο
Νομίζω πως δεν δίνει μόνο το ΕΜΠ τέτοιες ευκαιρίες αλλά και άλλα πολυτεχνεία.

sv1xv":3cntzt12 said:
Korolev":3cntzt12 said:
Για φετος με τα μορια μου περναω ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ και μετα θα ξαναδωσω. Επισης καποια μαθηματα απο την ΣΕΜΦΕ θα μου αναγνωριστουν στους Μηχανολογους
Πάντως, αν μπορέσεις, μην μείνεις για πτυχίο στη ΣΕΜΦΕ με τίποτα. Δεν μπορείς μετά να εργασθείς πουθενά (εκτός από φροντιστήρια).

Αυτο εχει αλλαξει τωρα, http://www.edra.ntua.gr/forum/showthread.php?t=2709

Και σε λιγα χρονια ισως καταφερουν να ενταχθουν στο ΤΕΕ... :wink:

z_pilot, συμφωνω, ομως το ΕΜΠ ειναι πιο γνωστο προς τα εξω απο οτι τα αλλα πολυτεχνεια...

Korolev":3avfuoll said:
Αυτο εχει αλλαξει τωρα,
Και σε λιγα χρονια ισως καταφερουν να ενταχθουν στο ΤΕΕ...
Τι έχει αλλάξει ουσιαστικά? Δεν έχω δει το σχέδιο ΠΔ, αλλά το πολύ-πολύ να επιτρέψουν τη συμμετοχή στο ΑΣΕΠ για μέση εκπαίδευση. Ακόμα και αν ενταχθούν κάποτε στο ΤΕΕ, τι έγινε?

Κακά τα ψέματα, από το 1932 ουσιαστική επαγγελματική κατοχύρωση και αποκλειστικότητα στην άσκηση τεχνικών επαγγελμάτων έχουν οι ακόλουθοι: Αρχιτέκτονες - Πολιτικοί Μηχανικοί - Τοπογράφοι - Μηχανολόγοι/Ηλεκτρολόγοι/Ναυπηγοί (οι τελευταίοι είναι μια κατηγορία). Γαι τις υπόλοιπες ειδικότητες, εντός και εκτός ΤΕΕ, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μαυρίλα, ότι και να λένε διάφοροι.

Pocopico":fktftwcm said:
Τελικα Z-pilot που βρισκεσαι τωρα...??? Πως τα πηγες με τις εξετάσεις???
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι βάσεις. Τέλος Αυγούστου θα ξέρει σε ποιά σχολή περνάει.

Pocopico":28o92yap said:
Τελικα Z-pilot που βρισκεσαι τωρα...??? Πως τα πηγες με τις εξετάσεις???
Ρε παιδιά δεν έδινα πανελλήνιες φέτος.Τώρα θα πάω γ λυκείου.

Γαμώτο ανέβηκε πολύ η βάση για αεροναυπηγών Πάτρας.Από 17452 τώρα 17950 :cry: :cry: :evil: